Nie drażnią.a_gador pisze:A wokale Michaela to niby nie drażnią przyjemnie w tej piosence?
ZAWSZE.a_gador pisze:A to nie zawsze idzie w parze.
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
To właśnie sobie myślę, ilekroć słucham tego utworu. Michael mnie drażni, Paul wcale. Inne utwory w tym rozdaniu NO (także te, które już odpadły) drażnią mnie o wiele bardziej.kaem pisze:Pamiętam, jak któryś z recenzentów napisał, że Say Say Say jest przykładem na wielkość Michaela, bo to jego wokale, nie Paula są zapamiętywane, jego wokale się nuci i to jego wokale trafiły później do coveru Hi-Tack, który wyszedł 3 lata temu.
- jak coś drażni w połowie li i jedynie, to nie można powiedzieć, że drażni w całości. Nie lubię pozostawać w połowicznie drażniącym stanie zawieszenia.zu pisze:Musi być drażniące, żeby było wybitne.
a_gador pisze:zu napisał:
Musi być drażniące, żeby było wybitne.
A to nie zawsze idzie w parze.
To uściślijmy może co oznacza to drażnienie? Dramatycznie ma być, z pazurem? Ma prowokować do reakcji? Czy też ma przyjemnie pieścić zmysły? Ja wiem, że de gustibus non est disputandum, ale się nie zgadzam. Gangsta mnie drażni, ale wybitne moim zdaniem nie jest. Podoba mi się, bo jest inne od tego co Michael proponował wcześniej. Say, say, say też wybitnym dziełem nie jest, to fakt, ale radością wykonania drażni pozytywnie. Już w dyskusji w poprzedniej rundzie to co radosne, było wypierane przez twórczość rodzącą się z bólu i cierpienia.zu pisze:ZAWSZE.
No to uściślę z mojego punktu widzenia.a_gador pisze:To uściślijmy może co oznacza to drażnienie?
Z radością wykonania się zgodzę. Ale nie drażni w całości. Pozostawia z uczuciem niedosytu, a to nie ma nic wspólnego z negowaniem radości na rzecz bólu i cierpienia.a_gador pisze:Say, say, say też wybitnym dziełem nie jest, to fakt, ale radością wykonania drażni pozytywnie.
Ja też jestem zdumiona, niezmiennie i nieustająco Tell Me...ula pisze:no nie mogę rozumieć, dlaczego taka miernota zaszła tak daleko, addio Tell Me I'm Not Dreamin'Talitha pisze:przeliczyłam, na razie wskazuje na to, że Tell Me I'm Not Dreamin' nie odpada...
Przeczytaj pierwszy post w tym temacie. I regulamin też, w sumie.M.J | Kubaa pisze:Po prostu podoba mi się ta piosenka bardzodobry duet Michaela z Paulem z Beatelsów.
Różnica głosów między pewnymi trzema piosenkami jest minimalna.niespodzianka pisze:Pewnie normalnie zagłosowałabym na Tell Me I'm Not Dreamin', bo to niepojęte, że poodpadały świetne utwory, a ten jeszcze się trzyma, ale...