Ja wybrałem taka oto 20-stkę.
Jako że uwielbiam Off The Wall to znalazło się kilka dobrych piosenek z niej
Dorzuciłem również kilka mocnych kawałków które nigdy nie były wykonywane live i kilka starych sprawdzonych które chyba każdy uwielbia
1. 2 Bad
2. Baby Be Mine
3. Billie Jean
4. Dangerous
5. Earth Song
6. Get on the Floor
7. Heartbreaker
8. Human Nature
9. It's the Falling in Love
10. Little Susie
11. Money
12. Off the Wall
13. Rock with You
14. Stranger in Moscow
15. Tabloid Junkie
16. They Don't Care About
17. This Time Around
18. Wanna Be Startin' Somethin'
19. Whatever Happens
20. Will You Be There
Jeśli moznaby wymyśleć set listę to moje LUŹNE propozycje, fantazje na temat to:
1. wanna be startin something
2. another part of me
3. the way you make me feel
4. music and me
5. come together
6. billie jean
7. bad
8. human nature
9. i just cant stop loving you
11. dont stop til you get enough
12. why you wanna trip on me
13. you are not alone
14. smooth criminal
15. thriller
16. give in to me
17. dangerous
18. heal the world
19. they dont care about us
20. who is it
21. dirty diana
21. black or white
22. butterflies
23. blame it on the boogie
24, earth song
25. morphine
bis
26. History
27. keep the faith
28. man in the mirror
no ale w sumie ile można śpiewać na jednym koncercie i pewnie będzie zmęczony...i w ogóle..
zwykle man in the mirror bywało na koniec. w tym roku mógłby zrobić wyjątek i jeszcze po mitm zaśpiewać nieograne keep the faith na przykład, nie?
A poniżej moja propozycja set listy.
Przesiew trochę był ponieważ faworytów było ponad 30.
Ale jak wiadomo max 15 -17 utworów albo i mniej zostanie wykonanych. Nie ma co się łudzić ale MJ to człowiek a nie maszyna (co by się mogło niektórym wydawać po jego ruchach scenicznych) i więcej utworów nie zaśpiewa. Trochę szlagierów, których warto i setny raz zobaczyć szczególnie, że to już ostatni raz. 2 ballady, no weszły mi na przymus.
W sumie dobry pomysł aby zaczynało się od BJ
Zresztą czy MJ sam nie wybierze to co mu będzie pasowało? Ja bym tak zrobił
1. Billie Jean
2. Wanna Be Startin' Somethin'
3. This Time Around
4. Break of Dawn
5. Off the Wall
6. Dirty Diana
7. Smooth Criminal
8. Black or White
9. Who Is It
10. Give In to Me
11. Thriller
12. Beat It
13. Liberian Girl
14. Remember the Time
15. Whatever Happens
16. 2 Bad
17. Another Part of Me
Unbreakable
2 bad (może być w kostiumach z Ghosta )
Tabloid Junkie
Speed Demon
Break Of Dawn
Another Part Of Me
Human Nature
Why You Wanna Trip On Me
Dirty Diana
Oto moja setlista, wszystko ułożone wedle kolejności:
1. Unbreakable
2. Don't Stop 'til You Get Enough
3. Heaven Can Wait
4. Smooth Criminal
5. Break of Dawn
6. They Don't Care About Us
7. Earth Song
8. Dirty Diana
9. Give In to Me
10. Whatever Happens
11. You Rock My World
12. Blood on the Dance Floor
13. Black or White
14. Thriller
15. Man in the Mirror
16. Beat It
17. Billie Jean
18. Cry
Miejmy nadzieję, że Michael nie planował robić fanom niespodzianki w postaci wykonywania utworów, z którymi nigdy nie miał na scenie do czynienia. Zobaczyłby jak rozkładają się głosy i pewnie poczułby zawód, że pewnie fani chcą znowu moonwalki w snopie światła, kryminały i czerwone kurteczki...
udisports pisze:+ jakieś 2 nowe kawałki ;)
Kombinacja osiemnaście nowych kawałków (ewentualnie, kilka z The Ultimate Collection) + jakieś dwa stare. To by było coś... a nie jakieś blekorłajty.
Moja to;
1.Beat it
2.Unbreakable
3.Billie Jean
4.Thriller
5.Dirty Diana
6.earth song
7.speachless
8.Heartbreaker
9.Smooth Cryminal
10.Morphine
11.BLACK OR WHITE
12.Remember yhe time
13.give in ot me
14.they dont care about us
15.Tabloit junkle
16.you are not alone
17.Man in the mirror
18.the way you make me feel
19.get on the floor
20History mix
21.brak of down
22.whatever happens
Mandyrator >>> Podobny temat już istnieje. Połączyłem :)
No to jedziemy z tym koxem, koncert moich marzen wygladalby nastepujaco: (kolejnosc, moglaby pozostac, w takiej formie w jakiej jest, byloby inaczej, ale jakze klimatycznie i ciekawie, mocny energetyczny wstep +łagodniejsze, bardziej spokojne zakonczenie, taki koncert by mnie wpelni usatysfakcjonowal, nawet przy skróconych wersjach niektorych piosenek, no bo wiadomo koncert nie moze trwac 5 godzin hahaha, marzenia, dobrze, ze nic nie kosztuja )
Brace yourself video introduction:
Part I- energizer
1) Scream/Shout-mix- to byloby bardzo mocne i krzykliwe wejscie króla
2) Why you wanna trip on me(intro) + They don't care about us +She drives me wild mix
3) Unbrakable + 2000 watts mix
4) Tabloid Junkie
Video interlude: History mix
Part II- Disco/Dance
5) Blood on the DanceFloor
6) Off the wall mix(DSTGE+OTW+RWY) ale w lepszej wersji niz na History tour, ewentualnie inny mix z tamtych czasow, uwzgledniajacy np. Got on the dance Floor, Workin' day and night, Got the Hots czy Sunset Driver, ogolnie cos w rodzaju disco inferno hahaha
7) You Rock my world
Video interlude: Remember the time
Part III- Chillout
8) In the back+ Monkey Business mix
9) Scared of the moon(do pierwszego refrenu) i przechodzimy w We've had enough
10)Whatever happens
Video interlude: Bad
Part IV- Dark sound
11) Smooth criminal
12) Dirty Diana
13) Give in to me
Video interlude: Black or white video interlude
Part V- Thriller
14) Billie Jean
15) Beat it
16) Thriller
17) Ghosts
Video interlude: Man in the mirror
Part VI-Classics
18) Earth Song
19) Speechless+Heal the world mix
20) Will you be there
Video interlude: Liberian Girl
małe wyciszenie na sam koniec
Part VII -Romantis
21) I can't help it
22) The lady in my life
23) You are not alone
+ jakis chojny bis
24) Who is it
25) Xcape
26) We are the world solo version, spiewane z widownia na sam koniec koncertu, w ten sposb, Michael, zegna sie z fanami, rzuca marynarke w tłum, na ktora my sie rzucamy hahaha.......koncert dobiega konca.
Długo by mozna wymieniac, na dobra sprawe to kazda piosenke Michaela chcialbym zobaczyc oraz uslyszec w wersji live, troche szkoda, ze Michael tak malo roznych utworow gral na zywo, w przeciwienstwie np do Madonny, ktora na kazdej trasie grala praktycznie inne kawalki......mielibysmy swietna "żywą"pamiatke po kazdej płycie króla.......
dobra nie pisze juz nic, bo sie rozmażylem za brdzo w tym temacie,i nie zasne hahahhaah
Ostatnio zmieniony sob, 05 wrz 2009, 23:11 przez SunsetDriver83, łącznie zmieniany 28 razy.
A ja uważam, że dobrze, że grał na scenie głównie te same kawłki. Dzieki nim każda płyta stała się słynna. Wypromował te utwory, widział reakcje publiczności... Nie ukrywajmy.. nie każdy utwór aż tak wpada w ucho. Jedny lepiej 2-gi gorzej. Nie wszystkie utwory są sobie równe. Czasem słowa są ciekawe, jednak muzyka.. mimo, iż znakomita, to czegoś w niej może nie tyle brak, co po prostu... wiecie... po prostu czegoś brakuje, a może jest za dużo.. ciężko to określić. Ale to tak jak z 2-ga połówką.. albo ma to coś albo nie ma. MJ był wyjątkowym artystą - to fakt! Nie był jednak idealny. Był człowiekiem takim jak my. No... może troche innym, ale był człowiekiem. A żaden człowiek nie jest nie omylny i doskonały. Zapewne jak każdy z nas nie raz miał zły humor, był wkurzony i potrafił to pokazać zajbliższemu otoczeniu, żonie itp. To nie bóg był, a człowiek... I takiem powinniśmy Go odbierać. Ze wszystkimi jego wadami, a na pewno takie miał i nie bądzcie ślepi. Michael nie był nieskazitelny, a czasem nawet robił coś pod publike - to jest fakt. I dobrze, że tak robił. Ja Go nie potępiam - po prostu traktuje jak człowieka.
SunsetDriver83 pisze:No to jedziemy z tym koxem, koncert moich marzen wygladalby nastepujaco: (kolejnosc, moglaby pozostac, w takiej formie w jakiej jest, byloby inaczej, ale jakze klimatycznie i ciekawie, mocny energetyczny wstep +łagodniejsze, bardziej spokojne zakonczenie, taki koncert by mnie wpelni usatysfakcjonowal, nawet przy skróconych wersjach niektorych piosenek, no bo wiadomo koncert nie moze trwac 5 godzin hahaha, marzenia, dobrze, ze nic nie kosztuja )
Brace yourself video introduction:
Part I- energizer
1) Scream/Shout-mix- to byloby bardzo mocne i krzykliwe wejscie króla
2) Why you wanna trip on me(intro) + They don't care about us +She drives me wild mix
3) Unbrakable + 2000 watts mix
4) Tabloid Junkie
Video interlude: History mix
Part II- Disco/Dance
5) Blood on the DanceFloor
6) Off the wall mix(DSTGE+OTW+RWY) ale w lepszej wersji niz na History tour, ewentualnie inny mix z tamtych czasow, uwzgledniajacy np. Got on the dance Floor, Workin' day and night, Got the Hots czy Sunset Driver, ogolnie cos w rodzaju disco inferno hahaha
7) You Rock my world
Video interlude: Remember the time
Part III- Chillout
8) In the back+ Monkey Business mix
9) Scared of the moon(do pierwszego refrenu) i przechodzimy w We've had enough
10)Whatever happens
Video interlude: Bad
Part IV- Dark sound
11) Smooth criminal
12) Dirty Diana
13) Give in to me
Video interlude: Black or white video interlude
Part V- Thriller
14) Billie Jean
15) Beat it
16) Thriller
17) Ghosts
Video interlude: Man in the mirror
Part VI-Classics
18) Earth Song
19) Speechless+Heal the world mix
20) Will you be there
Video interlude: Liberian Girl
małe wyciszenie na sam koniec
Part VII -Romantis
21) I can't help it
22) The lady in my life
23) You are not alone
+ jakis chojny bis
24) Who is it
25) Xcape
26) We are the world solo version, spiewane z widownia na sam koniec koncertu
Długo by mozna wymieniac, na dobra sprawe to kazda piosenke Michaela chcialbym zobaczyc oraz uslyszec w wersji live, troche szkoda, ze Michael tak malo roznych utworow gral na zywo, w przeciwienstwie np do Madonny, ktora na kazdej trasie grala praktycznie inne kawalki......mielibysmy swietna "żywą"pamiatke po kazdej płycie króla.......
dobra nie pisze juz nic, bo sie rozmażylem za brdzo w tym temacie,i nie zasne hahahhaah
SunsetDriver83 piękny to byłby koncert. Tylko do chillout dorzuciłabym jeszcze utwór "On the line", który ostatnio uwielbiam
Kolejność przypadkowa.
TO utwory zajmujące u mnie pierwsze miejsce do SetListy :
You Are Not Alone.
Stranger In Moscow
She's Out Of My Life
Will You Be There
I'll Be There
Music And Me
We Are The World
In The Closet
Who Is It
Heal The World
Give In To Me
Dangerous
Man In The Mirror
Dirty Diana
Smooth Criminal
Thriller
Beat It
Liberian Girl
Another Part Of Me
I Just Can't Stop Loving You
TWYMMF
Human Nature
Billie Jean
P.Y.T
Wanna Be Startin' Somethin'
We ve Had Enough
Earth Song
Ghost
TDCAU
Come Together
Bad
Leave Me Alone
Off The Wall
Don't Stop 'Til You Get Enough
Rock With You
Workin' Day And Night
Say Say Say
Ain't No Sunshine
Why (chociaż śpiewa z Trio)
Can You Feel It?
Butterflies
Heaven Can Wait
Workin' Day And Night (demo)[/b]
Wszyscy piszemy o tym jaką byśmy chcieli setliste ale nie doczytałem nigdzie czy nastąpił jakiś przeciek i jest wiadome jaką setlistę przygotowywał dla nas sam zainteresowany czyli Michael?
Oglądając liczne trailery do "this is it" można wywnioskować jakie m.in. byśmy usłyszeli piosenki a gdzieś usłyszałęm, że setlista miała być identyczna jak na HIStory Tour.
Może dowiemy się z filmu :)