Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Baby Jane

Post autor: Baby Jane »

Saszka pisze:Skąd to wiesz?
Masz źródło?
mówił w wywiadzie dla Shmuley Boteach'a, że nie jest w stanie zrobić im czegoś więcej, najwyżej postawić je w kącie, są fragmenty na YT. mowa była o tym, że ojciec MJ był dla niego surowy, a MJ dodał taką dygresję, o ile dobrze pamiętam.

na pewno bywały niegrzeczne i nieposłuszne bo to dzieci były a nie roboty.
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

wpadł mi w oczy taki wywiad z MJ
nigdy go wcześniej nie czytałam (na MJ translate nie ma, o ile dobrze widzę)

zacytuję sporą część, może wiecie skąd to jest i kiedy / komu go udzielił?
SB: Czy powiedziałbyś małżonkom, aby w ich związkach było więcej tajemniczości i aby ludzie zostawiali sobie więcej przestrzeni do odkrywania siebie nawzajem?

MJ: Tak, tak. Myślę, że rozłąki są dobre. Jak to powiadają `Pod nieobecność serce kocha bardziej'. Ja całkowicie w to wierzę. Rozłąki są bardzo ważne. Nie rozumiem jak ludzie mogą spędzać ze sobą całe dnie i czuć się z tym dobrze. Uważam,że rozłąka to wspaniała rzecz.

SB: Czy widziałeś małżeństwa, które spędzają ze sobą całe dnie?

MJ: Tak widziałem takie pary. Ja nie wiem jak one to robią, ponieważ muszą być bardzo kreatywne.

SB: Spośród kobiet z którymi się spotykałeś te, które były wystarczająco mądre, aby się na ciebie nie rzucać były dla ciebie bardziej interesujące, właśnie te nie zawsze dostępne, o które musiałeś trochę zabiegać?

MJ: Te, które miały klasę, były ciche i nie miały bzika na punkcie seksu, ponieważ ja nie mam na tym punkcie bzika.(...) Ja nie rozumiem wielu rzeczy, które mają miejsce w związkach i nie wiem czy kiedykolwiek zrozumiem. Wydaje mi się, że to najbardziej raniło mnie w moich związkach, ponieważ nie rozumiem dlaczego ludzie robią pewne rzeczy, które robią.
SB: Podłe rzeczy?

MJ: Podłe i wulgarne czynności dotyczące ich ciał. Nie rozumiem tego i właśnie to niszczyło moje związki.

SB: To dla ciebie miłość jest czymś czystym?

MJ: Bardzo czystym. Niektóre rzeczy były dla mnie szokujące.

SB:Co takiego było w Dianie, ten typ kobiety, jej godność, pewien rodzaj niewinności? Czy może często dostrzegasz to w ludziach, którzy otrzymali królewskie wychowanie?

MJ: Nie, to jest coś czego nie widać i dlatego to kocham. Sądzę, że jej naprawdę zależało na ludzkich uczuciach i naprawdę starła się uczynić świat lepszym miejscem.
Ja szczerze wierzę, że jej serce było otwarte na innych ludzi.
Można to zobaczyć na niektórych zdjęciach, gdzie dotyka twarzyczek tych małych dzieci podczas gdy one siedzą na jej kolanach, a ona je przytula.
To nie jest fałsz. Można to zobaczyć. Kiedy widzisz królową,ona ma założone rękawiczki i macha z oddali, a tu widzisz serce.
Wkładasz sobie pieniądze w usta i idziesz do tych szałasów i do tych kanałów, siedzisz z tymi ludźmi i śpisz z nimi.
To jest właśnie to co ja robię. Pamiętasz, kiedy powiedziałeś, że widziałeś moje zdjęcie w szałasie w Chinach, w szałasie jakieś kobiety. Ja tam chodzę by dotknąć i zobaczyć tych ludzi.

SB: Czy patrzysz na ludzi oczami dziecka i widzisz dobro w każdym? Być może dlatego kończyłeś znajomości z ludźmi, którzy do najsympatyczniejszych nie należą?
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.

Obrazek
moon_song

Post autor: moon_song »

asiek pisze:może wiecie skąd to jest i kiedy / komu go udzielił?
Ja tam nie wiem, ale SB kojarzy mi się wymownie z Shmuley Boteach. Ale to chyba nie mnie jednej...
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
MagdaS

Post autor: MagdaS »

Dokładnie. To część wywiadu z tych taśm Schmuleya.
Music is the face of God.

youtube
myspace
lastfm
Awatar użytkownika
KLA12

Post autor: KLA12 »

tak się zastanawiam wiecie może czy piosenka Will you be there jest dedykowana oczywiście prócz fanom komuś specjalnemu?..bo ten utwór wydaje mi się taki bardzo osobisty.
"Dziękuję wszystkim ludziom na świecie,
którzy są zawsze
o dziesięć procent życzliwsi,
niż potrzeba.
To właśnie dzięki nim
toczy się życie na świecie. "
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

piosenka WYBT była użyta jako soundtrack w filmie 'Uwolnić orkę" :)
a w 1994 r. wygrało MTV Movie Award w kategorii "Best Song in a Movie"
:)
nie mam wiadomości co by ten utwór
był dedykowany jeszcze komuś oprócz fanów;)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
littleme

Post autor: littleme »

A ja mam pytanie o to zdjęcie:

Obrazek

Wiem, że jest z This Is It ale nie przypominam sobie takiego duetu ani z kina, ani z płyty. Co to za piosenka, dlaczego nie ma jej na oficjanym wydaniu DVD, czy można ją gdzieś zobaczyć i kim jest ta pani? ;-)
Duet IJCSLY był przecież śpiewany z inną babeczką, no chyba że niedowidzę, jeżeli tak to przepraszam za głupie pytania...
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Mnie się wydaje, że jest to ta sama dziewczyna co śpiewała z Michaelem IJCSLY na TII. Czyli Judith Hill, tylko w innym ubraniu. Może po prostu inna próba. Zauważ, że na TII podczas wykonywania piosenki, ma akurat krótsze włosy, tak upięte. A podczas MITM, jak się wypowiada...ma już dłuższą fryzurę, podobną do tej która jest na fotce powyżej. Wg mnie to ta sama kobieta.
1958 - forever...
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Kim był mąż LaToyi? Jak się nazywał i czemu ona się go boi?
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Jack Gordon się zwał jej mąż.
Czemu się go boi...hmm teraz już pewnie się nie boi bo to jej były (na szczęście) mąż.
Obrazek
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Katherine swego czasu opowiadała o tym, że jej mąż ją bił i trzymał "pod kloszem" nie pozwalając wychodzić z domu itd. Jeśli dobrze pamiętam, to zabraniał jej też kontaktowania się z rodziną. Miał na nią bardzo duży wpływ i to zdaniem LaToyi poskutkowało tym, że podczas oskarżenia Michaela o molestowanie wyznała, że jej brat jest winny.
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

Eva pisze:Czemu się go boi...hmm teraz już pewnie się nie boi bo to jej były (na szczęście) mąż.

pewnie się go już nie boi bo koleś nie żyje
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

A-g-A pisze:Katherine swego czasu opowiadała o tym, że jej mąż ją bił i trzymał "pod kloszem" nie pozwalając wychodzić z domu itd. Jeśli dobrze pamiętam, to zabraniał jej też kontaktowania się z rodziną. Miał na nią bardzo duży wpływ i to zdaniem LaToyi poskutkowało tym, że podczas oskarżenia Michaela o molestowanie wyznała, że jej brat jest winny.
Ciekawe co ją podkusiło by byc z takim palantem. Kim on dla niej był? Od kiedy byli razem i kiedy się rozstali?
Obrazek
Awatar użytkownika
aeval

Post autor: aeval »

Chciałabym wiedzieć z czego Michael i pozostali na tym zdjęciu się tak szaleńczo śmieją. ;-)
http://naforum.zapodaj.net/371c8e22756c.jpg.html
Obrazek Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Obstawiam, że Brooke puściła bąka. Amerykanów zawsze bardzo to śmieszy, tak jak Brytyjczyków pokazywanie gołej dupy...
ODPOWIEDZ