Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
-
- MJdoris
- Skąd: "... i znów szybki kawy łyk i uczucie ,że nie rozumie nikt.."
Zgadzam się z wypowiedzią :
muszę również głosem moim wspomóc mój ulubiony utwór i wskazuję tym razem na :
If Idon't Love You This Way
tym razem dam spokój :
I Am Love,
widzę że piosenka ta ma tutaj wielu fanów.
kurcze,asiek pisze:czuję, że znowu wyleci coś fajnego (Life of the Party) zamiast tych sercowych dylematów romantyka, no prooooooszę Was. Czuję się jak ten Syzyf, co już prawie prawie dopiął swego, a tu kurka, znowu od zera trzeba zaczynać
muszę również głosem moim wspomóc mój ulubiony utwór i wskazuję tym razem na :
If Idon't Love You This Way
tym razem dam spokój :
I Am Love,
widzę że piosenka ta ma tutaj wielu fanów.
Ostatnio zmieniony pt, 22 sty 2010, 17:28 przez MJdoris, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael, świat będzie za Tobą tęsknił...;(...
" Był Królem serc, wokalistów i tancerzy,
królem wyobraźni, królem ojców, królem
przyjaciół...Był darem od Boga, który pokazał
nam jak żyć, jak kochać "
" Był Królem serc, wokalistów i tancerzy,
królem wyobraźni, królem ojców, królem
przyjaciół...Był darem od Boga, który pokazał
nam jak żyć, jak kochać "
Mała ciekawostka - If I Don't Love You This Way było dwa razy coverowane - Przez Mos Defa http://www.youtube.com/watch?v=dZu45iEIZOk i
Mary J. Blige http://www.youtube.com/watch?v=OU3Fb09je28
The Life Of The Party nie doczekało się coveru - to o czymś świadczy :P
Mary J. Blige http://www.youtube.com/watch?v=OU3Fb09je28
The Life Of The Party nie doczekało się coveru - to o czymś świadczy :P
-
Zdecydowanie oddaję swój głos na Life of the party. Drażni mnie ciut ta piosenka, te cienkie głosiki i to du du du. O ile w Dancing Machine sztuczne cienkie głosiki miały swój urok, o tyle w tej piosence denerwuje mnie ten trik.
Moim faworytem jest utwór What you don't know. Sposób w jaki M. śpiewa refren - boski !
Moim faworytem jest utwór What you don't know. Sposób w jaki M. śpiewa refren - boski !
Koniec rundy 5:
Głosowało 16 dusz...
If I Don't Love You This Way - 6 głosów
Dancing Machine - 2 głosy
The Life Of The Party - 8 głosów
...tym samym staje się naszym najsłabszym ogniwem!
RUNDA 6
Nie znasz? Posłuchaj! Linki w tytułach utworów.
I Am Love
Dancing Machine
What You Don't Know
If I Don't Love You This Way
Ktoś tu mądrze napisał, że utwór tytułowy ma zdecydowanie więcej poweru w wersji live. Zgadzam się w zupełności z tym stwierdzeniem.
Na albumie za bardzo wycackane... wszystko aż za dobrze brzmi. Głos na Dancing Machine ...jakby nie patrzeć też w obronie jedynej ballady jaka się ostała. Ale za to jakiej! :)
Głosowało 16 dusz...
If I Don't Love You This Way - 6 głosów
Dancing Machine - 2 głosy
The Life Of The Party - 8 głosów
RUNDA 6
Nie znasz? Posłuchaj! Linki w tytułach utworów.
I Am Love
Dancing Machine
What You Don't Know
If I Don't Love You This Way
Ktoś tu mądrze napisał, że utwór tytułowy ma zdecydowanie więcej poweru w wersji live. Zgadzam się w zupełności z tym stwierdzeniem.
Na albumie za bardzo wycackane... wszystko aż za dobrze brzmi. Głos na Dancing Machine ...jakby nie patrzeć też w obronie jedynej ballady jaka się ostała. Ale za to jakiej! :)
- ManInTheMirror23
Dancing Machine po raz drugi, z dwojga złego wolę już na podium "If Don't Love You This Way".songbird pisze:Od piosenki tytułowej oczekujemy, że przykuje uwagę, rzuci na kolana, w końcu to wizytówka całej płyty. Tylko nie zawsze tak się dzieje. Mnie "Dancing Machine" rzuca na kolana i owszem, ale wyłącznie w wersji koncertowej. Wykonywana na żywo jest prawdziwą perełką, kiedy Michael prezentuje swój robot dance, kiedy improwizuje, wciąga do zabawy publiczność i kiedy sam nie potrafi powstrzymać się od śmiechu słysząc powtarzane po Nim "yee yee...nanana" z różnym skutkiem. W wersji koncertowej to rarytas, w wersji płytowej plasuje się w środku stawki, dla mnie na równi z "If Don't Love You This Way". Postanowiłam jednak zostawić jeszcze słodko-melancholijnego Michaela i tę balladę
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
No wrrrreszcie!Mandey pisze:The Life Of The Party - 8 głosów
To ja teraz typuję Dancing machine. Generalnie nie przepadam za remiksami w ogóle, a piosenek Michaela w szczególności (są oczywiście szlachetne wyjątki), ale dwa remiksy Dancing machine na ostatnio wydanej płycie brzmią lepiej niż oryginał, który taki jakiś niemrawy jest. A ponoć był największym singlowym sukcesem grupy od czasu I'll be there. Zastanawiające.
Niby nic tej piosence nie brakuje, a tekst jest naprawdę świetny, słowotwórczy (rhythmatic zamiast rhythmic lub rhythmical, żeby się z acrobatic w pełni rymowało), ale ja mam słabość do ballad, dlatego też w pewnym sensie mój głos jest w obronie If I don't love you...
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
www.forumgim6.cba.pl
Patrzę i oczom nie wierzę. Jakim cudem odpadło The Life Of The Party a ostało się If I Don't Love You This Way
The Life Of The Party to świetny kawałek, charakterystyczny, jedyny w swoim rodzaju, mój nr 2 na tej płycie.
I tak sobie myślę, gdzie ja byłam że nie zagłosowałam w poprzedniej rudzie, chyba przez te prace na forum nie zdążyłam. Ech
A głos oczywiście na If I Don't Love You This Way. Ot taka balladka jakich wiele. Nic mi ona nie robi.
The Life Of The Party to świetny kawałek, charakterystyczny, jedyny w swoim rodzaju, mój nr 2 na tej płycie.
I tak sobie myślę, gdzie ja byłam że nie zagłosowałam w poprzedniej rudzie, chyba przez te prace na forum nie zdążyłam. Ech
A głos oczywiście na If I Don't Love You This Way. Ot taka balladka jakich wiele. Nic mi ona nie robi.
- lazygoldfish
też jestem zaskoczona szybkim zakończeniem poprzedniej rundy, zwłaszcza, że nie można było w piątek wieczorem oddać głosu. To tylko zabawa, zatem nie będę się stresowała z byle powodu, ale o ile 2 rundy wcześniej If i don't love you this way jeszcze mogło nie przeszkadzać, to już pierwsza 4 jest zdecydowanie zbyt wysoką nagrodą dla tego utworu. Zwłaszcza, że takie The Life of the Party zjada te balladkę na śniadanie, nie mówiąc już o trójce pozostałych w grze utworów.
Dancing machine to równa i dobra płyta, ale nie trudno uporządkować jej trackliste w kolejności od najlepszego do najgorszego utworu. Głos na If I dont love you this way. Serio, nie przystoi, aby podium DM reprezentował ten kawałek.
Dancing machine to równa i dobra płyta, ale nie trudno uporządkować jej trackliste w kolejności od najlepszego do najgorszego utworu. Głos na If I dont love you this way. Serio, nie przystoi, aby podium DM reprezentował ten kawałek.
If I Don't Love You This Way. Ten utwór ma czar, jest naprawdę śliczny. Ale przy całej offowości w głosowaniu teraz na utwór tytułowy by odpadł, nie wylewajmy dziecka z kąpielą. Dancing Machine to wspaniały utwór. Ma wyśmienity groove, rusza jak mało co i bez niego nie ma mowy o opisywaniu pałera Jackson 5 w całości. Z pewnością musi dotrzeć do top 3.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you