Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Xander

Post by Xander »

Mandey wrote:
Czy ktoś wie co mówi rosjanin na koniec piosenki Stranger in Moscow?
Agent KGB:
Dlaczego przybyłeś z Zachodu?
Gadaj! Żeby zagarnąć wielkie osiągnięcia narodu, dokonania ludzi pracy...
Dzięki! Własnie czuję się jakbym odkrył ją na nowo:D
Image
magmik

Post by magmik »

może mi ktoś podpowiedzieć co to takiego? Sprzedający nie podaje autora tej publikacji: http://www.allegro.pl/item828192090_mic ... _2001.html
????
Ten sam sprzedający twierdzi, że ma dostępne winyle z "This is it" i filmu na DVD "This is it". Premiera winyli jest przecież przewidziana na 7 grudnia, a premiery DVD jeszcze nie ustalono daty - bo film jest wciąż w kinach.
anialim

Post by anialim »

mam wznowione wydanie tej książki, już nie tak ekskluzywne, faktycznie jest autoryzowane przez "Michael Jackson TM under license by MJ Net. Entertainment AG, Frankfurt/Germany, cop. 2001 Triumph International, Inc., California"
Jeśli chcesz mieć wydanie ekskluzywne, zapłać te 500 zł, jeśli jednak zależy Ci głównie na treści, poproś kogoś w Niemczech czy Austrii, książka jest dostępna, a kosztuje jakieś 30 euro.
Wszystko w języku niemieckim, na początku jest dedykacja i podziękowania dla fanów, autograf jest - ale drukowany;), mnóstwo ładnych zdjęć, rozdziały: Entertainter, życie, MJ w wywiadach, wizje (charity), Oxford Speech, przyjaciele, teksty piosenek, dyskografia, nagrody i niestety moja uaktualniona o rozdział "Das Finale" - czyli 25.06
magmik

Post by magmik »

anialim - dzięki.
Justine1304

Post by Justine1304 »

a ma ktoś może film z kampanii reklamowej przeciw spożywanu alkoholu przez nieletnich do którego została wsadzona piosenka Beat It
Image
a_gador

Post by a_gador »

W klipie do Will you be there Michael śpiewa na tle samochodu pokrytego graffiti. Nie w całym klipie, rzecz jasna, bo to jest film jak rozumiem montowany z koncertów. Z jakiej imprezy pochodzą te fragmenty z samochodem? Michael śpiewa tam trzymając mikrofon.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Image
Saszka

Post by Saszka »

Wydaje mi się, że z jakiegoś koncertu dla stacji MTV..
Mandey

Post by Mandey »

Wydaje mi się, że z jakiegoś koncertu dla stacji MTV..
Dokładnie z okazji 10lecia MTV.
Wykonał tam Black Or White & Will You Be There.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
a_gador

Post by a_gador »

Saszka, Mandey dzięki. Rzeczywiście to było wtedy. Zaczynam mieć kłopoty z pamięcią.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Image
Saszka

Post by Saszka »

Mam takie pytanie raczej prośbę.
Czy posiada ktoś może linka do filmiku z koncertu Jam na którym widać jak Michael jest wkurzony , że podłoga jest mokra i ślizga się?
Xscape66

Post by Xscape66 »

breakofdawn

Post by breakofdawn »

witam, ktoś kiedyś na forum pisal o jakiekś piosence którą Michael napisał o swoich przesladujących go fankach. Można wiedzieć jaki to jest tutuł. Chyba że coś źle zrozumiałam.
Image
'Cause You Can Climb The Highest Mountain, Swim The Deepest Sea
Noemi.best

Post by Noemi.best »

hmm... Billie Jean chyba najbardziej pod to podchodzi. Jest jeszcze Dirty Diana, ale to o groupies, wiec nie wiem czy mozna to podciagnac tak doslownie pod przesladowanie ;-)

EDIT:
Pozwole zacytowac sobie Thewiz z tego watku:

"Billie Jean jest synonimem kobiet w ciazy,ktore robily wrazenie na MJu pojawiajac sie pod jego domem (jeszcze Hayvenhusrt gdzie mieszkal z rodzicami przed Neverland,choc na pewno pozniej to zjawisko wcale nie zaniklo) ktore twierdzily,ze mialy bliskie stosunki z MJem i ze jest on ojcem ich oczekiwanego dziecka.Jedna z nich wyslala Mike'owi nawet pistolet tlumaczac w liscie ,ze ma taki sam i namawiajac na popelnienie samobostwa o jednym czasie.Oczywiscie deklarowala sie takze zabic swoje dziecko. Byla ona aresztowana i umieszczona pozniej w szpitalu psychiatrycznym.Kobiety te robily ogromne wrazenie na mlodym Michaelu i piosenka Billie Jean opowiadana wlasnie o takich sytuacjach.

Dirty Diana to z kolei uosobienie groupies,czyli dziewczyn ktore krecily sie przy swoich idolach odkad istnieja trasy koncertowe.Sypiaja one z czlonkami ekip muzycznych obslugujacych gwiazde,byle dotrzec do swego gwiazdora.Oczywiscie faceci na trasie skwapliwie korzystaja z ich uslug.MJ mial z nimi stycznosc juz na trasach Jackson 5,kiedy to jego brat zabawial sie z takimi laskami w ich wspolnym pokoju.Dirty Diana byla interpretowana przez prase jako nagonka na Diane Ross,ale MJ odcinal sie od tych porownan,choc nazwal Diane Ross swoja " matka,przyjaciolka i kochanka" ...cokolwiek to mialo oznaczac. "
Last edited by Noemi.best on Tue, 24 Nov 2009, 11:44, edited 1 time in total.
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
breakofdawn

Post by breakofdawn »

ok dziękuję bardzo za pomoc, myślałam że to któraś której nie znam japrosic
Image
'Cause You Can Climb The Highest Mountain, Swim The Deepest Sea
Saszka

Post by Saszka »

Xscape66 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=WngzUDYOS7M
proszę bardzo ;-)
Dziekuje Ci bardzo :* :mj:
Post Reply