Po wyroku

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

MJJ

Post by MJJ »

Blanca wrote:Proces cywilny...
Słuchajcie, może ktoś wie, czy werdykt uniewinniający naszego Michaela w 10 punktach jest prawomocny? Mogą wnieść apelację? Sneddonowi chodzi chyba po głowie process cywilny. Na czym polega taki process i czym się różni od karnego?
Prokuratura może wnieść apelację, ale zapowiedzieli, że tego nie zrobią.
Sneddon nie może wytoczyć procesu cywilnego, może to zrobić rodzinka A. - czy to zrobią to nie wiem ale dwie rzeczy przemawiają za tym, że sprawy cywilnej nie powinni wytaczać: pierwsza to, że Michael został oczyszczony w procesie karnym, a tylko wyrok skazujący pomógł by im w procesie cywilnym, a po drugie w mowie końcowej Tom Mesereu powiedział, że Larry Feldman adwokat rodzinki A. stwierdził, że w 1993 r. musiał zainwestować wpierw kupę swoich pieniędzy, żeby później uzystać wielomilionową ugodę i nie chciał tego powtarzać teraz nie będąc pewnym wyniku - dlatego wolał "zainwestować" pieniądze podatników stanu California w zbieranie dowodów. A ponieważ wyroku skazującego nie było to tym bardziej mało prawdopodobne, żeby inwestował kasę w proces cywilny, który po 13 czerwca ma jeszcze mniejsze szanse na sukces.
Image
MJJ

Post by MJJ »

MJPOWER wrote:Ja nie wiem, gdzie Wy kupujecie te gazety.
We wtorkowej Wyborczej był artykulik na pierwszej stronie i trochę dłuższy w środku numeru (dzisiaj nie wiem bo po wczorajszych artykułach na dłuższy czas odechciało mi się kupować tej gazety).
W Rzeczypospolitej był taki sam układ - krócej na pierwszej stronie i dłuższy artykuł w środku numeru (na szczęście treść była o wiele bardziej zadowalająca).
Image
MJJ

Post by MJJ »

Schmittko wrote:Następnie ten rozmówca powiedział, że rzeczywiście płyy Michaela sprzedawaly się coraz gorzej, a Vince'a sprzedał tylko 1 milion. Z tego co wiem, to zgubił zero :wariat: Ktoś wie ile teraz dokładnie wynosi ilośc sprzedanych egz.?
Według szacunków jest to 8 milionów egzemplarzy na dzień dzisiejszy, a oficjalne dane (ale na koniec 2001 roku) mówią o liczbie 5,4 miliona.
Image
MJJ

Post by MJJ »

MJowitek wrote:A na vivie leci MJ.
A Ja przypadkiem włączyłem ok. 21:30 i tak już leciał Michael do północy. A jak później sprawdziłem w programie to się okazało to Viva już od południa dawała programy z Michael'em.
Image
Yana

Post by Yana »

'Co do dzisiejszej prasy :

SupreEXpress:

www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLe ... 7&layout=1

"Uff... Nadal będę MIchaelem" Jest to rozmowa z Kasią ( sobowtórem )

Ale jest i inny artykuł w dzialęwydarzenia. Jego tytuł to " NIewinny, ale koNczony". Według mnie niezbyt przychylny.

Oto Link do Życia Warszawy:

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw ... s_id=64984
MJowitek

Post by MJowitek »

A ja teraz off topem trochę strzelę, ale też nie do końca.
Jak już sobie z la_licorne pogadałam w tym wątku o mediach, to jeszcze coś dodam.
Dziś w radiu podali, że Sadam Hussain może być /prawdopodobnie/ sądzony w Polsce. Tam u siebie ma jak nic wyrok śmierci, jego obrońcy usiłują coś zrobić, najlepszy byłby proces w Europie /chyba już się o tym gdzieś nawet mówiło/ ale Bush sie może nie zgodzić, bo kraje albo nie brały udziau w wojnie, albo były przeciw. Polska byłaby takim złotym środkiem. Co do Sadama, to on serio może być tu sądzony.
Ale piszę tego posta głównie z tego powodu, że radio Kolor przed chwilą szalenie mnie rozbawiło w tej sprawie. Taka Pani radosnym głosem zawołała "A wiecie, co słyszałam w naszych wiadomościach? Sadam może być sądzony w Polsce!" Na co taki pan, sceptyczniej "ale to jest wiadomość sprawdzona?" /sic! w ich własnych informacjach o tym było przecież!/. Na co Radosna Pani odpowiedziała "Tak! Sprawdzałam to przed chwilą w Fakcie!".
No zastrzelili mnie tym! :smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech:
Agata**

Post by Agata** »

MJowitek wrote: A na vivie leci MJ.
Usłyszałam przez ścianę, idę do pokoju, patrzę,a tam moi rodzice oglądają vivę i MJ

We wtorek, dzień po werdykcie, VIVA Germany swój całodniowy program poświęciła Michael'owi do północy- niestety trochę późno się zorientowałam, ale masę teledysków (nawet Janet) zdążyłam zobaczyć. Cały czas w rogu ekranu widniał napis "uwolniony", czy coś w tym tłumaczeniu, no i oczywiście wybierają najlepszy clip Michael'a. ;-)
Luis_Makrela

Post by Luis_Makrela »

A wiecie,że wczoraj na mtv base leciał "Ghosts" :mj: Koleżanka(nie fanka) mnie poinformowała i powiedziała,że była pod ogromnym wrażeniem :-) takie komentarze lubię :-)Ale to jeszcze nic...ONA BYŁA W 1996 NA KONCERCIE(NIE FANKA) A JA NIE BYŁAM!!!!!!!!! :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: :beksa: Life jest na prawde brutal
A dzisiaj znowu na mtv base o 10.00 było...hmmm..jak to się nazywa..."Story of Michael Jackson",czy jakoś tak glupija Kiedys juz to widziałam,było puszczane kilka razy podczas procesu
siadeh_
V.I.P.

Post by siadeh_ »

..a teraz na MTVbase "Artists on Michael Jackson" klipy Michaela (i nie tylko) :party:
Michael nic nie musi teraz robić- niedlugo stanie sie czyms w dobrym tonie szanowac MJa sesese :diabel: I tak wszyscy teraz go sluchaja :smiech:
Good times...

...pzdr
siadeh_ledwo_żywa_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Post Reply