Koncerty "THIS IS IT" [koment.]

Wszystkie tematy, wątki związane z koncertami Michaela w o2.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Shulamitka pisze:Kurcze, a nie macie takiego wrażenia, że to jest trochę późno? e
Mamy już koniec maja, koncerty są lipcu, nawet czerpiąc doświadczenie z teatru muzycznego wiem, że spektakle zaczyna się przygotowywać co najmniej pół roku przed premierą... A oni dopiero wybierają tancerzy.
No niby tak, ale skąd wiesz z kiedy jest to nagranie ? ;-)
Awatar użytkownika
pedros82

Post autor: pedros82 »

Shulamitka pisze:Kurcze, a nie macie takiego wrażenia, że to jest trochę późno? :-/
Mamy już koniec maja, koncerty są lipcu, nawet czerpiąc doświadczenie z teatru muzycznego wiem, że spektakle zaczyna się przygotowywać co najmniej pół roku przed premierą... A oni dopiero wybierają tancerzy.

pewnie trochę późno, ale przecież mamy tu do czynienia z fachowcem, który nie potrzebuje wielu prób bo zawsze jest gotowy czyli MJ, a ci tancerze zostali wybrani z najlepszych na świecie, właśnie po to żeby wszystko poszło sprawnie. Wideo pochodzi z 13-15 kwietnia - od tamtej pory wszyscy trenują każdego dnia. Inna kwestia jest też taka, że to nie jest tradycyjne tour, tylko występy w jednym miejscu...zobaczymy jak to wyjdzie
thierry

Post autor: thierry »

Kurcze tez bym tak chcial nenene Oni juz potrafia tanczyc wiec chyba nie jest za pozno. Na zgranie 3- 4 miesiace powinny wystarczyc. Ja tylko myslalem ze bedzie wiecej tancerzy ale moze Michael ma jakas stala ekipe. Bo ta garstka to chyba nawet na Smooth Criminal by nie wystarczyla.
Obrazek
- This is it? - I dont think so.
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

Ahhhh jakie pikantne , szczególnie sam koniec filmu jak wchodzi sam Król . Zazdroszczę tym tancerzą :D ich największe marzenie się spełnia, teraz osobiście poznają Michaela
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Jak się cieszę, że tyle młodych ludzi. Tyle świeżej krwi. Idzie ku dobremu.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

Nadal z pewnym dystansem i niedowierzaniem..
Zrobiło na mnie wrażenie to nagranie. Udzieliły się emocje i ich podniecenie.
Tylu zapewne świetnych tancerzy, wybrana taka garstka. I to spotkanie z Michaelem I stopnia.
Zazdroszczę i gratuluję szczęśliwcom. To lepiej niż wygrana w totka.

No i piękne dziewczyny wybrali.
Będzie "za czym" się uganiać podczas TWYMMF. :]
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

a ta blondynka jest słodka jak karmel.
ObrazekObrazek
Kamila

Post autor: Kamila »

Super ekipa fajne chlopaki sympatyczne i naturalnie ladne dziewczyny skromne i slodkie takie maja byc bo to podoba sie publicznosci.Prawdziwi fani Michaela to widac.Mi sie podoba zobaczymy efekty na koncercie.
KKI
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Zastanawiałam się CZY napisać to co wiem na temat THIS IS IT tour od dwóch koleżanek z LA, które siedzą w branży. Swoim dziewczynom już 2 razy pisałam smsy.
Sama odnoszę się do podanych newsów z dystansem,ale co najmniej kilka rzeczy, które mi wcześniej przekazywały sprawdziło się.Tak więc TO może być prawdą.
Karolina i Amy pracują w agencjach PR w Los Angeles, kilku ich kolegów jest jeszcze głębiej w biznesie,jeden z nich pracuje dla MJJ Legacy. Co jakiś czas podrzucają mi newsy, co się dzieje, co jest w planach itd., pytam je. Same mają rezerwę do Michaela. Nie chcę umieszczać bez sensu niczego w faktach,bo nie mam murowanych źródeł, tylko te laski i to co mi przesyłają od czasu do czasu.

Ale to,co ostatnio się dowiedziałam:
* scena będzie dwupoziomowa, dolna część z wybiegiem bardziej wysunięta w publiczność (tylko nie wiem co w takim razie zrobią z sektorem A2?)
* krążyły już słuchy o najbardziej wypasionej technologii wykorzystanej podczas występów na żywo, mi Karolina napisała,że będą efekty jak w kinie trójwymiarowym - każdy na wejściu dostanie specjalne okulary i będzie taki efekt, jakby Michael stał obok Ciebie i śpiewał, a Ty możesz go dotknąć
* zaplanowany jest wspólny występ Michaela z synem Prince'm
* maj-czerwiec 2010 Michael Jackson w o2 arena w Berlinie - planują kolejne występy w innych krajach EU, na razie najczęściej pojawia się Berlin.
* ktoś ze znajomych miał podobno wgląd w jakieś statystyki i wynika z nich,że na koncertach w Londynie najwięcej będzie Niemców,gdyż oni zakupili największą część biletów z ticketmaster(oprócz Brytyjczyków,oczywiście) , na pierwszych miejscach byli też Francuzi, Czesi i Skandynawia (liczona jako jeden kraj :smiech: ).
* nowy album ma ukazać się 5 lipca, a światowa premiera będzie 8 lipca - chociaż jak zauważyłyśmy dziwne byłoby że premiera jest później niż ukazanie się płyty w sklepach :-/

-- tyle na razie z newsów roboczych, dziś w nocy będę jeszcze gadac z laskami i chciałabym wiedzieć jaki procent wiarygodności zawierają te wiadomości.
tak czy inaczej zapowiada się ciekawie.
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

po pierwsze: wielkie dzięki za te informacje ;))
po drugie: efekt trójwymiarowy? przecież MJ będzie na żywo 3d więc o co chodzi? hm, nie do końca rozumiem ... :surrender:
po trzecie: może chociaż raz te Niemcy się do czegoś przydadzą ... :P
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Maverick

Post autor: Maverick »

Jennifer Batten, gitarzystka Michaela od trasy Bad, powiedziała w wywiadzie, że nie wystąpi w Londynie.

Zastąpi ją najprawdopodobniej Orianthi, która grała do tej pory dla Carlosa Santany i Britney Spears:

Obrazek

Ze starej ekipy powinien pojawić się za to Jonathan "Sugarfoot" Moffett, który gra z Michaelem od trasy Destiny:

Obrazek

Tak przynajmniej napisał na swoim facebooku ;]

A co do facebooków - Karen Faye, makijażystka Michaela od czasów Thrilleran do 2005 roku, napisała na swoim, że "London will be amazing!" Ciekawe czy się wybiera tam do pracy czy tylko aby zasiąść na widowni :]

Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Maverick pisze:Orianthi
ładna laska ;] chociaż ja wolałabym gitarzysTĘ - z różnych powodów nenene

Maverick pisze:Ze starej ekipy powinien pojawić się za to Jonathan "Sugarfoot" Moffett, który gra z Michaelem od trasy Destiny:
wszyscy chyba go pamiętają, fajnie jakby był :-) swojsko będzie ,hehe

Maverick pisze:Karen Faye, makijażystka Michaela od czasów Thrilleran do 2005 roku, napisała na swoim, że "London will be amazing!" Ciekawe czy się wybiera tam do pracy czy tylko aby zasiąść na widowni :]

..a tak off-topowo zastanawiam się z iloma swoimi współpracowniczkami Mike miał jakieś.... romansiki, affair'ki, quickie's ;-) ;-) bo wszystkie były ładne ;D
Awatar użytkownika
alexis

Post autor: alexis »

Szkoda, że nie będzie Jennifer :surrender: Miałam głęboką nadzieję, że jednak zagraja razem na jednej scenie...
"I close my eyes...just to try and see You smile one more time...but it's been so long now all I do is cry...can't we find some love to take this away...'cause the pain gets stronger every day...";(
sito

Post autor: sito »

Jestem tu nowy... Czytam tematy związane z koncertami i aż mi żal, że nie mam możliwości pojawić się na żadnym z nich. Nie muszę pewnie nawet zwracać na to uwagi, że wszyscy którzy tu piszą, a wybierają się na show mają święty obowiązek wrzucić każde zdjęcie, nawet to zrobione telefonem uwieczniające choćby ochroniarza który dłubie sobie w nosie !

Mam wielką nadzieje, że pojawi się DVD ( a właściwie BLU-RAY ;] ) z serii koncertów.

A propos samego show. Widząc zainteresowanie koncertami aż mi sie buzia uśiecha od ucha do ucha, na samą myśl że nawet w teleexpresie będą trąbić o nich w lipcu :) Gdybym nie miał uszu to chyba bym sie śmiał do okoła głowy.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

A ja się cieszę, że nie będzie Jennifer. Nieszczególnie porywały mnie jej solówki na koncertach Michaela, chyba że takie miała mieć- nieporywające.
sito, jestem prawie na stówę pewien, że koncerty posłużą Michaelowi na stworzenie jakiegoś wypasionego DVD. Robi, co zrobić może najlepiej- trafić ponownie do muzyki poprzez... Muzykę. Taniec, rozrywkę. To, co potrafi najlepiej.
Koncert, wzbogacony o dokument z przygotowań i pokazujący atmosferę współpracy między całą ekipą i nim może w najlepszy sposób odświeżyć jego image i zatrzeć nieprzyjemne wrażenie po historiach z sal sądowych. Przypomnieć, że to przede wszystkim artysta i największa postać rozrywki naszych czasów.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
ODPOWIEDZ