No tak po przemyśleniu faktycznie zagłosowałabym na "Tel me..." i tego wrednego Jermaine'a, którego po akcji z Tribute nie znoszę, ale... ze względu iż głosy są tak wyrównane, to w obronie "We are the World" muszę poraz kolejny zagłosować na Gangsta.Pank pisze:Tancerzu, Anet18, Sybirra, mimi-yoshi, component - przemyślcie swoje głosy raz jeszcze!
Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Emergency!
Zostałam zaalarmowana, iż szykuje się tu atak krwiożerców na WATW! Słowo daję, odpaliłam Gangsta, próbując doszukać się czegoś na jego obronę, ale jedynie fragment
Głos na Gangsta,
Amen :P
PS: Marta, to dla Ciebie ;D :*
EDIT: Refleks szachisty;) No trudno, się starałam, nie?:P
Zostałam zaalarmowana, iż szykuje się tu atak krwiożerców na WATW! Słowo daję, odpaliłam Gangsta, próbując doszukać się czegoś na jego obronę, ale jedynie fragment
mnie odrobinę przekonuje!;D Nie podoba mi się rap, za to gospelowe brzemienia WATW (tak, tak, komercha, aż uszami wyłazi:P) mnie ruszają. Michaelowe są.'Cause I'm a Smooth Criminal I told her to Beat It.
Głos na Gangsta,
Amen :P
PS: Marta, to dla Ciebie ;D :*
EDIT: Refleks szachisty;) No trudno, się starałam, nie?:P
Ostatnio zmieniony ndz, 27 gru 2009, 1:01 przez po-cichu, łącznie zmieniany 1 raz.
Szampana?
Gangsta - 10 głosów
We Are The World - 11 głosów
Uwzględniając głos po-cichu, musiałbym zmienić swój głos na We Are The World. W obronie Sztuki. Ale że po-cichu przyszła po-czasie a Canario własną piersią dzielnie wywalczył przejście Gangsta do kolejnego etapu... No i nie wyglądałoby to tak dramatycznie, jeden głos i takie tam. 8 głosów poszło też na Tell Me (I'M Not Dreaming), więc bez żadnych skrupułów głosuję na to dalej. TO się NIE nadaje akurat na podium! Akysz Jermaine i plastik osiemdziesiątych lat!
#25 - I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
#24 - Hold My Hand (& Akon)
#23 - Why (& 3T)
#22 - We Be Ballin' (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
#21 - Night Time Lover (& La Toya Jackson)
#21 - Don't Let A Woman (& Joe King Carrasco)
#19 - When We Grow Up (& Roberta Flack)
#18 - State Of Shock (& Freddie Mercury)
#17 - Just Friends (& Carol Bayer Sager)
#16 - Fly Away (& Rebbie Jackson)
#16 - To Satisfy You (& Bryan Loren)
#14 - Who's Right Who's Wrong (& Kenny Loggins)
#13 - The Man (& Paul McCartney)
#12 - Save Me (& Dave Mason)
#11 - This Is It (& The Jacksons)
#10 - Get It (& Stevie Wonder)
#9 - Whatzupwitu (& Eddie Murphy)
#8 - What More Can I Give (United We Stand)
#7 - Ease On Down The Road (& Diana Ross)
#6 - Somebody's Watching Me (& Rockwell)
#5 - We Are The World (USA For Africa)
TURA II / RUNDA XII
Jak zwykle, eliminujemy 1 piosenkę. Do końca wtorku.
Eaten Alive (& Diana Ross)
Gangsta (& Temperamental)
Say Say Say (& Paul McCartney)
Tell Me I'm Not Dreamin' (& Jermaine Jackson)
Gangsta - 10 głosów
We Are The World - 11 głosów
Uwzględniając głos po-cichu, musiałbym zmienić swój głos na We Are The World. W obronie Sztuki. Ale że po-cichu przyszła po-czasie a Canario własną piersią dzielnie wywalczył przejście Gangsta do kolejnego etapu... No i nie wyglądałoby to tak dramatycznie, jeden głos i takie tam. 8 głosów poszło też na Tell Me (I'M Not Dreaming), więc bez żadnych skrupułów głosuję na to dalej. TO się NIE nadaje akurat na podium! Akysz Jermaine i plastik osiemdziesiątych lat!
#25 - I'm In Love Again (& Minnie Ripperton)
#24 - Hold My Hand (& Akon)
#23 - Why (& 3T)
#22 - We Be Ballin' (& Shaquille O'Neal + Ice Cube)
#21 - Night Time Lover (& La Toya Jackson)
#21 - Don't Let A Woman (& Joe King Carrasco)
#19 - When We Grow Up (& Roberta Flack)
#18 - State Of Shock (& Freddie Mercury)
#17 - Just Friends (& Carol Bayer Sager)
#16 - Fly Away (& Rebbie Jackson)
#16 - To Satisfy You (& Bryan Loren)
#14 - Who's Right Who's Wrong (& Kenny Loggins)
#13 - The Man (& Paul McCartney)
#12 - Save Me (& Dave Mason)
#11 - This Is It (& The Jacksons)
#10 - Get It (& Stevie Wonder)
#9 - Whatzupwitu (& Eddie Murphy)
#8 - What More Can I Give (United We Stand)
#7 - Ease On Down The Road (& Diana Ross)
#6 - Somebody's Watching Me (& Rockwell)
#5 - We Are The World (USA For Africa)
TURA II / RUNDA XII
Jak zwykle, eliminujemy 1 piosenkę. Do końca wtorku.
Eaten Alive (& Diana Ross)
Gangsta (& Temperamental)
Say Say Say (& Paul McCartney)
Tell Me I'm Not Dreamin' (& Jermaine Jackson)
Ostatnio zmieniony ndz, 27 gru 2009, 2:27 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
Pięknie! Szampana! :D
Mój głos ponownie na Say Say Say - ten utwór, razem z "TMIND" widzę raczej w drugiej dziesiątce tego głosowania, nie tuż za podium. Jest w Makkartnejowej manierze jakaś taka irytująca Bitelsowa lekkość, która kładzie i ten i pozostałe duety z Michaelem. Po prostu ostry jak brzytwa wokal Michaela i wujkowaty głos Paula nie powinny brzmieć w jednej piosence, która w dodatku w warstwie instrumentalnej nie wyróżnia się absolutnie niczym - jakiś tam sobie równy bicik i basik
Mój głos ponownie na Say Say Say - ten utwór, razem z "TMIND" widzę raczej w drugiej dziesiątce tego głosowania, nie tuż za podium. Jest w Makkartnejowej manierze jakaś taka irytująca Bitelsowa lekkość, która kładzie i ten i pozostałe duety z Michaelem. Po prostu ostry jak brzytwa wokal Michaela i wujkowaty głos Paula nie powinny brzmieć w jednej piosence, która w dodatku w warstwie instrumentalnej nie wyróżnia się absolutnie niczym - jakiś tam sobie równy bicik i basik
A to numer... A już miałem pytać broniących We Are The World, czy by chcieli kolejnych utworów z tą melodyką i dynamiką czy woleliby jednak nie.
Głos na Tell Me I'm Not Dreamin'. Eaten Alive porywa bardziej. Zauważyliście, że obie piosenki, dołączając jeszcze Rockwella, mają wiele wspólnego z Thrillerem- piosenką? TMIND nawet w montażu z YT najbardziej wpasowuje się w Dreszczowiec właśnie. Myślę, że Tell me... miało szansę na wielki hit, radia były bardzo zainteresowane piosenką. Wytwórnie powinny ponosić kary finansowe za blokowanie nagrań, nie rozumiem, że jest to wciąż prawnie możliwe. Jermaine'owi udało się zrobić wariację wokół przeboju brata, ale inną, nie kopię. Przez to piosenka ma swoją magię, swój klimat.
Jednak Eaten Alive ma większą siłę rażenia. W tym duecie utworów dzieło braci Gibb i Michaela cenię oczko wyżej.
Say Say Say i Gangsta dla mnie, jak na razie, poza rozważaniami do eliminacji. Przy No Friend Of Mine niezmiennie mam gęsią skórkę przez cały utwór, a Say Say Say to właściwie piosenka z Thrillera i najlepsze post-beatlesowskie silly song, jakie znam.
Głos na Tell Me I'm Not Dreamin'. Eaten Alive porywa bardziej. Zauważyliście, że obie piosenki, dołączając jeszcze Rockwella, mają wiele wspólnego z Thrillerem- piosenką? TMIND nawet w montażu z YT najbardziej wpasowuje się w Dreszczowiec właśnie. Myślę, że Tell me... miało szansę na wielki hit, radia były bardzo zainteresowane piosenką. Wytwórnie powinny ponosić kary finansowe za blokowanie nagrań, nie rozumiem, że jest to wciąż prawnie możliwe. Jermaine'owi udało się zrobić wariację wokół przeboju brata, ale inną, nie kopię. Przez to piosenka ma swoją magię, swój klimat.
Jednak Eaten Alive ma większą siłę rażenia. W tym duecie utworów dzieło braci Gibb i Michaela cenię oczko wyżej.
Say Say Say i Gangsta dla mnie, jak na razie, poza rozważaniami do eliminacji. Przy No Friend Of Mine niezmiennie mam gęsią skórkę przez cały utwór, a Say Say Say to właściwie piosenka z Thrillera i najlepsze post-beatlesowskie silly song, jakie znam.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Say, say, say zostawiam w spokoju. Mam od lat wielki sentyment do tej piosenki, a ponieważ jestem wzrokowcem to nieodmiennie mam przed oczami świetny do niej film.
Gangsta też zostawiam. Musi być jakaś różnorodność gatunków na podium.
Eaten alive czy Tell me...? Że tak wrócę do poprzednich dywagacji: obie drażnią pozytywnie, obie z pazurem zaśpiewane, obie też w podobnej stylistyce. Ale jak słyszę Michaela śpiewającego:
You can rip my shirt, drag me in the dirt
I will be your slave, anything you say
to budzą się we mnie pierwotne, krwiożercze instynkty. . Tak zedrzeć tę koszulę i ...
Mój głos na Tell me I'm not dreaming
Gangsta też zostawiam. Musi być jakaś różnorodność gatunków na podium.
Eaten alive czy Tell me...? Że tak wrócę do poprzednich dywagacji: obie drażnią pozytywnie, obie z pazurem zaśpiewane, obie też w podobnej stylistyce. Ale jak słyszę Michaela śpiewającego:
You can rip my shirt, drag me in the dirt
I will be your slave, anything you say
to budzą się we mnie pierwotne, krwiożercze instynkty. . Tak zedrzeć tę koszulę i ...
Mój głos na Tell me I'm not dreaming
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
www.forumgim6.cba.pl
- mimi-yoshi
Niech będzie. Głosuję na Tell Me I'm Not Dreamin', bo też za nim nie przepadam, a chyba jednak mniej zasługuje na podium od Gangsta.
(Chodzi mi o to, że dla mnie odpadnięcie TMIND było tylko kwestią czasu, a głosowałabym na nie tak czy inaczej w tej rundzie).
(Chodzi mi o to, że dla mnie odpadnięcie TMIND było tylko kwestią czasu, a głosowałabym na nie tak czy inaczej w tej rundzie).
Ostatnio zmieniony pn, 28 gru 2009, 19:22 przez mimi-yoshi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi
R.W.
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi
R.W.