"Moja HIStoria czyli...."- nowe wydanie [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Mary_Jackson

Post autor: Mary_Jackson »

dokładnie i jest w prawie każdym kiosku i sklepie, ja np. kupiłam w spożywczym przy gazetkach
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

W Empik'u jest na frontowym standzie - ilość duża :)

Po pierwszym rzucie okiem jestem zawiedziony - nie podoba mi się projekt graficzny - czcionka jakaś taka... treść przy samym cięciu kartek, bez marginesów, jakby ktoś o nich zapomniał. Pierwsze wydanei było chyba ładniejsze - teraz plusem jest sztywna okładka.

Jakby jednak niebyło - książkę warto mieć w swojej kolekcji, zwłaszcza jak nie miało sie "Moja HIStoria...". Zresztą to to nie majątek - jedynie 20 zł.
...
Awatar użytkownika
Trust in me

Post autor: Trust in me »

mam nadzieje ze kiedy bede w polsce (dopiero we wrzesniu) dostane jeszcze ta ksiazke, chcialabym zakupic jeszcze ta biografie Taraborreliego, mam ja w jezyku angielskim, jednak polska bardzo ulatwilaby mi zycie
Obrazek
Awatar użytkownika
ulaeska

Post autor: ulaeska »

Potwierdzam. Książka jest pięknie wydana, a zdjęcia Pana Czaplińskiego są super. Osobiście kupiłam tę książkę w Pasażu Grunwaldzkim w Empiku. Kupiłam w sobote i w sobotę przeczytałam. Bardz mi spodobały sie wspomnienia Profesora Marka Kwiatkowskiego. Jest w nich tyle ciepła dla Michaela. A tak oprócz tego to kupiłam równiez inne wydanie "Życie legendy" autorstwa Michaela Heatleya. Książka jest również pieknie ilustrowana. Podzielona jest na rozdziały - etapy życia Michaela. Dopiero ją czytam. Czas pokarze czy był to trafny zakup.
Odchodząc zabrałeś moje serce.
marcia654

Post autor: marcia654 »

Ja też kupiłam Życie legendy, i trochę inaczej zaczęłam patrzeć na Michaela, bardziej jak na człowieka nie jakąś mityczną postać ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

ulaeska pisze:tak oprócz tego to kupiłam równiez inne wydanie "Życie legendy" autorstwa Michaela Heatleya. Książka jest również pieknie ilustrowana. Podzielona jest na rozdziały - etapy życia Michaela. Dopiero ją czytam. Czas pokarze czy był to trafny zakup.
Bardzo prosze, zebys dala znac o wrazeniach po przeczytaniu tej ksiazki, moze byc takze na PW. Z gory dziekuje!
Awatar użytkownika
alexis

Post autor: alexis »

Dzisiaj kupiłam książkę, przeczytałam, napatrzyłam się...cóż mogę powiedzieć...pobeczałam sie w trakcie, ledwo ochroniłam kartki przed kroplami soli fizjologicznej (szkoda byłoby tak pieknych zdjęć). Tyle pięknych, ciepłych, pełnych szacunku i uznania słów padło w tej książce, że aż miło się czyta no i oczywiście Michael dzięki tym słowom staje się taki zwyczajny ale jednoczesnie wyjątkowy.
Warto było wydać te pare groszy ;-)
"I close my eyes...just to try and see You smile one more time...but it's been so long now all I do is cry...can't we find some love to take this away...'cause the pain gets stronger every day...";(
Awatar użytkownika
Solange

Post autor: Solange »

Promocja książki "Michael Jackson - I Love You, Poland" i wystawa - 30 lipca, godz. 18:00, ul.Świętokrzyska 32
Obrazek
Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

ulaeska pisze:A tak oprócz tego to kupiłam równiez inne wydanie "Życie legendy" autorstwa Michaela Heatleya.
Ja też, ja też. Książka traktuje bardziej o muzyce i karierze, w której opisie popełnili to i owo, wzmianki prywatne nie pozostają jednak w tyle.
Już na wstępie: "Jego nagła śmierć w lipcu 2009 roku była porównywana ze śmiercią Elvisa Presleya (...)" (chyba, że nie datę śmierci a dopiero lipcowe porównania z Elvisem chcieli zaznaczyć :wariat:).
A, Thriller dostał osiem statuetek Grammy. Dopiero zaczynam. Mimo to album warty fotografii.

Jeśli chodzi o książkę właściwą w tym temacie.. pozytywnie mnie zaskoczyła.
Podobała mi się zmiana koncepcji z typowego albumu z plikiem zdjęć w przejrzystą lekką i przyjemną lekturę.
Oczywiście plusuje również zawartość świetnych wywiadów i wypowiedzi, zebranych w sensowną całość.
Dołączam się do poleceń I love Poland i myślę, że warto zestawić ją na półce nawet z poprzednim wydaniem.
Zdecydowanie obydwa dokumenty mogą być powodem do dumy polskich fanów. Powodem do wzruszeń również..
Obrazek
Awatar użytkownika
anne

Post autor: anne »

Nie kupiłam książki ze zdjęciami Pana Czaplińskiego- dostałam ją na imieniny. :)
Piękne wydanie, cudowne zdjęcia, teksty na poziomie odpowiednim dla człowieka, który nie zatrzymał się w rozwoju na "Fakcie" czy "Pudelku". Nie ma płaszczenia się przed Michaelem ani opluwania Go, jest za to rzetelna, niepozbawiona uczuć, relacja z Jego pobytu w Polsce. Są wypowiedzi ludzi inteligentnych, którzy określają Michaela jako wrażliwego człowieka. Dla nas, fanów, to miła odmiana po różnych wywrotowych publikacjach, obliczonych tylko na zysk.
Non omnis moriar, Michael.
Awatar użytkownika
annie_30

Post autor: annie_30 »

Nie kupiłam książki ze zdjęciami Pana Czaplińskiego- dostałam ją na imieniny. :)
Ja też dostałam na imieniny. Jak w niedzielę w najlepsze mierzyłam ciuchy w reserved to mój tata poszedł do empiku. Powiedziałam, ze ja też chciałam pójśc do empiku i dlaczego na mnie nie zaczekał, a on wyjmuje album dla mnie.
Książka jest piękną pamiątką. Podobają mi się zdjęcia w dużym formacie i lekka forma całego albumu. Przeczytałam wszytsko wieczorem a mój tata był szybszy-pierwszy przejrzał wydawnictwo
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Ja kupiłam dzisiaj. Musiałam trochę za nią pobiegać i już zaczynałam tracić nadzieję, ale w którymś z kolei kiosku wreszcie się udało :)
Było warto, bo książka naprawdę wzruszająca - zarówno poprzez zdjęcia, jak i teksty. Na razie przejrzałam ją tylko, ale wzruszył mnie mocno jeden fragment - dotyczący reakcji Michaela na film o Warszawie - tak mocno pokazujący jego ogromną wrażliwość. I to właśnie bije ze wszystkich zdjęć i wspomnień zebranych w tej książce - to, jakim był on człowiekiem, a dopiero potem - jaką był gwiazdą.
A książkę oglądał ze mną mój trzyletni bratanek, który już dobrze wie, kto jest na tych zdjęciach:)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Solange pisze:Promocja książki "Michael Jackson - I Love You, Poland" i wystawa - 30 lipca, godz. 18:00, ul.Świętokrzyska 32
Tu kilka informacji dodatkowych: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 629#143629 :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Godzinę temu zakupiłem tę książkę w Kaufland :) piękne wydanie polecam :) dobre zdjęcia i teksty Pana Czaplińskiego.
Twarda okładka, podoba mi się nie żałuje 19,90 zł. :mj:
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
anne

Post autor: anne »

M.Dż.* pisze:
Solange pisze:Promocja książki "Michael Jackson - I Love You, Poland" i wystawa - 30 lipca, godz. 18:00, ul.Świętokrzyska 32
Tu kilka informacji dodatkowych: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 629#143629 :-)
Zbiega się z koncertem w Multikinie- będą mieli Warszawiacy bieganinę. ;-)
Non omnis moriar, Michael.
ODPOWIEDZ