Najsłabsze Ogniwo
To się Kaem ucieszy... This Is It okazało się, w końcu, not it. Dave Mason też nie wszedł do pierwszej dziesiątki, ale z takim nazwiskiem to zrozumiałe. A więc kto jest naszym #10?
#25 - I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
#24 - Hold My Hand (& Akon)
#23 - Why (& 3T)
#22 - We Be Ballin' (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
#21 - Night Time Lover (& La Toya Jackson)
#21 - Don't Let A Woman (& Joe King Carrasco)
#19 - When We Grow Up (& Roberta Flack)
#18 - State Of Shock (& Freddie Mercury)
#17 - Just Friends (& Carol Bayer Sager)
#16 - Fly Away (& Rebbie Jackson)
#16 - To Satisfy You (& Bryan Loren)
#14 - Who's Right Who's Wrong (& Kenny Loggins)
#13 - The Man (& Paul McCartney)
#12 - Save Me (& Dave Mason) - 11 głosów
#11 - This Is It (& The Jacksons) - 6 głosów
TURA II / RUNDA VII
Niech odpadnie 1 piosenka. Do wtorku, godzina 22.
Ease on down the road (& Diana Ross)
Eaten Alive (& Diana Ross)
Gangsta (& Temperamental)
Get It (& Stevie Wonder)
Say Say Say (& Paul McCartney)
Somebody's Watching Me (& Rockwell)
Tell Me I'm Not Dreamin' (& Jermaine Jackson)
We Are The World (USA For Africa)
What More Can I Give (United We Stand)
Whatzupwitu (& Eddie Murphy)
U mnie bez zmian - What More Can I Give.
#25 - I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
#24 - Hold My Hand (& Akon)
#23 - Why (& 3T)
#22 - We Be Ballin' (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
#21 - Night Time Lover (& La Toya Jackson)
#21 - Don't Let A Woman (& Joe King Carrasco)
#19 - When We Grow Up (& Roberta Flack)
#18 - State Of Shock (& Freddie Mercury)
#17 - Just Friends (& Carol Bayer Sager)
#16 - Fly Away (& Rebbie Jackson)
#16 - To Satisfy You (& Bryan Loren)
#14 - Who's Right Who's Wrong (& Kenny Loggins)
#13 - The Man (& Paul McCartney)
#12 - Save Me (& Dave Mason) - 11 głosów
#11 - This Is It (& The Jacksons) - 6 głosów
TURA II / RUNDA VII
Niech odpadnie 1 piosenka. Do wtorku, godzina 22.
Ease on down the road (& Diana Ross)
Eaten Alive (& Diana Ross)
Gangsta (& Temperamental)
Get It (& Stevie Wonder)
Say Say Say (& Paul McCartney)
Somebody's Watching Me (& Rockwell)
Tell Me I'm Not Dreamin' (& Jermaine Jackson)
We Are The World (USA For Africa)
What More Can I Give (United We Stand)
Whatzupwitu (& Eddie Murphy)
U mnie bez zmian - What More Can I Give.
Jasne, że się ucieszy. Już myślałem, że przez Spike'a Lee This Is It stanie się #1. Nie dociągnąłbym dalej z nowymi uzasadnieniami.
Chciałem głosować na Eddiego, ale jeszcze przecież Get It jest.
No i sprawdza się porzekadło, że nie będzie dwóch słońc na jednym niebie. Ani Prince z Michaelem, ani Madonna z Michaelem, ani Stevie z Michaelem. Nawet Janet z Michaelem, pomimo niewątpliwej siły Scream, budzi pewien niedosyt.
Get It do domu!
What More Can I Give to lukier, ale lukier porywający. Trochę uskrzydla, trochę chce się potrząsnąć głową, do ponucenia też zachęca. Jeszcze nie czas.
Chciałem głosować na Eddiego, ale jeszcze przecież Get It jest.
No i sprawdza się porzekadło, że nie będzie dwóch słońc na jednym niebie. Ani Prince z Michaelem, ani Madonna z Michaelem, ani Stevie z Michaelem. Nawet Janet z Michaelem, pomimo niewątpliwej siły Scream, budzi pewien niedosyt.
Get It do domu!
What More Can I Give to lukier, ale lukier porywający. Trochę uskrzydla, trochę chce się potrząsnąć głową, do ponucenia też zachęca. Jeszcze nie czas.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Ja też wybieram Get it. Dla mnie Stevie i Michael lepiej brzmią w Just good friends.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl

www.forumgim6.cba.pl

Get It - dokładnie tak jak Kaem zastanawiałem się jeszcze nad What more can I give i Whatzupwitu, ale stwierdziłem, że jeszcze nie czas na te kawałki. Choć jak miałbym wybrać piosenke dla siebie na singiel z tych trzech to zdecydowałbym się na Get it - esencja lat 80. Jednak są momenty w Whatz... i What more... dla których daje im narazie spokój.

Żeby nie było, że średnie "Get It" wyleci jednogłośnie.Maverick pisze: Ease On Down The Road -[...] Nie lubię piosenek zaczynających się od refrenów, nie lubię refrenów składających się z powtarzającej się jednej linijki. Wydaje mi się, że tak energiczna kompozycja nie powinna we mnie budzić podobnych odczuć jak [...] "I'm In Love Again" - i nie chodzi mi tylko o to, że nie moge się doczekać, żeby się skończyła, ale też o to, że jest, mimo tempa - smętnie monotonna i broni się tylko w połączeniu z filmem.
Po raz trzeci już chyba:
Solange pisze:Get It – za ordynarny rytm werbla, często bardziej rzucający się w uszy niż wokale. Perkusja nie powinna być aż tak dominująca, jak ma to tutaj miejsce.

Fill my heart with song and let me sing for ever more. You are all I long for all I worship and adore. In other words, please be true. In other words I...
Unforgettable, that's what you are.
Ease On Down The Road
Zgadzam się. "Todo para ti" ma swój latynoamerykański klimat. Głosy wszystkich wykonawców świetnie się ze sobą zgrywają, a nie tak jak w "What more..." każdy chce zaprezentować oryginalność. Jedność i współpraca - to się liczy przy piosenkach z takim przesłaniem.Xander pisze:Dodam jeszcze od siebie (poniekąd usprawiedliwiając głosujących na What More Can I Give) że ta piosenka jest o niebo lepsza w wersji hiszpańskiej - mimo, że tam Michaela prawie nie ma.
Dobrze nich będzie Get it macie rację porywające to nie jest, momentami wręcz nudne, chociaż zdecydowanie wolę Stevego od Jarmaine'a, ale co zrobić wolę go mimo wszystko solo. Dobra niech ten Jermaine jeszcze się uchowa ale tylko tą jedną kolejkę.
I close my eyes
Just to try and see you smile one more time...
All my dreams are broken
Just to try and see you smile one more time...
All my dreams are broken