Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Blanca wrote:Proces cywilny...
Słuchajcie, może ktoś wie, czy werdykt uniewinniający naszego Michaela w 10 punktach jest prawomocny? Mogą wnieść apelację? Sneddonowi chodzi chyba po głowie process cywilny. Na czym polega taki process i czym się różni od karnego?
Prokuratura może wnieść apelację, ale zapowiedzieli, że tego nie zrobią.
Sneddon nie może wytoczyć procesu cywilnego, może to zrobić rodzinka A. - czy to zrobią to nie wiem ale dwie rzeczy przemawiają za tym, że sprawy cywilnej nie powinni wytaczać: pierwsza to, że Michael został oczyszczony w procesie karnym, a tylko wyrok skazujący pomógł by im w procesie cywilnym, a po drugie w mowie końcowej Tom Mesereu powiedział, że Larry Feldman adwokat rodzinki A. stwierdził, że w 1993 r. musiał zainwestować wpierw kupę swoich pieniędzy, żeby później uzystać wielomilionową ugodę i nie chciał tego powtarzać teraz nie będąc pewnym wyniku - dlatego wolał "zainwestować" pieniądze podatników stanu California w zbieranie dowodów. A ponieważ wyroku skazującego nie było to tym bardziej mało prawdopodobne, żeby inwestował kasę w proces cywilny, który po 13 czerwca ma jeszcze mniejsze szanse na sukces.
MJPOWER wrote:Ja nie wiem, gdzie Wy kupujecie te gazety.
We wtorkowej Wyborczej był artykulik na pierwszej stronie i trochę dłuższy w środku numeru (dzisiaj nie wiem bo po wczorajszych artykułach na dłuższy czas odechciało mi się kupować tej gazety).
W Rzeczypospolitej był taki sam układ - krócej na pierwszej stronie i dłuższy artykuł w środku numeru (na szczęście treść była o wiele bardziej zadowalająca).
Schmittko wrote:Następnie ten rozmówca powiedział, że rzeczywiście płyy Michaela sprzedawaly się coraz gorzej, a Vince'a sprzedał tylko 1 milion. Z tego co wiem, to zgubił zero Ktoś wie ile teraz dokładnie wynosi ilośc sprzedanych egz.?
Według szacunków jest to 8 milionów egzemplarzy na dzień dzisiejszy, a oficjalne dane (ale na koniec 2001 roku) mówią o liczbie 5,4 miliona.
A Ja przypadkiem włączyłem ok. 21:30 i tak już leciał Michael do północy. A jak później sprawdziłem w programie to się okazało to Viva już od południa dawała programy z Michael'em.
A ja teraz off topem trochę strzelę, ale też nie do końca.
Jak już sobie z la_licorne pogadałam w tym wątku o mediach, to jeszcze coś dodam.
Dziś w radiu podali, że Sadam Hussain może być /prawdopodobnie/ sądzony w Polsce. Tam u siebie ma jak nic wyrok śmierci, jego obrońcy usiłują coś zrobić, najlepszy byłby proces w Europie /chyba już się o tym gdzieś nawet mówiło/ ale Bush sie może nie zgodzić, bo kraje albo nie brały udziau w wojnie, albo były przeciw. Polska byłaby takim złotym środkiem. Co do Sadama, to on serio może być tu sądzony.
Ale piszę tego posta głównie z tego powodu, że radio Kolor przed chwilą szalenie mnie rozbawiło w tej sprawie. Taka Pani radosnym głosem zawołała "A wiecie, co słyszałam w naszych wiadomościach? Sadam może być sądzony w Polsce!" Na co taki pan, sceptyczniej "ale to jest wiadomość sprawdzona?" /sic! w ich własnych informacjach o tym było przecież!/. Na co Radosna Pani odpowiedziała "Tak! Sprawdzałam to przed chwilą w Fakcie!".
No zastrzelili mnie tym!
MJowitek wrote:
A na vivie leci MJ.
Usłyszałam przez ścianę, idę do pokoju, patrzę,a tam moi rodzice oglądają vivę i MJ
We wtorek, dzień po werdykcie, VIVA Germany swój całodniowy program poświęciła Michael'owi do północy- niestety trochę późno się zorientowałam, ale masę teledysków (nawet Janet) zdążyłam zobaczyć. Cały czas w rogu ekranu widniał napis "uwolniony", czy coś w tym tłumaczeniu, no i oczywiście wybierają najlepszy clip Michael'a.
A wiecie,że wczoraj na mtv base leciał "Ghosts" Koleżanka(nie fanka) mnie poinformowała i powiedziała,że była pod ogromnym wrażeniem takie komentarze lubię :-)Ale to jeszcze nic...ONA BYŁA W 1996 NA KONCERCIE(NIE FANKA) A JA NIE BYŁAM!!!!!!!!! Life jest na prawde brutal
A dzisiaj znowu na mtv base o 10.00 było...hmmm..jak to się nazywa..."Story of Michael Jackson",czy jakoś tak Kiedys juz to widziałam,było puszczane kilka razy podczas procesu
..a teraz na MTVbase "Artists on Michael Jackson" klipy Michaela (i nie tylko)
Michael nic nie musi teraz robić- niedlugo stanie sie czyms w dobrym tonie szanowac MJa sesese I tak wszyscy teraz go sluchaja
Good times...
...pzdr
siadeh_ledwo_żywa_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"