Abe pisze:Wpisałeś ten numer z przodu karty czy ten dłuższy o 3 cyfry z tyłu?
Bo nie wiem jaki trzeba w sumie wpisać, ja dałem ten z przodu...
z przodu, 16 cyfr
EDIT: 3 "tylne" cyfry podaje sie przy zamawianiu biletów dla potwierdzenia - i wtedy też karta jest obciążana. Więc to nie tak jak na allegro, że kase można wysłać za parę dni - nie ma kasy, nie ma imprezy :]
Ostatnio zmieniony pn, 09 mar 2009, 16:37 przez Schmittko, łącznie zmieniany 1 raz.
thewiz pisze:Karta debetowa na potrzeby transakcji jest traktowana jak kredytowa, bo jest wypukla. Kiedys karta debetowa placilam za wszystko, lacznie z hotelami i biletami lotniczymi. Karta Visa Elektron i podobne to zwykla karta bankomatowa, nieprzydatna do celow transakcji przez Internet. Jezeli Ticketmaster bedzie ja akceptowal, to bede bardzo zdziwiona - nie spotkalam sie do tej pory z systemem, ktory by karty bankomatowe akceptowal do przeprowadzania takich tansakcji.
A czy karta debetowa to nie jest właśnie zwykła karta bankomatowa? Bo tak mi się wydaje Za wikipedią:
Karta debetowa - karta płatnicza wydawana do rachunku bankowego. Obciąża ona konto posiadacza na kwotę transakcji w momencie jej wykonywania. Kwota transakcji nie może przekroczyć stanu środków dostępnych na koncie posiadacza karty.
Większością kart debetowych nie można dokonywać transakcji przez Internet, ale nie jest to regułą. Wyjątek stanowi większość kart debetowych VISA, w Polsce wydawanych np. przez banki Inteligo, Millennium Bank, Multi Bank, Kredyt Bank, mBank czy BZWBK.
brzoskwinka pisze:Słuchajcie a jak zerejestrować karte MAESTRO? Bo przy rejstracji są tylko 3 do wyboru a chciałabym tak dla pewności mieć drugą w zanadrzu
ja mam Maestro i wybrałem opcje discovery network i mi zadziałało ale nie wiem czy dobrze
Mówie o kartach debetowych wydawanych do kont amerykańskich, bo tylko z takich korzystałąm. Tam karta debetowa umożliwia to, o czym świadczy jej nazwa - zrobienie debetu na koncie, czyli wykorzystanie środków przekraczających kwotę dostępnych na koncie. Jeżeli chodzi o polskie banki to nie spotkałam się z tym, by wydawały wypukłe karty debetowe uprawniające do zrobienia rzeczywistego debetu.
Karta debetowa to najbardziej popularny rodzaj karty w Polsce. Wydawana jest przez bank, w którym mamy swój rachunek bankowy. Karta ta związana jest z naszym rachunkiem a używając jej wydajemy pieniądze już zgromadzone na naszym koncie. Rachunek jest obciążany niemal natychmiast, nie możemy więc wydać więcej niż wynoszą zgromadzone na nim środki. Karta debetowa stanowi tym samym codzienną alternatywę dla gotówki – tyle, że prostszą i łatwiejszą w użyciu, eliminującą konieczność noszenia przy sobie banknotów i monet."
A więc ,cytując ze strony ticketmaster:
How do I pay for my tickets?
Payment can only be made by major credit [and debit] cards. Cash, cheques and money orders are not accepted, in addition Ticketmaster gift vouchers or Giftcards cannot be used for TicketExchange purchases.
Jesli się nie mylę
Faces fill with madness
Miracles unheard of, hold on
Faith is found in the winds
All we have to do is reach for the truth
Karta bankomatowa = karta debetowa - np. Visa Electron
I jeżeli Schmittko mogłeś zapłacić tą swoją zwykłą kartą, to jestem zdziwiony, ale potem powiedziałeś bardzo ważną rzecz, którą można wykluczyć czy Wasza karta jest dobra czy nie.
UWAGA!
Czy macie na karcie lub na jakimś innym dokumencie do tej karty 3-cyfrowy kod autoryzacyjny??
Z reguły przy transakcjach internetowych jak te na ticketmaster potrzebny jest ten kod. Jeżeli macie takowy do karty, to oznacza, że jest ona przeznaczona do takich transakcji. Jeżeli nie, wasze szanse drastycznie maleją!
Buszmen pisze:Czy macie na karcie lub na jakimś innym dokumencie do tej karty 3-cyfrowy kod autoryzacyjny??
Z reguły przy transakcjach internetowych jak te na ticketmaster potrzebny jest ten kod. Jeżeli macie takowy do karty, to oznacza, że jest ona przeznaczona do takich transakcji. Jeżeli nie, wasze szanse drastycznie maleją!
Czy to są te 3 dodatkowe cyfry po numerze karty, nadrukowane na stronie z podpisem właściciela ?
I co się jeszcze dowiedziałem. Ticketmaster gwarantuje dostarczenie odpowiednio na 2 dni przed koncertem - poczta zwykła i na 7 dni przed koncertem kurierem FedEx. Chodzi o dostarczenie, a nie o wysyłkę. Wtedy powinniście już mieć bilet, a nie że oni najpóźniej wtedy wysyłają.
A teraz ceny.
Z tego, co widze po innych biletach na jakiś taniec na lodzie i np. UB40, to:
- do każdego biletu dołączana jest opłata dodatkowa (service charge) w wysokości: 5 funtów
- jeżeli chodzi o Polskę, to za przesyłkę zwykłą pocztą (dostarczenie na max 48h przed koncertem) - 3,5 funta
- za przesyłkę kurierem (dostarczenie na max 7 dni przed koncertem) - 18,5 funta
Są jeszcze inne ceny (odpowiednio niższe) dla tych z UK, Północnej Irlandii i Irlandii
Jednego razu korzystałem z aukcji e bay,no i nikt w banku mi słowa nie powiedział że za korzystanie z obcego banku w innym kraju ponosi się opłatę ,wtedy było to 100 zł,od razu tego nie widziałem bo na koncie było więcej pieniędzy,a zauważyłem to dopiero na drugi dzień jak wszedłem na stronę banku.Nie będzie takiej niespodzianki tym razem?
I. Na stronie regulaminu AEG Live UK (jak mniemam organizatora przedsprzedaży czy coś) - http://www.aeglive.co.uk/news.php - widnieje punkt 10:
10. No more than one pin code will be issued per person. Pin codes can only be used once be used once and the maximum ticket purchase is 4 per person. Any duplicate bookings will be cancelled. For further ticketing terms and conditions see www.ticketmaster.co.uk.
Z czego wynika, że chodzi tu o tą własnie wersję strony, a nie .com!
II. Na FAQ Ticketmaster'a znalazłem jedno pytanie odnośnie całkiem innej imprezy, czy można kupić bilet dla kogoś innego. Odpowiedź brzmi: NIE.
Buszmen pisze:II. Na FAQ Ticketmaster'a znalazłem jedno pytanie odnośnie całkiem innej imprezy, czy można kupić bilet dla kogoś innego. Odpowiedź brzmi: NIE.
You can forward them to others attending the event so they can print their own tickets.
...co utwierdziło mnie w przekonaniu, że jest inaczej. Jakkolwiek by nie było, nie wiemy jeszcze czy w przypadku TII będzie dostępna opcja "ticketFast", do której się odnosi powyższe. Generalnie lipa