Johnny Depp

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Kingoosia

Post autor: Kingoosia »

Lika pisze: Michael już od dawna "chodzi" za Johnnym.
Zagrał w "Marzycielu". Pytano go o Jacksona.
Zagrał Willy'ego Wonkę w fabryce czekolady. Jackson wraca jak bumerang.
Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że Edward Nożycoręki też nie był wcale taki anty-Michaelowy...
Edward Nożycoręki strasznie mi się kojarzy z Michaelem. Kocham ten film.

A propos porównań Johnny'ego i Michaela to dodam, że sylwetka Rozpustnika niezwykle kojarzy mi się z Maestro z Ghosts.
Nie dość, że sam wygląd idealnie pasuje, to jeszcze ta pewność siebie, w ogóle osobowość...

Johnny jako Michael byłby świetnym wyborem, ale aż się boję o fabułę kolejnego filmu biograficznego :nerwy: . Nadal mam uraz psychiczny po obejrzeniu "Historii Króla Popu".
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

MJ'owe akcenty czy odniesienia do MJ'a w wielu filmach, w których gra Depp - są takie eteryczne, niewypowiedziane, finezyjne (i, jak zarzeka się Depp-w przypadku Charlie i Fabryka czekolady, niezamierzone)...na co - my fani MJ'a - jesteśmy szczególnie wyczuleni...

MJ'owy akcent pojawia się także...w Arizona Dream...może nie bezpośrednio u Deppa, ale jest taka scena - przegląd talentów...a tam dziewczyna-porcelanowa tancereczka...porusza się ala dance-robot...i rusza nogami, jak MJ...czy może nawet układ całego ciała...krótka, ale przykuwająca uwagę, scena...do zachwytu! ;)

Ok...jeszcze coś dla zainteresowanych. ;)

Dziś o 22:50 na TVP1 "Benny and Joon".
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

cicha pisze: Dziś o 22:50 na TVP1 "Benny and Joon".
Nie slyszalam o tym filmie,zaraz coś poczytam i zobaczymy czy warte uwagi.
♥ MJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

majkelzawszespoko pisze: zauważyłem, że Johnny jest tu kreowany na Boga i wychwalany pod niebiosa.
majkelzawszespoko pisze:bo jest pierwszą samodzielną wypowiedzią, która odbiega od reszty peanów? : )
Jak ja nie lubię takich stwierdzeń.
Rzeczą oczywistą jest,że jeśli się kogoś lubi, to mówi się o nim zazwyczaj w superlatywach.
Ja osobiście Johnnemu nie mgoę niczego zarzucić, no może poza rolą w
"Zonie astronauty". Nie był to dobry film i rola też średnia,ale cóż każdy popełnia błędy.
cicha pisze:Uważam też, że, z roli na rolę, Jego gry aktorskie stają się coraz lepsze...jak wino....im starsze, tym lepsze...
Podoba mi sie to stwierdzenie. ;-)
cicha pisze:MJ'owe akcenty czy odniesienia do MJ'a w wielu filmach, w których gra Depp - są takie eteryczne, niewypowiedziane, finezyjne (i, jak zarzeka się Depp-w przypadku Charlie i Fabryka czekolady, niezamierzone)...na co - my fani MJ'a - jesteśmy szczególnie wyczuleni...
To się nazywa zboczenie fanów hihi nenene
cicha pisze:MJ'owy akcent pojawia się także...w Arizona Dream...może nie bezpośrednio u Deppa, ale jest taka scena - przegląd talentów...a tam dziewczyna-porcelanowa tancereczka...porusza się ala dance-robot...i rusza nogami, jak MJ...czy może nawet układ całego ciała...krótka, ale przykuwająca uwagę, scena...do zachwytu! ;)
Oj kochana. Zobaczyłam wreszcie ten film,ale tej sceny nie skojarzyłam z Majkim. hihi
Kurcze, tak na dobrą sprawę, to można dojść do wniosku,że akcenty Michaelowe są wszędzie.;-)

Co do filmu. Tak mnie wciągnął,że nie wiem kiedy przeleciały mi te 2 godziny. Przyznam,że jest nieco zakręcony i poruszonych wątków jest tak wiele,że można się pogubić,ale generalnie ciekawy obraz. Jest to połączenie dramatu, komedii i fantasy.
Faye Dunnaway i Johnny Depp stworzyli bardzo odważne role. Zagrać w takim duecie i jeszcze w takich scenach... no jestem pod wrażeniem.
Postać Johnnego, jak zagubionego i zakochanego w dwóch kobietach chłopaczka była genialna.Z początku lekkoduch potem, myślę, że za sprawą romansu z dojrzałą kobietą i tragedii, którą przeżywa po śmierci ukochanej, zmienia się w dojrzałego faceta. Nie licząc sceny,gdzie jeździ po korytarzu udając kurczaka. :smiech:
Całość oprawiona jest genialną muzyką. Cholernie mi się podoba, nie wiedziałam,że Goran Bregović potrafi stworzyć takie cudo.Magia po prostu!
Jest parę wątków,których nie rozumiem, np. dlaczego w końcu Greace popełniła samobójstwo, choć wydawało się,że wszystko zaczyna się układać i momentu,kiedy Mili śpiewa piosenkę przed lustrem. Jest Polką, a piosenka jest po... rosyjsku(?)
No cóż…
Pełna niezaspokojonych potrzeb erotycznych Elanie marzy o tym, żeby latać (za mistrzowska uważam scenę, w której Depp i Dunaway unoszą się nad ziemią), Greace sama nie wie, czego chce jest zakompleksiona i ciągle coś jej nie pasuje, Paul jest pseudoaktorem , Axel chce łowić całe życie ryby ,a Leo marzy o tym, że by jego bratanek prowadził salon samochodowy i chce ułożyć sobie życie z młodziutką dziewczyną.

W sumie jest to niezwykle złożony film. W pewnym momencie nie wiemy, co dzieje się naprawdę, a co jest tylko wytworem wyobraźni bohaterów. Film toczy się na pograniczu snu i jawy. Temu, kto szuka magii w filmie polecam!
cicha pisze:Dziś o 22:50 na TVP1 "Benny and Joon".
Po prostu marzyłam o tym filmie i moje marzenie się spełniło. :happy:
Niestety nie wytrwałam do końca, ale go nagrałam i wkrótce obejrzę.;-)

Dzięki cicha za info i za "Arizona Dream". Dzięki Tobie mogę zobaczyć 2 filmy, których już od jakiegoś czasu szukałam. :calus:
Ostatnio zmieniony pn, 21 sty 2008, 14:53 przez Erna Shorter, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
nikolka

Post autor: nikolka »

Wczoraj przez przypadek trafilam na ten film(Benny and Joon),obejrzalam w calosci,i moge powidziec tylko tyle ze warto bylo.Film o bardzo ciekawej fabule z cudowna gra Deppa.Naprawde sprawdzil sie w roli czlowieka z problemami psychicznymi,a napewno nielatwo taka role zagrac.Kilka scen doprowadzilo mnie do histerycznego smiechu.Niewiedzialam ze mozna zrobic grzanki przy pomocy zelazka :smiech: Ale byly tez chwile kiedy lza sie w oku zakrecila ;-)
Nie jestem wielbicielka Deppa,ale w tym filmie urzekl mnie swoja gra.
Polecam wszystkim jego fanka,jak i osaba ktore cenia dobre,wartosciowe kino z pozytywnym przekazem. ;-)
Ostatnio zmieniony pn, 21 sty 2008, 13:43 przez nikolka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

a ja się do kina wybieram niebawem na "Opowieści taboru cygańskiego".
tak tylko wspominam w tym temacie, bo Dżonny tam gra ; )

napisze może coś o nim po obejrzeniu.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter

majkelzawszespoko pisze:a ja się do kina wybieram niebawem na "Opowieści taboru cygańskiego".
tak tylko wspominam w tym temacie, bo Dżonny tam gra ; )

napisze może coś o nim po obejrzeniu.
Jak to się stało,że ja o tym filmie nie słyszałam?:surrender:

FILMWEB - Opowieści Taboru Cygańskiego

Mzs powiedz mi w jakim kinie to leci? Kiedy? Wybrałabym się. :knuje:
Podejrzewam,że w bardziej kameralnym, jak np."Centrum Sztuki Filmowej." Mam rację? ;-)

Pzdr
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Erna Shorter pisze:Jak to się stało,że ja o tym filmie nie słyszałam?
yyy nie wiem ; D
ostatnio tak wracając z uczelni, przechodziłem obok odnowionego kina Rialto i zobaczyłem plakat. poczytałem troche i stwierdziłem, że warto by było ten film zobaczyć : )

Erna Shorter pisze:Mzs powiedz mi w jakim kinie to leci? Kiedy? Wybrałabym się.
jak już napisałem RIALTO.
już piszę repertuar...

24 stycznia - czwartek, 20.30
25 stycznia - piątek, 20.30
26 stycznia - sobota, 18.00
27 stycznia - niedziela, 18.00

: ) to możemy się wybrać razem jak coś ; D

przy okazji, traktując w tym momencie ten temat jako cetrum filmowe forum ; D obejrzałem "Motyl i skafander".
polecam gorąco. nie będę się rozpisywał, może napisze o tym prace na egzamin z filmoznawsta, to wtedy się podziele : )
ObrazekObrazek
Aga_88

Post autor: Aga_88 »

cicha pisze: Dziś o 22:50 na TVP1 "Benny and Joon".
Piękny film.. muzyka i gra Johnnego rewelacja :)
Awatar użytkownika
Erna Shorter

majkelzawszespoko pisze:26 stycznia - sobota, 18.00
27 stycznia - niedziela, 18.00
Myślę,że te dwa terminy mi odpowiadają.
Bardzo chętnie bym to zobaczyła.
majkelzawszespoko pisze:: ) to możemy się wybrać razem jak coś ; D
Czemu nie.;-)
A może ktoś z okolic Katowic się dołączy? Taki miniZLOT fanów Johnnego Depp'a hihi
To jak idziemy?;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

Johnny Depp...obecnie mój największy idol zaraz obok Michaela, nie dość że zabójczo przystojny to jeszcze gra w samych świetnych filmach, najbardziej lubię "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Edwarda nożycorękiego", "Piratów z Karaibów" i "Jeźdźca bez głowy" :-)
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Kingoosia pisze:
Lika pisze: Michael już od dawna "chodzi" za Johnnym.
Zagrał w "Marzycielu". Pytano go o Jacksona.
Zagrał Willy'ego Wonkę w fabryce czekolady. Jackson wraca jak bumerang.
Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że Edward Nożycoręki też nie był wcale taki anty-Michaelowy...
O! Jak miło, że znalazłam sojusznika dla poparcia własnej teorii :hug:
Już myślałam, że widzę Michaela nawet tam gdzie go nie ma...

Cicha ma rację. Akcenty Michaelowe mogą być niezwykle delikatne.
Ulotne jak mgiełka ;)
Niezauważalne dla przeciętnego widza, ale MY wyłapiemy wszystko :D !
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

INSIDE THE ACTOR'S STUDIO
BRAVO TV - September 8, 2002

Transcript

Obrazek

Obrazek

Jeśli ktoś chciałby pobrać, to linki poniżej na RapidShare. ;)

PART1 (100 MB)
PART2 (100 MB)
PART3 (100 MB)
PART4 (7,6 MB)

thx to RlZoRrO japrosic

To chyba jeden z ciekawszych wywiadów, jaki udzielił JD. :)

ps'

Poniżej - 'cała masa' przeróżnych wywiadów, udzielonych przez JD, do poczytania. Zawsze coś interesującego można wygrzebać. ;)

http://www.johnnydeppfan.com/interviews/interviews.htm

ps"
Dzięki cicha za info
Drobiazg. :)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Aga_88

Post autor: Aga_88 »

Kingoosia pisze: Pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że Edward Nożycoręki też nie był wcale taki anty-Michaelowy...
Lika pisze: O! Jak miło, że znalazłam sojusznika dla poparcia własnej teorii :hug:
Też tak uważam ;-)
Gość

Post autor: Gość »

ja to najbardziej czekam na Sweeney'a Todd'a, ciekawy jestem jak Johnny sie w tej roli sprawdzi. To będzie chyba pierwszy musical Johhny'ego...Ciekawe, ciekawe :D
http://sweeney.todd.filmweb.pl/
ODPOWIEDZ