Nowe wydawnictwa książkowe o Michaelu [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
KLA12

Post autor: KLA12 »

Właśnie jestem w trakcie czytania książki Franka C. - Mój przyjaciel Michael Jackson i myślę, że jest to jedna z najlepszych pozycji jaka dotąd powstała. Całkowicie inaczej poznałam Michaela z tej książki jako zwyczajnego człowieka który miał strasznie dużo na głowie. Frank świetnie opisuje jego relacje z Michaelem. Książka jest dla mnie zaskoczeniem, że tak głęboko dotyka sfery życia osobistego Michaela. Jest również dla mnie zaskoczeniem bo uświadamia jak ciężko w życiu miał Michael Jackson z iloma sprawami i problemami musiał sobie radzić. Dlatego pod pewnym względem jestem wdzięczna za tę książkę ale z drugiej strony niesamowicie jestem zszokowana jak bardzo smutna jest ta opowieść w późniejszych rozdziałach. Mam wrażenie, że Frank piszę w tej książce szczerze..więc tym bardziej wskakuje ona u mnie na miejsce 1. Czy ktoś z was już ją czytał i podzieli się odczuciami? pozdrawiam
"Dziękuję wszystkim ludziom na świecie,
którzy są zawsze
o dziesięć procent życzliwsi,
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
toczy się życie na świecie. "
Awatar użytkownika
KLA12

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat książki NIE(DO)TYKALNY? dzisiaj napotkałam na dwa tomy w empiku i strasznie kusi mnie żeby kupić je ale trochę opis z tyłu mnie zraził i się zastanawiam czy to nie kolejna głupota na temat Michaela Jacksona
którzy są zawsze
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
mjrink

Post autor: mjrink »

NIE(DO)TYKALNY to według mnie jedna z lepszych pozycji na polskim rynku.Skupia się ona bardzo szczegółowo na ostatnich latach życia Michaela i tym co działo się po jego śmierci.Polecam
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

mjrink pisze:NIE(DO)TYKALNY to według mnie jedna z lepszych pozycji na polskim rynku.Skupia się ona bardzo szczegółowo na ostatnich latach życia Michaela i tym co działo się po jego śmierci.Polecam
Doprawdy? A co z tymi brukarskimi wręcz insynuacjami na temat zmian wyglądu i ekscentrycznych zachowań?
Obrazek
mjrink

Post autor: mjrink »

To tylko moje zdanie.Zresztą Michael zmieniał wygląd i czasami zachowywał się ekscentrycznie jak każdy artysta.I co w tym złego.Ja nie idealizuje Michaela.Dla mnie był artystą idealnym, ale jako człowiek miał swoje zalety i wady.Jak każdy z nas.Nie(do)tykalny to książka o Michaelu zwykłym człowieku, a nie wyidealizowanym bycie.I to mi się podoba.
Awatar użytkownika
KLA12

Rzeczywiście bardzo szczegółowo..kupiłam i zaczynam czytać. Podzielę się swoją opinią po przeczytaniu
którzy są zawsze
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
ODPOWIEDZ