Wspólny projekt - książka

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
BlackOrWhite

Post autor: BlackOrWhite »

super pomysł, ale ja tam nic ciekawego o sobie nie mam do pisania. ;) jednak książka fanów wydaje sie byc interesująca.
"czas przemija nawet wtedy gdy wydaje sie to niemożliwe" [*]
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Obrazek

wiecie....This Is It kojarzy mi sie z kolorem czerwonym...i ze śmiercia Michaela...dlatego ja to widzę tak... ;-)

EDIT: wkradła mi sie literówka ;P
Ostatnio zmieniony wt, 30 cze 2009, 23:12 przez viva201, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
gemini

Post autor: gemini »

bardzo dobry pomysl! Ja sie chetnie przylacze!
MOJ NAJNOWNIEJSZY FILMIK TANECZNY Z PIOSNKĄ MORPHINE (yeah, yeah baby):
http://www.youtube.com/watch?v=-oxB222Q1tM
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

dobra, też jestem za. czekam na szczegóły
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

hmm a może by tak spróbować zrobić jedno, wielkie wspólne zdjęcie
fanów z całej polski.
Brzmi trochę jak wielkie wyzwanie, ale jak podejmujemy się tego projektu
to może i nad tym warto pomyśleć.

może pociągnełabym mojego tate za język i powiedziałby mi trochę jak
to wszystko wyglądało z jego perspektywy jak Michael przyjechał
do Polski (lotnisko)
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

wszyscy fani? to by musiała być okladka wielkości kilkudziesięciu m2...
Obrazek
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

no ale coś w tym stylu....a jak nie to, podpisy na ostatnich stronach
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

za :)
I'm so proud to say- I love You.
Awatar użytkownika
Jacksomanka

Post autor: Jacksomanka »

do tego singiel z nasza polską wersją we are the world, którą zaśpiewamy na nowo. co wymyślili fani na gronie :)
jako taki dodatek.
Awatar użytkownika
Adam-__

Post autor: Adam-__ »

jest to świetny pomysł , ja również jestem za , jestem dość nowym członkiem forum ale mam dużo do opowiedzenia .
Pomysł jest znakomity
Obrazek
(do dalszej obserwacji)
KASIA

Post autor: KASIA »

Nawet nie wiecie jak bardzo Wasz zapał cieszy moje zbolałe serce. (Swoją drogą nigdy nie sądziłam, że będę mówić jak Michael, ale ostatnio wszystkim wciskam takie farmazony. To silniejsze ode mnie.)
Zasypujecie mnie masą pytań, na które często nie znam odpowiedzi, postaram się jednak w miarę możliwości i wyobraźni na nie odpowiedzieć ;-)
Dużo pytań jest o to, jak sobie wyobrażam całość, niektórzy proponują by wyznaczyć jakieś konkretne tematy, na które będziemy pisać. Ja jednak wolałabym tego uniknąć, nie chcę nikomu niczego narzucać. Aby jednak w książce nie było bałaganu i dało się ją czytać proponuję podzielić ją na rozdziały, np. wspomnienia z koncertów, wspomnienia ze zlotów, historie jak zostaliśmy fanami, itp. To zależy od tego co napiszecie. W danym rozdziale widzę masę puzzelków – pojedynczych historii. Opowieść każdego z nas poprzedzałyby krótkie informacje o autorze, myślę, że najlepiej klasycznie: imię, nazwisko, miejscowość, wiek czy ilość lat spędzonych na byciu fanem. Chcę, aby całość była zróżnicowana, by pokazać na jak różne sfery naszego życia Michael oddziaływał.

Inna sprawa, długość i forma tekstu. Myślę, że min. 1 strona A4 (Times New Roman 12) do max. 5 stron A4 na jedną historię będzie optymalnie. Natomiast ilość prac dowolna, można napisać, jedną, dwie, trzydzieści, z tym, że będzie to oznaczało, że nie każda zostanie opublikowana.
No i termin nadsyłania, uważam, że powinien był w miarę długi, aby każdy mógł wszystko dobrze przemyśleć, jeśli pisalibyśmy tylko na świeżo to zapewne wiele by nam uciekło. Na dzień dzisiejszy ustalam termin nadsyłania prac do 30 września 2009 z możliwością jego wydłużenia jeśli zaszłaby taka potrzeba. Na chwilę obecną założyłam konto mailowe fani.dla.mja@gmail.com i to jest to miejsce gdzie już można nadsyłać prace (dokument doc nazwany waszymi danymi w załączniku proszę). Pośpiech jednak nie koniecznie jest wskazany. Czy ten adres się zmieni? Nie wiem, póki co, to jest oficjalne miejsce gdzie nadsyłamy swoje prace. Prosiłabym, aby prace opatrzyć swoimi danymi, właśnie imieniem, nazwiskiem, wiekiem, ilością lat jako fan, czy też rokiem od którego fanujecie.
Jeśli natomiast chodzi o twórczość fanów to osobiście podchodzę do tego z lekkim strachem mając w pamięci „pewne bokserki”, ale, że już kolejna osoba tego chce o muszę się zgodzić. Można także nadsyłać zdjęcia ze zlotów, manifestacji, minizlotów, zdjęcia kolekcji, jeśli macie naprawdę imponujące. Wszystko przesyłajcie na powyższy adres email, dla porządku prosiłabym tylko, aby w temacie wspomnień wpisywać „wspomnienia”, w temacie twórczości wpisywać „twórczość fanów”, a temacie zdjęć wpisywać zdjęcia. Pojedyncze fotki dobrze byłoby krótko opisać, co przedstawiają, co lub kto jest na nich utrwalony, gdzie i kiedy zostały zrobione.

Teraz moim największym problemem jest kontakt z fanami z poza forum, a wiadomo, że jest ich cała masa i również mają mnóstwo ciekawych historii do opowiedzenia. Na koncercie Thriller Live w Poznaniu siedziałam obok starszych państwa, wspominali oni swoją historię związaną z piosenką Rock With You, chyba się przy niej poznali, czy jakoś tak. Nie specjalnie ich wtedy słuchałam i nawet byłam trochę zła, że mi przeszkadzają, a teraz chciałabym do nich dotrzeć i wysłuchać opowieści w całości. Jeśli więc macie jakieś pomysły na rozreklamowanie akcji tak, by potrzeć z nią do fanów z całej Polski to proszę, piszcie.

Jeśli macie jeszcze jakieś pytania lub sugestie, (a zapewne tak) to piszcie w tym wątku, odpowiadając tutaj odpowiem wszystkim, nie tylko jednej osobie, jak dzieje się na pw.

pzdr
loveMJPT
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Madziula9

Post autor: Madziula9 »

Chętnie się przyłącze ;-)
Świetny pomysł!!!
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Liberian Girl pisze:hmm a może by tak spróbować zrobić jedno, wielkie wspólne zdjęcie
fanów z całej polski.

Tzn z naszych małych zdjęć ułożona twarz Michaela?
Madziula9

Post autor: Madziula9 »

MJowitek wpadłaś na świetny pomysł!
Awatar użytkownika
nat88

Post autor: nat88 »

MJowitek pisze:
Liberian Girl pisze:hmm a może by tak spróbować zrobić jedno, wielkie wspólne zdjęcie
fanów z całej polski.

Tzn z naszych małych zdjęć ułożona twarz Michaela?
Coś w tym stylu? << zdjęcie >>
Obrazek Obrazek Obrazek
RIP king of pop
ODPOWIEDZ