Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
W tej rundzie NO stawiam na The Mirrors Of My Mind, a dlaczego?
Mam wrażenie, że w tym utworze dzieje się aż za dużo, ten swoisty galimatias wcale nie przysparza wartościowego wymiaru, tylko powoduje nie współgranie muzyki do wokalu, jak to już słusznie zauważyliście, i to keep pretending kłuje mnie po uszach.
Mam wrażenie, że w tym utworze dzieje się aż za dużo, ten swoisty galimatias wcale nie przysparza wartościowego wymiaru, tylko powoduje nie współgranie muzyki do wokalu, jak to już słusznie zauważyliście, i to keep pretending kłuje mnie po uszach.
Moją grą jest nieśmiertelność
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Ze Szczęśliwości przyszedłem
W Szczęśliwości jestem zdeterminowany
Do szczęśliwości wracam
Jeśli teraz tego nie wiesz
Wstyd
Czy słuchasz ? Michael Jackson .
Słuchałam tej płyty tam i nazad *) w nocy, z rana i w południe próbując się przekonać do Whatever You Got I Want, The Mirrors Of My Mind czy If I Don't Love You This Way.....i nic. Wszystkie te trzy kawałki łącznie z tymi które odpadły na początku, robią na mnie małe wrażenie, a tak po prawdzie nie robią go wcale. Są bo są w zasadzie mogło by ich nie być, do zapomnienia 5 min po przesłuchaniu. Na tej płycie są 4 utwory które bardzo lubię i często do nich wracam - tyle.
Ale trzeba coś wybrać. If I Don't Love You This Way - ze świętami mi się kojarzy. Dorzucić na początek trochę dzwonków i normalnie christmas song.
Ale trzeba coś wybrać. If I Don't Love You This Way - ze świętami mi się kojarzy. Dorzucić na początek trochę dzwonków i normalnie christmas song.
- majkelzawszespoko
- Agnieszkaaaaa
Dołączę do większości - The Mirrors Of My Mind.
Na pierwszy rzut ucha wydaje się, że wszystko pasuje. Jest fajne domknięcie albumu, niejako w konwencji początku, równoważące kompozycję całości (mamy songi szybkie, potem wolne no i ten na koniec). No właśnie. Wydaje się. Bo o ile początek zasadniczo fajny, to o tyle druga część utworu wg mnie pozostawia wiele do życzenia. No ok, może kompozycja ronda ma jakiś urok, ale są granice. Nie sztuką jest też powtarzać ten sam temat w nieskończoność, bo a nuż piosenka się wreszcie skończy.
Na pierwszy rzut ucha wydaje się, że wszystko pasuje. Jest fajne domknięcie albumu, niejako w konwencji początku, równoważące kompozycję całości (mamy songi szybkie, potem wolne no i ten na koniec). No właśnie. Wydaje się. Bo o ile początek zasadniczo fajny, to o tyle druga część utworu wg mnie pozostawia wiele do życzenia. No ok, może kompozycja ronda ma jakiś urok, ale są granice. Nie sztuką jest też powtarzać ten sam temat w nieskończoność, bo a nuż piosenka się wreszcie skończy.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
No i tyle z tego wyszło. Cycki homesick spowodowały, żeś się zatracił.majkelZS pisze:ja tam na cycki lubię patrzeć.
[niebawem będzie tu edycja i mój głos]
Ale ja też się dziś zatraciłem. W dwójkę raźniej.
Koniec rundy 3:
Głosowały 24 dusze...
Whatever You Got, I Want - 6 głosów
If I Don't Love You This Way - 4 głosy
The Life Of The Party - 1 głos
The Mirrors Of My Mind - 13 głosów
...tym samym staje się naszym najsłabszym ogniwem!
RUNDA 4
Nie znasz? Posłuchaj! Linki w tytułach utworów.
I Am Love
Whatever You Got, I Want
Dancing Machine
Life Of The Party
What You Don't Know
If I Don't Love You This Way
Głos na Whatever You Got, I Want. Do trzech razy sztuka? :)
-
Biorąc pod uwagę to że chyba dużo osob w tej rundzie szykuję się na If I Don't Love You This Way ja swój głos oddaje na
Whatever You Got, I Want - lubię ten utwór nie powiem, mam z nim przyjemne wspomnienia i jak go słucham to mi się one przypominają ale chyba pora już nastała kiedy musi odpaść...
no i dzięki temu obronię If I Don't Love You This Way
Whatever You Got, I Want - lubię ten utwór nie powiem, mam z nim przyjemne wspomnienia i jak go słucham to mi się one przypominają ale chyba pora już nastała kiedy musi odpaść...
no i dzięki temu obronię If I Don't Love You This Way
ponownie If I Dont Love You This Way
za brak punktu zaczepienia w melodii i w wykonaniu bez przekonania
oraz za romantyczne dylematy podmiotu
potem będę już głosować ze łzami w oczach
za brak punktu zaczepienia w melodii i w wykonaniu bez przekonania
oraz za romantyczne dylematy podmiotu
potem będę już głosować ze łzami w oczach
Ostatnio zmieniony wt, 19 sty 2010, 21:01 przez asiek, łącznie zmieniany 1 raz.
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.