Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
-
Za "For the record":Pitrzel pisze:z którego roku jest jego piosenka Monkey Business ?
W skrócie piosenka stworzona w 1989 roku, napisana przez Michaela i Bill Bottrell'a w Record One Studios oraz Westlake Studios. Pierwszy raz wydana w 1991 roku w brytyjskim magazynie "Revolution" oraz wspominana w 1993 podczas przesłuchań Michaela. Oficjalnie zrealizowana dopiero w 2004 roku w wydaniu "Ultimate Collection".For the record pisze:Written by Michael with Bill Bottrell, and originally titled Too Much
Monkey Business, recorded by Michael at Record One Studios and
Westlake Studios in 1989.
First mentioned in 1991 in the British magazine Revolution, and cited
by Michael in his court disposition in November 1993.
Included on an ultra rare promo titled ‘Promo Flight Only’, of which
only ten copies exist, given to Sony Executives on their way to
Neverland from Europe in 1991, as a teaser for tracks under
consideration for Michael’s album, DANGEROUS – the promo also
featured the still unreleased Men In Black.
Scheduled to be included on the expanded, special edition of
DANGEROUS, issued in 2001, before the bonus CD was cancelled.
Surfaced on the internet in 2002 – no official release until it was
included on Michael’s box-set, THE ULTIMATE COLLECTION,
issued in November 2004."
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one". You're always in my heart Michael :*
Ja mam takie jedno pytanie. Wiem, że u nas na forum już dużo się o tym mówiło i z góry przepraszam za to pytanie, ale chciałabym się wreszcie dowiedzieć jednej rzeczy. Czy MJ śpiewał z playbacku? Zakładam, że pewnie tak, bo przecież nie był jakimś robotem, tylko człowiekiem, ale słyszałam na ten temat różne wersje i przyznam, że już mi się to wszystko pomieszało i się w tym pogubiłam. Oglądając koncert z trasy Dangerous wiele piosenek brzmiało identycznie jak na płycie i zaczęłam mieć wątpliwości, czy to nie playback, ale oglądając koncert z trasy Bad według mnie MJ śpiewał na żywo. Czy ktoś z Was może mi ten temat jakoś dokładniej przybliżyć? Z góry dziękuję
W trasie Victory i Bad Mike śpiewał na żywo, w Dangerous było 60/40 na żywo/playback, a w HIStory niestety 10/90 w proporcji wspomnianej. Mike większość w tej trasie jeśli coś robił na żywo to między piosenkami jakieś komentarze wygłaszał lub pozdrowienia. Zaś śpiew był podłożony, jak to wyjaśniano ze względu na oszczędność głosu/gardła do dalszej pracy (MJ'owi groziło przeciążenie strun głosowych na wskutek czego nie mógłby dalej tworzyć, nagrywać utworów itp. i chciał tego uniknąć). TII jednak pokazuje w jak doskonałej formie wokalnej był nasz kochany krół
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one". You're always in my heart Michael :*
Nie wiem czy to było , ale nei mogłem znaleźć.Ostatnio natrafiłem w internecie na artykuł , gdzie ktoś stwierdził(nie pamiętam co to była za strona) , że MJ podczas koncertu w MSG w 2001 miał perukę ? Tak się zastanawiam czy to prawda....
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
-
- invincible_girl ;)
To było wtedy, chyba 2002 rok, jak MJ miał spraw w sądzie o to całe anulowanie trasy czy coś i pojawił sie w sądzie z plastrami na nosie.Justine1304 pisze:A ja chciałam zapytać kiedy i w jakich okolicznościach padła ta durna plotka, że Michaelowi odpadł nos? Skąd to się wzięło?
Zaraz dam zdjecie...
-> zdjęcie usunięte.
mav.
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Poza tym bardzo często paparazzi fotografowali MJ'a w sklepach z książkami i płytami gdzie też w tamtym okresie miewał te plasterki na nosie, i pewnie stąd te paskudne ploty...invincible_girl ;) pisze: To było wtedy, chyba 2002 rok, jak MJ miał spraw w sądzie o jakieś domniemane kopiowane piosenek czy coś i pojawił sie w sądzie z plastrami na nosie.
-