Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Miałam zagłosować na Whatever you got I want.Byłam przekonana że tak zrobię.
No ale zeby pochopnie nie głosować dziś 5 razy całą płytę przesłuchałam, przeanalizowałam i stwierdziłam że jednak zagłosuję na The Mirrors Of My Mind- mam wrażenie że muzyka nie komponuje się z wokalem..wszystko się jakby rozjeżdża. Ogólnie nigdy mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczęło.
Linia basowa którą kaem tutaj przedstawił mnie przekonała że na Whatever you got I want jeszcze przyjdzie czas.
Pozatym boję się tych wideł
Pozdrawiam
p.s podoba mi się punktualność Mandeya jak prowadzi NO.
No ale zeby pochopnie nie głosować dziś 5 razy całą płytę przesłuchałam, przeanalizowałam i stwierdziłam że jednak zagłosuję na The Mirrors Of My Mind- mam wrażenie że muzyka nie komponuje się z wokalem..wszystko się jakby rozjeżdża. Ogólnie nigdy mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczęło.
Linia basowa którą kaem tutaj przedstawił mnie przekonała że na Whatever you got I want jeszcze przyjdzie czas.
Pozatym boję się tych wideł
Pozdrawiam
p.s podoba mi się punktualność Mandeya jak prowadzi NO.
- MJdoris
- Skąd: "... i znów szybki kawy łyk i uczucie ,że nie rozumie nikt.."
ok. dam spokój I Am Love , jestem ciekawa jak długo znami ten utwór pobędzie ... jednak nie zmieniam zadania na temat tego utworu ...
następnym dla mnie słabym ogniwem jest :
The Mirrors Of My Mind
i zgodzę się z tą wypowiedzią :
no cóż taka zabawa , trzeba podejmować " męskie decyzje "
następnym dla mnie słabym ogniwem jest :
The Mirrors Of My Mind
i zgodzę się z tą wypowiedzią :
przyznam ,że trudno jest mi typować utwory z właśnie z tej płyty , bo należy ona do jednej z najbardziej lubianych z repertuaru The Jackson 5 ,Anet18 pisze:The Mirrors Of My Mind- mam wrażenie że muzyka nie komponuje się z wokalem..wszystko się jakby rozjeżdża.
no cóż taka zabawa , trzeba podejmować " męskie decyzje "
Michael, świat będzie za Tobą tęsknił...;(...
" Był Królem serc, wokalistów i tancerzy,
królem wyobraźni, królem ojców, królem
przyjaciół...Był darem od Boga, który pokazał
nam jak żyć, jak kochać "
" Był Królem serc, wokalistów i tancerzy,
królem wyobraźni, królem ojców, królem
przyjaciół...Był darem od Boga, który pokazał
nam jak żyć, jak kochać "
-
Mirrors Of My Mind
Zaczyna się jak maryla rodowicz (ten bas - zupełnie jak z "Cyganów"...), a dalej to już Pan Kleks na Księżycu.
Czyli.. średnio pasuje do reszty płyty. Słuchałam wiele razy... no ale nie.
Tak jak a_gador uważam, że Whatever You Got I Want.. ma wszystko, czego trzeba na swoim miejscu.(zgadzam się też z Twoją opinią n/t LOTP )
___
btw. zauważyłam, że na forum królują dwie podobne piosenki:
Zaczyna się jak maryla rodowicz (ten bas - zupełnie jak z "Cyganów"...), a dalej to już Pan Kleks na Księżycu.
Czyli.. średnio pasuje do reszty płyty. Słuchałam wiele razy... no ale nie.
Tak jak a_gador uważam, że Whatever You Got I Want.. ma wszystko, czego trzeba na swoim miejscu.(zgadzam się też z Twoją opinią n/t LOTP )
___
btw. zauważyłam, że na forum królują dwie podobne piosenki:
Sephiroth820 pisze:It All Ends And Begins With Love
pLaYmAn pisze:It All Begins And Ends With Love
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
-
Dołaczam się do głosowania, musiałam trochę "pożyć" z tymi utworami, bo nie znałam ich zbyt dogłębnie, a niektórych wcale.
Głosuję drżącą ręką na If I Don't Love You This Way ale to raczej dlatego, że nie mam serca skreślić innych utworów. Tak na prawdę, to każdy song na płycie ma COŚ, co mnie łapie za serce / za rękę i nie pozwala go skreślić.
Nie przepadam za romantycznymi piosenkami dlatego mój głos If I Don't Love You.
Głosuję drżącą ręką na If I Don't Love You This Way ale to raczej dlatego, że nie mam serca skreślić innych utworów. Tak na prawdę, to każdy song na płycie ma COŚ, co mnie łapie za serce / za rękę i nie pozwala go skreślić.
Nie przepadam za romantycznymi piosenkami dlatego mój głos If I Don't Love You.
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.
Wybacz mości panie bracie Mandey mą nieobecność w tym jakże zacnym temacie o jakże zacnej płycie.Azaliż chciałem poinformować mości pana brata że ten diabelski wynalazek zwany internetem nie dotarł do naszej Chorągwi.A warto Waszmości wiedzieć że ja z całym swoim pocztem z szabelką w ręce udałem sie na wyprawe niemalże samobójcza. Na moskala tedy uderzam.Dymitra na tron osadzic. A tego uzurpatora z k**** syna Borysa Godunowa z całą świtą przepędzić na kraniec świata.Jedyną ma pociszycielką jest poczciwy,zacny węgrzyn w beczkach przez mój poczet przewożony i pieśn:
Idzie żołnierz borem ,lasem
Przymierając z głodu czasem
Suknia na nim nie blakuje
Dziurami wiatr przelatuje
Chociaż żołnierz obszarpany
Przecie ujdzie między pany
Trzeba by go obdarować
Soli,chleba nie żałować
Lepiej w domu iść za pługiem
Niż na wojnie szlakiem długiem
Bo na wojnie pięknie chodzą
Po kolana we krwi brodzą.
Mój głos na to samo co waszmośći Whatever You Got, I Want dufam w słuszność naszego wyboru.
I niechaj ozwą się głosy sprzeciwu to szabelką machne i po sprawie:]
Bywajcie mości panowie bracia!
na usprawiedliwienie-jestem swieżo po lekturze samozwańca Komudy;]
Idzie żołnierz borem ,lasem
Przymierając z głodu czasem
Suknia na nim nie blakuje
Dziurami wiatr przelatuje
Chociaż żołnierz obszarpany
Przecie ujdzie między pany
Trzeba by go obdarować
Soli,chleba nie żałować
Lepiej w domu iść za pługiem
Niż na wojnie szlakiem długiem
Bo na wojnie pięknie chodzą
Po kolana we krwi brodzą.
Mój głos na to samo co waszmośći Whatever You Got, I Want dufam w słuszność naszego wyboru.
I niechaj ozwą się głosy sprzeciwu to szabelką machne i po sprawie:]
Bywajcie mości panowie bracia!
na usprawiedliwienie-jestem swieżo po lekturze samozwańca Komudy;]
Ja w tej rundzie znowu glosuję na Whatever You Got I Want. Taki cytat z opisu płyty:
A co tytułu piosenki, która niestety odpadła, to myśłę, że prawidłowy jest It All Begins And Ends With Love, bo tak braciszkowie śpiewają.
No, czyli coś jednak na rzeczy było.Ciekawostki:
Utwory If I Don't Love You This Way, What You Don't Know oraz Whatever You Got, I Want w pierwotnym zamiarze były szykowane na solowy album Michaela który miał ukazać się w 1974 roku. Od pomysłu jednak odstąpiono.
A co tytułu piosenki, która niestety odpadła, to myśłę, że prawidłowy jest It All Begins And Ends With Love, bo tak braciszkowie śpiewają.
Oj ciężko....dopiero dwa kawałki odpadły a ja już nie mogę się zdecydować.
Słuchałam słuchałam i wysłuchałam, że mimo ciekawego, tajemniczego początku w Whatever You Got I Want lekko mnie irytuje wejście braci.
Jak dla mnie mogło by być bardziej stonowane i delikatniejsze. Troszkę za bardzo krzyczą, nie leży mi to
Mój głos właśnie na ten utwór.
Słuchałam słuchałam i wysłuchałam, że mimo ciekawego, tajemniczego początku w Whatever You Got I Want lekko mnie irytuje wejście braci.
Jak dla mnie mogło by być bardziej stonowane i delikatniejsze. Troszkę za bardzo krzyczą, nie leży mi to
Mój głos właśnie na ten utwór.
"Najpiękniejsze usta które prawdy strzegą...
Najpiękniejszy uśmiech co cieszy smutnego."
- lazygoldfish
Jak na razie w NO prawidłowo odpadły 2 najsłabsze piosenki. Osobiście zostawiłabym The Mirrors of my mind na kolejną rundę. Może na początku jakościowy rozdźwięk między partiami Michaela i Jermaine'a razi, ale już druga połowa piosenki ten artystyczny nieład porządkuje i nadaje piosence odpowiednia dynamikę. Kawałek o sporym, aczkolwiek rzeczywiście nie do końca wykorzystanym, potencjale.
Głos na If i don't love you this way. To nic personalnego, lubię tak brzmiących Jacksonów i lubię tę piosenkę, ale mam już wszystko rozpisane na karteczce i wynika z niej, że w przypadku albumu Dancing machine większym kredytem zaufania obdarzyłam utwory z taneczną siła rażenia.
Głos na If i don't love you this way. To nic personalnego, lubię tak brzmiących Jacksonów i lubię tę piosenkę, ale mam już wszystko rozpisane na karteczce i wynika z niej, że w przypadku albumu Dancing machine większym kredytem zaufania obdarzyłam utwory z taneczną siła rażenia.
ma ładny tekst, tats rajtpLaYmAn pisze:Nie no nawet nie żartujcie tak, If I Don't Love You This Way jest tak magiczną piosenką, że spokojnie zasługuje na wygraną...
ale to tak jak z I Just Can't Stop Loving You - jedni kochają tę piosenkę, inni (ja) nie czują w niej tego cienia niepokoju czy tajemniczości, czegos co przyciąga i pozytywnie drażni.
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.
siedze tak od wczoraj i dumam, co wyrzucic z tych trzech;
If i don't love you this way,The Mirrors Of My Mind, Whatever You Got I Want...
z poczatku bylam blisko The Mirrors, bo drazni, irytuje i rytmem i wokalem, pozniej mysle sobie, co z tego ze drazni jak wiecej oferuje niz Whatever You got...ale ta z kolei jest prostsza i niedrazniaca...
no to droga eliminacji If i don't love you this way bo i proste jak budowa wiadomo czego i wku**** tym samym jak zawsze bezemocjonalnym, wymuszonym glosem podlotka, ktory nie za bardzo wie o czym spiewa, ballada jakich wiele, na ziewanie zbiera mi sie przy drugim refrenie ;]
If i don't love you this way,The Mirrors Of My Mind, Whatever You Got I Want...
z poczatku bylam blisko The Mirrors, bo drazni, irytuje i rytmem i wokalem, pozniej mysle sobie, co z tego ze drazni jak wiecej oferuje niz Whatever You got...ale ta z kolei jest prostsza i niedrazniaca...
no to droga eliminacji If i don't love you this way bo i proste jak budowa wiadomo czego i wku**** tym samym jak zawsze bezemocjonalnym, wymuszonym glosem podlotka, ktory nie za bardzo wie o czym spiewa, ballada jakich wiele, na ziewanie zbiera mi sie przy drugim refrenie ;]
'the road's gonna end on me.'