Mamacita i inne michaelopodobne uTwory...

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

Boże,nie moge czytać tego tematu,bo się bulwersuje strasznie,awrrrrr. Jak możecie pisać,że to "coś" jest MJa...
hubertous pisze: tandetą mi tu nie zalatuje tylko profesjonalnym, dojrzałym materiałem, zapewniam was, że MJ chce podbić dzisiejszy rynek muzyczny innowacyjnym brzmieniem (który już mi się podoba), wokalem oraz choreografią, którą zapewne nas nie zawiedzie.
primo-to nie jest zadne innowacyjne brzmienie,bardziej mi to brzmi spiewaniem do lustra w domu i nagrywaniem sie do podkladu sciagnietego z emula.
secundo-to nie jest wokal MJa.Nawet gdyby MJ nie miał szczeki i byl umierający nie zaśpiewał by tak piosenki.
tertio-moze i za mocno sie tym emocjonuje, i może będzie wstyd kiedy się okaze,że to kawałek MJa, ale nawet cienizna na invincible nie jest tym szajsem co mamacita.No proszę was.

co do toma foxa to on calkiem przyjemnie śpiewa i kurcze też nie wiem czy odwazylby się nagrac mamacite.
♥ MJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Ponieważ czuję, że to nie jest utwór MJa jednak, znalazłem się na tropie. Wertując internet poznajdowałem różne ciekawostki - m.in. zespół Troop, który przyznaje się do inspiracji głównie Jackson 5 i Michaelem Jacksonem (co można znaleźć na ich oficjalnym profilu na myspace'ie http://www.myspace.com/trooprbband). Przesłuchałem uważnie ich wersję "All I Do Is Think Of You" - wokalista ma głos łudząco podobny do Michaela.

Tutaj: http://www.last.fm/music/Troop/Troop link do jednego z ich albumów - kopia MJa jak się patrzy. Co ciekawe - na ich płycie znalazł się utwór "Mamacita". Drżącą ręką, która czuła, że rozwiązanie jest już blisko, kliknąłem "Play" z nadzieją, że usłyszę tandetne trąbki... niestety. To absolutnie nie to.

Ale czy to tylko zbieg okoliczności? Zespół przyznaje się do silnej inspiracji Michaelem i Jackson 5, co więcej wydaje utwór pod tytułem "Mamacita"... który jednak nie jest rzekomym przeciekiem z sesji MJa.

No cóż, śledztwo prowadzę dalej i liczę, że w końcu uda się nam odkryć, kto kryje się za wokalem w utworze, który miesza nam w głowach.
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

M.Dż.* pisze:
Buszmen pisze:Ludzie, kurde, to jest TOM FOX. Poszukajcie sobie jego piosenek, a przekonacie sie, że ma głos podobny do MJ i to jest właśnie jego piosenka. :rocky:
Oooooooooo.....
A tak miło było ;-)
Teraz, po przesłuchaniu nagrania podrzuconego przez Speed Demon (dzięki, Brachu japrosic ), faktycznie słychać, że po prostu facet ma głos bardzo podobny do Michael'a :-)
Bosz.... Dlaczego ja takiego nie mogłam mieć? :wariat:
No przestan.Ten głos jest podobny ,ale nie taki identyko jak w utworze "Mamacita"

Ja tak sobie myśle ,że być może Michaela sam jest źródłem tego przecieku .Moze w ten sposób testuje rynek.Nie ździwei sie jeśli np.niebawem pojawi sie jakis nowy przeciek np.w stylu techno ,albo jakiś rap. ;-)

PS.A co z tą niespodzianką dla fanów za liczne wyrazy pamieci o urodzinach ,która niby miała być w tym tygodniu???
Obrazek
KASIA

Post autor: KASIA »

Przesłuchałam i rzekomego MJa i Toma Foxa. Na moje uszy to nie jest Tom Fox, aczkolwiek nie upieram się, że Mamacita to MJ (choć dla mnie brzmi jak MJ), bo:
- od kiedy Michael tak dobrze śpiewa po hiszpańsku? :podejrzliwy: Jego ostatnie próby śpiewania w tym języku wypadały jak wypadały :wariat: Ćwiczył w czasie wolnym?
- to nigdy nie był styl MJa (i mam nadzieję, że nadal nie jest) bo to piosenka na tydzień - posłychać, pocieszyć się nią, zapomnieć. Piosenka, która przestanie się szybko słuchaczom podobać. Aczkolwiek fajnie buja :dance:
- "Michael" nie krzyczy ;-) A we wszystkich ostatnich piosenkach darł się do zdzierania gardła.
- "Michaela" słychać tam tylko w refrenie, mianowicie tylko to "Mamacita, mamacita, mamacita..." brzmi jak prawdziwy Michael, więc może to naprawdę on jako jakieś nowe tło? Bo w Gangsta też śpiwał tylko w kółko "Gangsta, gangsta, gangsta" :wariat:
- bo bardzo prawdopodobne, że to Al Walser, piosenkaż z łudząco podobnym do MJa głosem, no i to jego styl :-)

http://www.wrzuta.pl/audio/qxtNbZTc9X/
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

a takie niby demo słyszeliście??? http://pl.youtube.com/watch?v=rxNK-4L4T ... ed&search=
Obrazek
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Speed Demon pisze:Ponieważ czuję, że to nie jest utwór MJa jednak, znalazłem się na tropie. Wertując internet poznajdowałem różne ciekawostki - m.in. zespół Troop, który przyznaje się do inspiracji głównie Jackson 5 i Michaelem Jacksonem (co można znaleźć na ich oficjalnym profilu na myspace'ie http://www.myspace.com/trooprbband). Przesłuchałem uważnie ich wersję "All I Do Is Think Of You" - wokalista ma głos łudząco podobny do Michaela.

Tutaj: http://www.last.fm/music/Troop/Troop link do jednego z ich albumów - kopia MJa jak się patrzy. Co ciekawe - na ich płycie znalazł się utwór "Mamacita". Drżącą ręką, która czuła, że rozwiązanie jest już blisko, kliknąłem "Play" z nadzieją, że usłyszę tandetne trąbki... niestety. To absolutnie nie to.

Ale czy to tylko zbieg okoliczności? Zespół przyznaje się do silnej inspiracji Michaelem i Jackson 5, co więcej wydaje utwór pod tytułem "Mamacita"... który jednak nie jest rzekomym przeciekiem z sesji MJa.

No cóż, śledztwo prowadzę dalej i liczę, że w końcu uda się nam odkryć, kto kryje się za wokalem w utworze, który miesza nam w głowach.
Zespół Troop też był przerabiany, ale jak się przekonałeś, jedyną wspólną cechą tych dwóch piosenek, to tytuł. Czysty przypadek po prostu.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Buszmen pisze: Zespół Troop też był przerabiany, ale jak się przekonałeś, jedyną wspólną cechą tych dwóch piosenek, to tytuł. Czysty przypadek po prostu.
Cóż, skłaniam się ostatnio generalnie ku temu, że nie jest to piosenka Michaela (ani żaden odrzut). Na razie poznałem dwóch wokalistów o głosach podobnych do MJa (dzięki Tobie Toma Foxa i samodzielnie Troop) i podejrzewam, że tak właśnie ten utwór jest zrobiony. Ewentualnie jakiś użytkownik youtube.com ma głos identyczny z Michaelem i narobil zamieszania.
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Oj tak, jakiś koleś ma głos łudząco podobny do Michaela, nagle pojawia się z taką Mamacitą tylko żeby zrobić zamieszanie - no peeeewnie! ; )
Awatar użytkownika
Speed Demon

Sugar pisze:Oj tak, jakiś koleś ma głos łudząco podobny do Michaela, nagle pojawia się z taką Mamacitą tylko żeby zrobić zamieszanie - no peeeewnie! ; )
a czemu nie?
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Śmiać mi się chce jak słucham tego utworu.Znam Michaela od tylko lat.To za żadne skarby nie jest jego piosenka.
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

od razu robi mi sie lepiej jak czytam takie posty :happy:
♥ MJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Nie no, okej, mówcie co chcecie, ja widzę duże podobieństwo ale zastanawiam się co zrobisz Xscape kiedy okaże się że nie znasz Michaela tak dobrze jak Ci się wydaje ; )
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Sugar pisze:Nie no, okej, mówcie co chcecie, ja widzę duże podobieństwo ale zastanawiam się co zrobisz Xscape kiedy okaże się że nie znasz Michaela tak dobrze jak Ci się wydaje ; )

Też sie nad tym zastanawiam i nie dotyczy to tylko Xscape ,ale też innych "znawców" muzyki Michaela Jacksona

A ja jakby co mam tą piosenke w katalogu z piosenkami MJ.I dopóki mi ktoś nie pokaże palcem kogos innego kto to śpiewa i nie przekonam sie na własne oczy i uszy ,to dla mnie to będzie song Michela.
Obrazek
Milu

Post autor: Milu »

A słyszeliscie ten kawałek ?? pewnie tak..
http://www.youtube.com/watch?v=5Pavmw3fU7w
Gangsta sie nazywa kawałek, Majkel jest tu na fejturingu.
Wiecie z jakiej plyty to jest, czy ma byc??
Na tej wersji jest cala zwrotka Majkela jak cos
Awatar użytkownika
prison break

Post autor: prison break »

Bylo nie bylo nie wiem ale ponoc to jest przeciek z nowej plyty MJ'a
mi sie tam podoba:) ;)i nie jest to mamcita czy gangsta
http://www.youtube.com/watch?v=9UceAYdS ... ed&search=

co powiedziecie na to?
juz dwie piosenki w tak krotkim czasie?:) hmm?
ODPOWIEDZ