Teorie nt. zmiany wyglądu Michaela

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

a mnie zastanawia jakich ludzie by chcieli dowodow.

i co on ma komu udowadniac, jakby kazda inna gwiazda wyszla i powiedziala jestem chory, wszyscy zaczeli by wspolczuc, ale ze to 'szaleniec' Jackson to on nawet nie ma prawa chorowac

bo przeciez lepiej zyc mitologia, ze pewnego dnia obudzil sie i stwierdzil pozbede sie pigmentu, nie bede od tej pory mogl wyjsc z domu bez maski i parasola, bo inaczej dostane raka.....o taaak great idea!

ja przez cale zycie wierzylam, ze koles zrobil to celowo, bo nawet nie chcialo mi sie dowiedziec co to za choroba, ot jakis wymysl....jak sobei poczytalam to mina mi zrzedla i troche glupio sie zrobilo.
'the road's gonna end on me.'
Gość

Post autor: Gość »

Homesick ma racje, też mi sie wydaje, że Michael nawet z perspektywy czasu nie żałuje tych operacji. Pamiętacie zdjęcia Michaela z zarostem, wyglądał mega tragicznie, a przecież widział sie w lustrze...pokazywał sie tak publicznie, więc widać nie przeszkadzało mu to. Wydaje mi się, że Michael mimo wszystko wciąż ma jakiś problem...to przebieranie sie, te zdjęcia kiedy gonią go fani, a on ma jakieś spodnie od piżamy...ja rozumiem, że próbuje chronić swoją prywatność, ale nie rozumiem jak przez tyle lat nie dociera do niego, że w ten sposób nie ochroni jej, a raczej jakiegoś jej procenta...bo ludzie jego formatu o prywatności mogą zapomnieć. Jednego dnia widzimy go niczym z sesji do EBONY robiącego zakupy, a następnego uciekającego przed natrętnymi fanami do samochodu w piżamie.

Co do operacji, to przecież zdecydowanie można zauważyć także zmiany po okresie BAD, no looknijmy sobie na szczęke...racja można powiedzieć że schudł na twarzy, ale jak dla mnie to ta szczeka jest zupełnie inna niż z okresu BAD, albo jestem ślepy jak kura, co jest możliwe :-). W każdym razie zgadzam się z Homesick, Michael to człowiek Zagadka, dla każdego z nas...
Awatar użytkownika
KK

Post autor: KK »

Jestem w zupełności pewna, że nie wyglądał by tak jak powyżej.

A propos wizji twarzy Michael'a to uważam, że warto przytoczyć tę twarz (bez vitiligo i operacji na nos):
http://img151.imageshack.us/my.php?imag ... ce0oc9.jpg
Osobiście podoba mi się, jednak to ucho jest jak u skrzata a nie M.J.

pozdrawiam
Mandey

Post autor: Mandey »

Oh My Fu***'n Godness! :surrender:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
homesick

http://img151.imageshack.us/my.php?imag ... ce0oc9.jpg

ej to zdjecie jest calkiem ciekawe, oczy i usmiech caly MJ, wcale bym sie nie obrazila, za wspolczesne wydanie Michaela w roli takiej poczciwiny

to kwestia odpowiedniej fotki poddanej obrobce, w tym pierwszym wypadku dali zdjecie dzieciaka zupelnego, gdzie jescze pyzaty i nawet szczeka mu sie nie zdarzyla po mesku zarysowac podczas dojrzewania i proporcje na buzce dziecka tez sa inne niz u doroslego...no i oczywiscie musieli zrobic z niego menela ala pan Zbigniew spod monopola ;]
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

Z tymi komputerowymi przeróbkami itp. to nigdy nie można mieć 100% pewności.Widziałam już te zdjęcia i nie sądzę,żeby MJ kiedykolwiek doprowadził się do takiego stanu jak na zdjęciu ostatnim nawet bez tylu operacji ;P Dlaczego założyli,że byłby gruby?! Moim zdaniem Michael dobrze zrobił decydując się na operacje plastyczne.Wygląda sto razy lepiej niż na tych przeróbkach...A,że trochę przesadził to już inna sprawa.Ale co tam,to jest nie ważne.
Awatar użytkownika
KK

Post autor: KK »

"Age ain't nothing but a number"
[*] Aaliyah
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

:smiech: Ale gansta :smiech:

Wielu ludziom wydaje się, że Michael przeszedł 100000000 operacji plastycznych. Nie. W jednym z wywiadów powiedział "Dwie. Tak, dwie o ile dobrze pamiętam. Na nos". Oceniając jego wygląd wielu zapomina o upływie czasu. Ciężko wymagać od niego żeby wyglądał teraz jak za czasów Bad czy chociażby HIStory. Ludzie, od tego czasu minęło juz 10-20 lat! Niestety, MJ to "coś", co powinno być idealne a ku uciesze tabloidów nie jest, więc jadą po nim jak po nikim innym. Przytoczę kolejne słowa Michaela "Ale ludzie się zmieniają! Ja też się zmieniam! To nie są operacje, ja się zmieniam"

Mam takie małe pytanie - oglądając wywiady z MJ'em z lat 2003-2006 często widzę, że jego górna warga jest nieruchoma i przez to niewyraźnie mówi. Ona jest "sparaliżowana" czy co? Wcześniej tego nie zauważałam O.o
Mandey

Post autor: Mandey »

Dominika55 pisze:haha ja mam to samo ... jak słysze - On sie wybielił !!!
to az mnie skręca ;/ xD
Ja stary wyga odpowiadam zawsze w jeden i ten sam sposób... i zawsze działa! ;-)
otóż:
Mandey pisze: Jeśli twierdzisz że się wybielił... Powiedz mi jak to zrobił a ja zrobię na odwrót... z białego zrobię się czarny! Bo jak widzę takich białych jak Ty to mnie trzęsie.
ostatnio powiedziałem tak sąsiadce i stwierdziła że "no wiesz chyba przesadziłam"
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
homesick

ciezko z ta sprawa oj ciezko, to tak jak przekonywac ludzi, ze swiat jest plaski i trzyma sie na grzbiecie wielkiego zolwia, patrza na ciebie jak na wariata...

zreszta ja sama uwazam, ze poddal sie depigmentacji, ktora jest stosowana w leczeniu chorych na vitiligo, zreszta jego matka o tym chyba gdzies mowila, ze to zrobil, bo nie chcial byc laciaty...trzeba rozumiec motywy.

przerazajaca jest sila mediow i tego, co sam MJ powtarza od dawna 'be careful of what you do 'cause the lie becomes the truth'.

ale nawet abstrahujac od tego ja nie rozumiem samego problemu, jak sama wczesniej pisalam, fanowalam Michaelowi od dawna i zawsze myslalam, ze zrobil to bo chcial<bo lykalam to co sie nam serwuje> i nigdy nie mialam z tym zadnych problemow, nigdy nie widzialam w tym nic zdroznego, zyj i daj zyc innym.
kostka

Post autor: kostka »

A tak jeszcze coś do operacji plastycznych Michaela: rozmawiałyśmy sobie z koleżankami i doszłyśmy do wniosku, że każdy ma tylko 1 życie i powinien z niego korzystać - a MJ korzystał. Toć nawet przy operacjach Cher nie było takiego rozgłosu jak przy operacjach Michaela. O co tym brukowcom chodzi? Czy nie można w sposób inteligentniejszy dostarczać ludziom rozrywki, czy tylko wydmuchując niektóre sprawy do gigantycznych rozmiarów?
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

No dobra jeśli chodzi o te włosy kto mi wyjaśni pewną ważą sprawę. Jak to się stało że one są proste!? Każdy murzyn ma kręcone i Michael w młodości też miał takie kędziory. Nawet za czasów Thrillera i Bad. A tu nagle proste! Wątpie żeby codziennie sobie prostował, więc moze to peruka?
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Xander pisze:No dobra jeśli chodzi o te włosy kto mi wyjaśni pewną ważą sprawę. Jak to się stało że one są proste!?
albo peruka albo prostownica. dlaczego nie mógłby codziennie? zwyczajowy zabieg codziennej stylizacji.-moje zdanie
Michalina

Post autor: Michalina »

Ja nie mogę sobie wyobrazić Michaela z kręconymi włosami na którejkolwiek fotce z ostatnich kilku dni..
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

jestem przekonany że to jest peruka.Tylko od którego momentu zaczął ją nosić :knuje: Jak myślicie ? InVincible? Raczej nie, chociaź podczas MSG kiedy Michael pada na ziemie w YRMW te włosy bardzo dziwnie się zachowują, a nie powinny bo Michael musiałbyć spocony pod koniec koncertu i włosy powinny spokojnie ''falować''
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
ODPOWIEDZ