Projekty kostiumów

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Koniec offtopicowania, tylko jeden cytat:
Słuchaj, ci wszyscy ludzie są fanami. Za tymi słowami kryje się poczucie ogromnej straty. Niektórzy fani odczuwają potrzebę wskazania konkretnych faktów, znalezienia przyczyn, dla których nie ma już z nami Michaela i wskazania winnych. Ale to nie jest zgodne z duchem Michaela Jacksona. Michael niczego nie zakładał z góry, choć na świecie jest wiele osób, które co do niego samego miało sprecyzowane wyobrażenia. I wszyscy Ci ludzie zajmowali się wymyślaniem jakichś niewiarygodnych scenariuszy i spekulacjami, pastwili się nad nim i posądzali o najgorsze. Mogę im wszystkim jedynie powiedzieć, że jeśli nie wiedzą o czym mówią, nie byli na miejscu, nie są pewni posiadanych informacji, niech z tym wszystkim skończą. Niech pójdą na film. Niech obejrzą ten film. Jest na nim cały Michael. Dzieli się tym, co ma najlepsze. Film pokazuje jasno, uczciwie i wyraźnie, że Michael chciał się tam znaleźć. To dawało mu siłę, było jego pożywką i poruszało go bardziej niż cokolwiek innego, poza spędzaniem czasu ze swoimi dziećmi.
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
syberia

Post autor: syberia »

invincible_girl ;) pisze:Koniec offtopicowania, tylko jeden cytat:
Słuchaj, ci wszyscy ludzie są fanami. Za tymi słowami kryje się poczucie ogromnej straty. Niektórzy fani odczuwają potrzebę wskazania konkretnych faktów, znalezienia przyczyn, dla których nie ma już z nami Michaela i wskazania winnych. Ale to nie jest zgodne z duchem Michaela Jacksona. Michael niczego nie zakładał z góry, choć na świecie jest wiele osób, które co do niego samego miało sprecyzowane wyobrażenia. I wszyscy Ci ludzie zajmowali się wymyślaniem jakichś niewiarygodnych scenariuszy i spekulacjami, pastwili się nad nim i posądzali o najgorsze. Mogę im wszystkim jedynie powiedzieć, że jeśli nie wiedzą o czym mówią, nie byli na miejscu, nie są pewni posiadanych informacji, niech z tym wszystkim skończą. Niech pójdą na film. Niech obejrzą ten film. Jest na nim cały Michael. Dzieli się tym, co ma najlepsze. Film pokazuje jasno, uczciwie i wyraźnie, że Michael chciał się tam znaleźć. To dawało mu siłę, było jego pożywką i poruszało go bardziej niż cokolwiek innego, poza spędzaniem czasu ze swoimi dziećmi.
Ja się odniosłam tylko do sytuacji z ubraniami na trasę, z muzykami poprawiła mnie Malwina27, i w żadnym poście nie wypowiedziałam się o MJ źle ani nie sugerowałam żadnych winnych, sugerowałam tylko to, że AEG do końca wszystkiego nam nie mówi.
MJ miał wpływ i to duży(tylko, że nie od początku), bo widać to w filmie i ściągnął do pomocy Michaela Busha ( też to widać w filmie).

Aha i nie porównuj mnie do Bashira,bo to mnie obraża, ja szanuję twoje wypowiedzi.

Obrazek

Nie widzimy MJ w tej marynarce w filmie, ale pojawia się w programie, który nadało VH1 ściągnąć mozna go tutaj ->http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=9568
Ludzie młodzi sądzą, że za pieniądze wszystko można kupić, gdy już dorosną są tego pewni - Oskar Wilde
Awatar użytkownika
Winiar

Post autor: Winiar »

Moim zdaniem kostiumy, które Michael miał na filmie "Michael Jackson's This Is It" były świetne. Czy Michael nie miał w nich, plus ewentualnie w paru nowych wystąpić na żywo w Londynie?
Czy na TII Mike nie miał występować w tych czerwonych rurkach i srebrnej marynarce?
Czy ta niebieska koszula nie miała pojawić się na koncertach w Londynie?
Wreszcie czy strój w jakim Michael w filmie tańczył „They Don't Care About Us” również miał się nie pojawić?
Co z tą czerwoną koszulą z lwem?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Moim zdaniem kostiumy które widzieliśmy na filmie miały pojawić się pod czas koncertów na żywo.
Jakie jest wasze zdanie?
Myślenie jest największym błędem jaki może popełnić tancerz. Musisz czuć! - Michael Jackson
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

nie miały pojawić się w Londynie ponieważ jakbyś kupił DVD This is IT to w dodatkowych materiałach jest cały podpunkt poświęcony stroją w których miał wystąpić MJ
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Winiar

Oczywiście mam tą płytę, ale jakoś nie zwróciłem na to wcześniej uwagi...
Jednego jestem na 100% pewien - strój do Smooth Criminal miał być ten sam.
Jestem ciekawy, czy stroje które są omawiane w tym temacie były popierane przez Michaela i w końcu czy nie planował On zmienić ich na inne? Tu pojawia sie pytanie czy w ostateczności Mike nie zdecydował by się wykorzystać przynajmniej niektóre stroje z prób.
Myślenie jest największym błędem jaki może popełnić tancerz. Musisz czuć! - Michael Jackson
Awatar użytkownika
--Mati--

Post autor: --Mati-- »

Myślę, że stroje z prób nie miały prawa bytu przy takich jakie były zaprojektowane do występów. Michael wiedział na pewno ile kosztują i ile wysiłku trzeba, żeby zaprojektować takie ciuchy, a poza tym z tego co mówią w "The Gloved One" to MJ'owi bardzo się one podobały, więc myślę, że raczej by ich nie zmieniał, chociaż nie wiadomo czy na prawdę był taki zachwycony, bo nie wyglądają na wygodne (szczególnie do tańca).

A co do SC, to miał być cały biały garnitur.
Awatar użytkownika
Winiar

No tak do Smooth Criminal cały biały garnitur.
Jeśli chodzi o wygodę tych strojów to jedne były bardziej, a drugie mniej wygodne... Moim zdaniem kostium do Billie Jean był świetny i wydawał mi sie wygodny, ale niektóre typu ta zbroja do Wanna Be Startin' Somethin' sprawiały wrażenie mało wygodnych, takich w których ciężko było by tańczyć, ale tak na prawdę nikt z nas ani w takim stroju nie był, ani nie widział w nim Michaela, więc ciężko nam ocenić i zagwarantować które stroje były by wygodne, a które nie. Możliwe, że pod czas sprawdzania strojów przez Mike'a, czyli pod czas próby tańca Michael mógł stwierdzić, że w tym i w tym nie da się tańczyć, a to i to zostaje. Kto wie co wtedy zastąpiło by anulowane stroje - może te, w których MJ występował na próbach - tego nie wiemy.
Awatar użytkownika
keep_the_faith

Post autor: keep_the_faith »

Przepraszam, może wyskoczę teraz jak Filip z konopii, ale nie chce mi się czytać pięciu stron, a chciałabym obejrzeć te stroje, które niestety nie wyświetlają mi się nigdzie tutaj.. Mogę prosić kogoś życzliwego o link?
ODPOWIEDZ