Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
thewiz pisze:Spiesze ze sprostowaniem - nikt mnie tu nie glodzi ,wczoraj to nawet w restauracji prawdziwej bylam! Najadlam sie na zapas jak tylko sie dalo,coby mi sie glodowka nie powtorzyla...
Uffffff.....!
A wiesz, że już mi lepiej? Idę sobie już, idę.... ( )
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
niestety nie... bynajmniej ja mam w 2.0 PCM Stereo...
i gdy masz dobry w miarę sprzęt jeśli rzucisz to przez Dolby Pro-Logic Music to efekt jest świetny...
ps. Huczek mi marzyło się DTS ale niestety się przeliczyłem...
Tak... leciałem w rozwiązanych butach na pocztę odebrać...
drżałem o zęby... ale mniejsza o to.
Myślałem że jak Jackson coś wypuszcza po tylu latkach zwłaszcza na DVD to wymiecie wszystkie koncerty jakie mam. Jak otwarłem paczkę to zęby poleciały na podłogę... Patrzę a tu tylko stereo. Wiesz koncert jest rewela i sam go napewno na VHS oglądałeś jak ja wcześniej więc warto dla samego show... I jak piszesz same stereo jest też ok... tu się zgodzę. Warto wydać te 50 dych i się cieszyć... ale przy koncertach Queen, Pink Floyd, Watersa czy choćby Jarre'a ten się dźwiękowo chowa i jest malutki. Pozdro
wolę oryginalne stereo od emulowanego Dolby Pro-Logic "Music" - kiedy włączasz przycisk w sprzęcie. Moim zdaniem po emulacji dzwiek jest bardziej płaski mimo, że przestrzenny. NIe uważam się za zaawansowanego audiofila jedna różnicę po prostu słychać
Jeżeli koncert został zarejestrowany przy pomocy kilku mikrofonów to już zupełnie inna sprawa.
Masz rację Mandey, że DTS czy DD w nagraniu koncertowym jest dzisiaj nieodzowne.
Odnośnie floydów mam antologię live na DVD w stereo.
Banan pisze:ja od dłuższego czasu zastanawiam sie co to będzie? Premiera za kilka dni, może dadzą w 5.1? Wie ktoś może coś więcej o tej edycji?
To samo z Number Ones?
Ja to samo dziś widziałem na merlinie i juz chciałem klikać.. kup... ale
myślę że gdyby wypuścili to w 5.1 cena skoczyła by do około 90zł.
Takie ceny w Polsce mają klasowe koncerty, klasowych wykonawców