SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: Newsy

Post autor: SUNrise »

SUNrise pisze: [przyp. SUNrise] Skoro tak, to Duff pewnie też jest z zespołem w studio, a więc nie ma go w tej chwili na trasie z AIC. Zaczyna mi się wydawać - może to jakieś moje paranoje, ale... - skoro Duff'a nie ma w tej chwili na trasie z Alice, która gra dziś w Hiszpanii, a w kolejnych dniach w Niemczech i Włoszech,... to czy ten jego przyjazd z AIC do Polski nie jest jakąś ściemą? Trochę wydaje mi się to nieprawdopodobne, że miałby przyjeżdżać specjalnie po to, żeby zagrać na małym koncercie w Polsce. Ale wyjątkowo mam nadzieję, że się mylę i że za tydzień Duffa zobaczę.
Obrazek~~Duff (na zdj.) nie wystąpi 7 czerwca w katowickim Spodku
No cóż, można się było tego spodziewać. Rozmawiałam dziś z facetem z Odyssey, który stwierdził, że nie potwierdza tej informacji, że Duff zagra z Alice In Chains w Polsce. Z wielkim trudem przyszło mi opanowanie się i zachowanie spokoju jak to usłyszałam.
A więc nie będzie Duffa. Cóż, na koncert tak czy inaczej pójdę, skoro bilet kupiłam, ale jestem w tej chwili bardzo wkurzona i jeszcze długo będę.
Jezu, że ja jestem taka naiwna i uwierzyłam w taką ściemę. Duff w Polsce...jaaaasne :wariat: . Bilety na AIC i na GN'R to ostatnie bilety jakie kupiłam na koncerty organizowane przez agencję Odyssey w Polsce. Naprawdę ostatnie. Musiałam się aż cztery razy na nich zawieść, żeby sobie wreszcie uświadomić, że jest to agencja, której nie można ufać. To o czym napisał cgm i onet (że Duff przyjedzie do Polski), to na 100% Odyssey podał, żeby ściągnąć na koncert AIC więcej ludzi, po czym teraz, kiedy już tacy naiwni ludzie jak ja kupili bilet - wszystko odwołują.
Naprawdę ostatni raz Odyssey na mnie zarobił, ostatni. Amen.

- - -
Coś bardzo zabawnego ze Slashem, filmiki z youtube
Slash w programie Never Mind
Slash w programie Daily Show u John'a Stewart'a Obrazek
ekhmmm Obrazek- z koncertu VR
A teraz na poważnie
Slash tribute to Hendrix - Hey Joe - Slash jak zwykle świetnie zagrał
Chic feat. Slash z koncertu w Tokyo

Jako "ciekawostki"
Marta Sanchez Feat. Slash Moja Mi Corazon
clip Wild Things

Z cyklu rare. Zdjęcie zrobione po koncercie Velvet Revolver, Slash to ten z ręcznikiem na głowie, jakiś koleś się do niego doczepił.
Obrazek

Slash na bangee
ObrazekObrazek
Slash ze swoją mamą / obok zdjęcie i skan artykułu o Mamie Slasha gdy miała 25 lat (jeszcze zanim się Slash urodził)
ObrazekObrazek
+ jeszcze jedna fotka Oli na flickr

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Czajka

Post autor: Czajka »

Patrze ilu tu fanow Guns n Roses a ja sobie mysle i mysle i mysle ze chyba nigdy nie slyszalem zadnej ich piosenki.
Moze jakis Fan zechcialby mi polecic kilka ich najlepszych kawalkow ? :))
z gory dzieki :)))
" You close your eyes and hope that this is just imagination.."
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Czajka pisze: Moze jakis Fan zechcialby mi polecic kilka ich najlepszych kawalkow ? :))
Najlepszy według Mnie To:Guns And Roses - Knocking On Heavens Door
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
jola

Post autor: jola »

Maro pisze:
Czajka pisze: Moze jakis Fan zechcialby mi polecic kilka ich najlepszych kawalkow ? :))
Najlepszy według Mnie To:Guns And Roses - Knocking On Heavens Door
pierwszą piosenką guns n roses jaką usłyszałam było Welcome to the jungle i siedziałam z paszczą otwartą myśląc co to było, jeszcze fajniej słuchać i oglądać klip, więc bym poleciła no i dalej you could be mine, it's so easy, sweet child o mine, don't cry, czyli te najpopularniejsze, radze obejrzeć jakiś koncert i posłuchać czgoś live..
Awatar użytkownika
misza16

Post autor: misza16 »

Ja ze swoje strony Polecam według mnie jeden z najfajniejszych koncertow Gunsow jeszcze w starym wd. najfajniejszym skladzie , czyli koncert w Ritz w 1988 roku , a co do piosenek to jeszcze Estranged, Paradise City i tez calkiem niezlego Nightrain. POZDRO DLA WSZYSTKICH FANÓW GUNSÓW .
Nergal

Post autor: Nergal »

Siema Sunrise mam pytanie czy istnieje jakiś zapis że Axl mówi że dla plaków i Żydów nie zagra i czy jest jakieś zdjęcie bucketheata bez maski?? Z góry dzięki?
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: Newsy

Ja dziś tylko na sekundkę...
SUNrise pisze:~~Duff (na zdj.) nie wystąpi 7 czerwca w katowickim Spodku
Ok., dostałam nową wiadomość z Odyssey
cytuję "Potwierdzam przyjazd Duffa McKagana wraz z zespołem Alice In Chains".
Więc chyba jednak Duff przyjedzie skoro na dzień przed koncertem agencja twierdzi, że Duff jednak zaszczyci nas swoją obecnością.
Zatem do zobaczenia na koncercie - jeśli ktoś z tego forum się na AIC jeszcze wybiera :).
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Nergal pisze:Siema Sunrise mam pytanie czy istnieje jakiś zapis że Axl mówi że dla plaków i Żydów nie zagra i czy jest jakieś zdjęcie bucketheata bez maski?? Z góry dzięki?
hej :)
Nie istnieje żaden zapis - z prostej przyczyny, jest to plotka wymyślona przez polskie media po tym jak ktoś przetłumaczył słowo "police" z piosenki "One in a million" na "polish".
Axl NIGDY na żadnym koncercie nie wypowiadał się niegatywnie ani o Polakach ani o Żydach. Zresztą Gunsi w 1993 roku występowali w Izraelu.

A co do Bucketheada to jest to jedyne znane światu jego zdjęcie bez maski, zrobione wiele lat temu.
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

No i po koncercie Alice In Chains. O Duffa mnie nie pytajcie Obrazek.
Tak mówiąc ogólnie - na koncercie strasznie mi się podobało, tylko, że krótki był.
Stone Sour (grali jako drugi support) jestem wielce zachwycona, świetna muzyka, świetnie zagrali, frontman tego zespołu rewelacyjny, bardzo komunikatywny, ekhm lubił sobie porozmawiać z publicznością "What? Shut up motherf***ers!" etc... no i przez cały koncert oblewał nas wodą mineralną.
Alice In Chains też superowi. Mimo, że Duffa.... nie było to ani przez sekundę nie żałuję, że wybrałam się na ten koncert.
Relacji pisać długich nie będę, bo nie mam czasu, dłuższe relacje napisali koledzy z forum GN'R, którzy też byli na koncercie na http://gunsnroses.com.pl/forum/index.ph ... =1764&st=0 - to jak ktoś zainteresowany co i jak było to wejść i poczytać.

Parę fotek z koncertu na http://miasta.gazeta.pl/katowice/5,35061,3403274.html
ObrazekObrazek
Nergal

A kostke złapałaś?? :mj: ??
Awatar użytkownika
SUNrise

Nergal pisze:A kostke złapałaś?? :mj: ??
kostkę, yy nie. W sumie to nie zbieram takich łupów na koncertach, poza tym nie było mnie pod sceną, a tam gdzie siedziałam kostki nie dolatywały Obrazek.
Właściwie to żałuję, że nie poszłam na płytę. Gdy przyszłam (jeszcze przed pierwszym supportem - Bloodsimple) na płycie było tylko może 20 - 30 osób, bez najmniejszego problemu można było zająć sobie miejsce przy barierce pod samą sceną. I nosiłam się z takim zamiarem, żeby tam zejść, ale w końcu postanowiłam, że zostanę na sektorze, jednak jest to OSTATNI raz gdy siedzę na takim koncercie. W ogóle to straszny obciach siedzieć gdy widzisz jak wspaniale ludzie się pod sceną bawią. Na GN'R (to już za pięć dni) na sto % idę na płytę, nie wytrzymałabym tam siedząc. Na AIC obok mnie siedziało kilku gości plus dziennikarz z Teraz Rocka z którymi się śmialiśmy, że wyglądamy jakbyśmy siedzieli w kinie, a nie byli na koncercie heavy metalowym.

Alice In Chains: fotka z koncertu w Spodku od lewej: Mike Inez, William DuVall
Obrazek

Do poczytania Wywiad z członkami AIC - bardzo ciekawy, polecam.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: Robin Finck

więcej Robin'a Obrazek
- nowe zdjęcia

z Budapesztu Obrazek

z Portugalii Obrazek

a to zdjęcie ma już parę lat, ale bardzo mi się podoba :]Obrazek
ObrazekObrazek
Nergal

A to żałuj ja pod sceną byłem od pierwszego supportu i atmopsfera była zajebis** właśnie podczas koncertu alicji z miszą16 myśleliśmy coby krzyczeć sunrise ale okazało się to głupim pomysłem :-/ , a MIPT organizuje jakąś zbiórke podczas koncertu GN'F'NR'S??
Nergal

a i złapałem kostke alicji nenene
Awatar użytkownika
Dominika

Post autor: Dominika »

Nergal pisze:a MIPT organizuje jakąś zbiórke podczas koncertu GN'F'NR'S??
No właśnie SUNrise robisz jakąś zbiórkę? :party:

Znalazłam nowe fotki Axla, był wczoraj na wyścigach samochodowych

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ