Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

1995 MTV Music Awards Performance - tak jak poprzednio
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

1995 MTV Music Awards Performance- nigdy za tym występem nie przepadałam.
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
martaa

Post autor: martaa »

Dirty Diana (Bad Tour Kansas 1988)
Mandey

Post autor: Mandey »

Kurrrczaki2! Nie mogę do końca zrozumieć tych głosów na 1995 MTV Music Awards Performance.

Pamiętam jak chodziłem w dzień rozdania nagród nakręcony od samego rana. Te wszystkie reklamy i zapowiedzi kto na tym show wystąpi.
Nie wiedziałem jak będzie występ MJ'a wyglądał. Jednak gdy wyszedł na scenę przy Don't Stop 'Til You Get Enough to już wiedziałem, że tu się szykuje coś niesamowitego. Wiem, że znów playback itd. ale poraził mnie wtedy nie powiem. Świeżością, dziwną Billie Jean. Heh jak sobie przypomnę co ja wtedy Slashu pomyślałem... Teraz już wiem, że to ustawione było ale wtedy sobie mówiłem Co, ten osioł wyprawia, spierniczy mu Billie Jean! Naćpał się czy co? ;-) Ale jak pojechał z gitarką wstawkę na początku to oniemiałem! Wyborne wykonanie Dangerous, wszystko tak zsynchronizowane, że masakra. A i nawet You Are Not Alone mi się podobało z bardzo sympatyczną wstawką ...you are not alone... MTV. I ta plama na spodniach. MJ się wtedy odradzał z popiołów po przejściach z oskarżeniami. Nagrał wyczesany album, kręcił kosmiczne klipy i do tego ten performance. Polecam to obejrzeć jeszcze raz... i jeszcze raz.. i jeszcze raz... to jest jeden z najlepszych występów w historii jakiejkolwiek gali MTV. Mylę się?

Na drugi dzień nagrane na video oglądałem to dziesiątki razy. Dziś już to mamy na DVD w 5.1
;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Smooth Criminal

nie rusze MTV MA 95, bo jest tam choc kawalek ukladu Dangerous, cala reszta wystepu to kiszka i kicz...ale ten uklad to perfekcja, moim zdaniem najlepsza choreografia jaka wymyslil, musi znalezc sie w czolowce.

tak jak cicha pisala pare stron temu nie rozumiem czemu nie wyszczegolniono Dangerous, w tym notowaniu, jako odzielnego bytu, a nie puzelka w dosc pokracznej ukladance, ten z AMA 93 to jest klasa, zaden kolejny mu juz nie dorasta, co najwyzej przerasta iloscia fajerwerkow...
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
daisy

Post autor: daisy »

Mandey pisze:to jest jeden z najlepszych występów w historii jakiejkolwiek gali MTV. Mylę się?
nie!!! Podpisuje sie pod tym obiema rekami!!! :dance:
Podpisz petycję! Zmiana kwalifikacji zarzutów na MURDER 2
http://www.petitiononline.com/justs4MJ/petition.html
Awatar użytkownika
pLaYmAn

Post autor: pLaYmAn »

Jeszcze pare głosów na Dirty Dianę proszę ;-)

a 1995 MTV Music Awards Performance tak jak napisał Mandey - zostawcie w spokoju, tak samo jak Smooth Criminal :-)
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Smooth Criminal.

i podobnie jak Mandey nie dam wyrzucić performa z MTV, za Dangerous właśnie.
jolene_ pisze:1995 MTV Music Awards Performance- nigdy za tym występem nie przepadałam.
a Ty nie fikej!
Ostatnio zmieniony wt, 11 sie 2009, 19:00 przez majkelzawszespoko, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Jagi0012

Post autor: Jagi0012 »

1995 MTV Music Awards Performance
Widzisz ... życie to ja i ty .
Awatar użytkownika
natasha92

Post autor: natasha92 »

'Don't walk away' Michael!! [*] ;(
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Mandey pisze:Kurrrczaki2! Nie mogę do końca zrozumieć tych głosów na 1995 MTV Music Awards Performance.

Ale ja np. już tłumaczyłem, mnie to naprawdę nie rusza. Zaczynałem swoją przygodę z MJem od okresu 79-89, oglądałem trasę Bad, szukałem demo i outtakeów, pokochałem go jako doskonałego wokalistę, mającego świetny kontakt z tłumem. Zamieniłbym MTV 1995 np na "Human Nature" z Brisbane z 1987 roku - MJ i śpiewająca publika - zatkało mnie na miejscu. Albo na "Heartbreak hotel" z Yokohamy - było miejsce na solówki na basie, na gitarze, na doskonały wokal i świetny taniec, który nie przeszkadzał w partiach wokalnych i nie wymagał playbacku. "Dangerous" mnie nie rusza jako wykonanie sceniczne (chociaż kocham ten utwór nad życie)
Shamone_

Post autor: Shamone_ »

Mandey
No zgodzę się - cały ten występ to zaje***te show. A to przemówienie przed Dangerous ;D (czy on tam powiedział - a raczej próbował powiedzieć 'cześć? ;p)

Trudny wybór, bo chciałoby się wyeliminować wykonania z playbacku, ale jednak biorąc pod uwagę ogólne wrażenia i doznania, to występ na MTV z 1995 to prawdziwa perełka. Wszystko dopracowane i zgrane.

i chyba pozostaje mi zagłosować na Smooth Criminal
Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
Awatar użytkownika
Aisha

Post autor: Aisha »

Smooth Criminal (Dangerous Tour - Live In Bucharest) w zderzeniu z klipem wypada dość blado.
homesick pisze:tak jak cicha pisala pare stron temu nie rozumiem czemu nie wyszczegolniono Dangerous, w tym notowaniu, jako odzielnego bytu, a nie puzelka w dosc pokracznej ukladance, ten z AMA 93 to jest klasa, zaden kolejny mu juz nie dorasta, co najwyzej przerasta iloscia fajerwerkow...
Zupełnie i całkowicie się z tym zgadzam.

Wykonanie Dangerous jest fenomenalne, każdy ruch, gest wszystko to sprzężone z muzyką, nic nie dzieje się tu przypadkowo. GENIJALNE.
Zamierzam bronić tego Performance tylko ze względu na Dangerous. Gdyby nie ono, samo MTV MA 95 mogłoby jak dla mnie odpaść dawno temu.

Wyłączam więc część swojej percepcji i patrząc na MTV MA 95 widzę tylko wykonanie Dangerous, patrząc na MTV 10 th AP widzę tylko Will You Be There.
Inny finał dla mnie nie istnieje.
"Sam tylko umysł siłą swą
Może uczynić niebo z Piekła i piekło z Nieba"

Obrazek
gtbt

Post autor: gtbt »

Smooth Criminal (Dangerous Tour - Live In Bucharest)
Zablokowany