Marshall Bruce Mathers III czyli Eminem

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Wiecie co? Muszę to napisać.

Zauważam wspaniałe zjawisko zarówno tu, na innych forach MJa też, ale i na Team Shady itp., ŻE jest wiele ludzi, którzy będąc fanem Michaela, uwielbiają też Eminema, a fani Eminema uwielbiają Michaela!:-)
Nie wiem,czy to dopiero tak wybuchło po NOT AFRAID, czy rok temu, ale w moim otoczeniu to nie skłamać ze 20 osób się doliczyłam ostatnio, którzy tak mają. :)) Niesamowicie mnie to cieszy i "jaram się" tym, bo sama obu panów kocham miłością pierwszą. TEAM SHADY i MJ FAM ramię w ramię. Wspaniała sprawa. :D

Pozdrawiam.

p.s. a tak poza tym to jestem wkurzona na Universal Music Polska, wiecie co ile można czekać na to RECOVERY ?? Już myślałam, żeby z Amazon zamówić, to mi chyba szybciej przyleci niż pojawi się w polskich sklepach muzycznych. Szlag jasny mnie trafia. :/

XO
Awatar użytkownika
eddyta_12

Post autor: eddyta_12 »

ja też lubię Eminema i MJ. :)
"W świecie, których tak często spowija mrok, on byl promieniem swiatla, którego będzie nam z pewnością brakowalo"
adula.8

Post autor: adula.8 »

jest już kolejny teledysk - Love The Way You Lie (z Rihanną)

http://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o ... r_embedded
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

jest już kolejny teledysk - Love The Way You Lie (z Rihanną)

http://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o ... r_embedded
Teledysk mi się podoba, Megan Fox mi się podoba, jedyne co to wycięłabym Rihanne :D Generalnie Recovery jest świetna, długo czekałam na taką płytę Eminema żeby w końcu nie musieć przeskakiwać między piosenkami bo wszystkie mi się podobają. Dla mnie numer jeden Not afraid :)
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Teledysk mi się podoba, Megan Fox mi się podoba, jedyne co to wycięłabym Rihanne :D Generalnie Recovery jest świetna, długo czekałam na taką płytę Eminema żeby w końcu nie musieć przeskakiwać między piosenkami bo wszystkie mi się podobają. Dla mnie numer jeden Not afraid :)
Myślę że dla 85% słuchających ( no może przesadziłam, ale zaryzykuję) to właśnie Not Afraid jest numerem jeden. Ja wyjątkiem nie jestem oczywiście. Nie wiem co ma ta piosenka w sobie, ale urzeka od pierwszego przesłuchania.
Ogólnie nie jestem fanką Eminema ale płytka Recovery jest faktycznie niezła. Słucham z nieudawaną przyjemnością.

Love the Way You Lie to mój numer 2 na albumie. Wolę Eminema niż Rihanne zdecydowanie ale jako duet wypadli świetnie. Chociaż szkoda że kogoś innego nie wziął do duetu, może byłoby jeszcze lepiej. nenene
Teledysk dla mnie bomba- Megan wymiata :P
Awatar użytkownika
eddyta_12

Post autor: eddyta_12 »

Recovery jest znacznie lepsza od Relapse. Pewnie dużo osób to zauważylo :)
Dla mnie nr 1 jest Not Afraid tak jak u innych:)
Za serducho złapała mnie piosenka "25 to life" i duet z Rihanna, chociaż za nią aż tak bardzo nie przepadam :)
"W świecie, których tak często spowija mrok, on byl promieniem swiatla, którego będzie nam z pewnością brakowalo"
thewiz

Post autor: thewiz »

No, jak tu nie być w team Shady skoro nawet EM zaczyna śpiewać "take my hand" :smiech:. Normalnie przedawkował dobroć, podobnie jak i nasz idol ;-) .

Tak na poważnie to przyznam szczerze, że kiedyś dużo słuchałam Ema. Aż do trzeciej płyty wręcz go uwielbiałam. Tymczasem Encore mnie zraziło, w imię solidarności z MJem Just Loose It wręcz zbojkotowałam i idąc za ciosem nawet płyty w całości nie przesłuchałam. Nie chodziło już nawet o samo obrażanie Mike'a, ale jakoś tak już miałam dość tego jego nabijania się ze wszystkich i wszystkiego. Nie oszukujmy się, We Made You również mnie nie zachwyciło, kolejna powtórka z rozrywki.

Teraz okazuje się, że odpuściłam dwa słabsze albumy Eminema, ale i w rozbiegu nie zwróciłam w ogóle uwagi na Recovery.

Tymczasem w USA znowuż Eminem znalazł się na fali z ogromnie przebojowym Love The Way You Lie, które i ja pokochałam. Teraz słucham pozostałych kawałków i zachwycam się. Not Afraid co prawda w zakresie "weź moją rękę" trochę mnie bawi, o czym już we wstępie naskrobałam, ale generalnie cały kawałek jest mocno na plus. W Talkin' to myself Eminem również przeprasza, w tym fanów. Przyznaje się, że Encore zrobił na drugach, a Relapse w trakcie odwyku i że wyszły mu nie za fajnie. Że prawie zwariował z różnych przyczyn i teraz sam nie wierzy, ile osób zdissował, albo prawie zdissował. Przyznał się, że był o krok od dissowania Kanye Westa i Lil'Wayne'a z czystej zazdrości tylko dlatego, że było o nich głośno, a o nim nie. Cieszy się, że tego nie zrobił i nie stracił do siebie resztek szacunku.

No i jaki ten facet ma flow na płycie, to jest nie do opisania!

Swoją drogą w wywiadach Eminem przyznał, że w okresie wychodzenia z uzależnienia wspierał go mocno Elton John, nota bene również zasłużony w tym zakresie dla Michaela w 1993 roku. Jak widać Eminema z MJem łączy więcej, niż można by się bylo wstępnie spodziewać ;-).

"I'm not afraid to take a stand. Everybody come take my hand." glupija
Awatar użytkownika
akaagnes

właśnie się zorientowałam, że weekend specjalny na 4FUNTV jest z Eminemem :) - takie małe info, ramówki nie znam dokładnie o których godzinach, ale generalnie on i d12 lecą często. :)
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Ramówka weekendu specjalnego na 4fun.tv:
http://4fun.tv/eminem-przejmuje-kontrol ... 0,0,0.html
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

Nie chcę obrażać fanów... ale Eminema jako osoby nie lubię. Obraża artystów i sparodiował Michaela... :/ Ale jego piosenki są nawet fajne. Lubię ,,Not Afraid'' , ,,You dont know feat 50 cent'' ,,We made you''.Teledysku do ,,We made you'' nie lubię. Gdyby nie był taki nie miły dla innych gwiazd i nie wyzywał polaków i Polski od wieśniaków, to bym go mogła nawet polubić... To moje zdanie, nie chcę, aby jakaś kłótnia się zaczęła. Tylko się chciałam wypowiedzieć. Pozdr.
Obrazek
Awatar użytkownika
magnolia

Susie<3 pisze:Gdyby nie był taki nie miły dla innych gwiazd i nie wyzywał polaków i Polski od wieśniaków, to bym go mogła nawet polubić
Nie znam twórczości Eminema, oprócz tych najpopularniejszych piosenek, które można usłyszeć w radio czy w tv. Nie interesuję się też jego życiem.
Jeśli mowa jest o Eminemie, to bardzo popularne w internecie jest stwierdzenie, że raper nienawidzi Polski, nigdy do nas nie przyjedzie, a nawet na swoich koncertach pali i sika na polską flagę. Nigdy jednak nie ma podanego wiarygodnego źródła o wypowiedzi Eminema o Polsce, ani żadnych dowodów potwierdzających te incydenty na jego koncertach. Podobno plotkę tą wymyśliła grupa polskich homoseksualistów w zemście za obrażające teksty Eminema.
Zresztą Eminem jak kogoś nie lubi to o tym śpiewa. Czy jest jakaś piosenka o Polakach? To pytanie do osób interesujących się twórczością Eminema... :P
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

magnolia pisze:Czy jest jakaś piosenka o Polakach?
raczej nie ma albo nie słyszałam. słyszałam za to też te ploty o nienawiści do Żydów (sic!) i Polaków, ale nikt tym bardziej on sam tego nie potwierdza. ponadto z tego co wiem planowana jest europejska trasa i ma uwzględniać również Polskę (nieoficjalne info).
generalnie teraz należy wziąć poprawkę na Eminema, bo przez ostatnie 1,5 roku co najmniej bardzo się zmienił - jako artysta i twierdzę też ,że jako człowiek. to widać i słychać. więc nawet jeśli kiedyś naprawdę coś złego powiedziałby o Polsce czy czymkolwiek innym, założę się, że już o tym zapomniał lub zmienił zdanie, gdyż zmienił mu się trochę światopogląd wg własnych jego doświadczeń życiowych.
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

magnolia pisze:na swoich koncertach pali i sika na polską flagę. Nigdy jednak nie ma podanego wiarygodnego źródła o wypowiedzi Eminema o Polsce, ani żadnych dowodów potwierdzających te incydenty na jego koncertach.
No to w takim razie skąd się wzięło to stwierdzenie o niszczeniu polskiej flagi na koncertach?Ale, jeśli się zmienił, no to ok. Fajnie. Ciekawa jestem, czy przyjedzie do polski. Jak tak, to ekstra.
akaagnes pisze:zmienił mu się trochę światopogląd wg własnych jego doświadczeń życiowych.
No to extra.
Obrazek
Awatar użytkownika
magnolia

Susie<3 pisze:No to w takim razie skąd się wzięło to stwierdzenie o niszczeniu polskiej flagi na koncertach?Ale, jeśli się zmienił, no to ok. Fajnie. Ciekawa jestem, czy przyjedzie do polski. Jak tak, to ekstra.
W internecie jest tyle różnych newsów, że większość cieżko stwierdzić co jest prawdą, a co fikcją.
Przypomnę taką ciekawostkę, którą usłyszałam kilka lat temu przygotowując się do nowej matury - "Wisława Szymborska nie zdała matury z interpretacji swoich wierszy". Nawet nauczyciele straszyli nas tą informacją :P. Jest to popularny news, zwłaszcza w czasie matur, pojawia się nawet na różnych portalach. A co się okazało?
Jakiś czas temu czytałam artykuł, w którym rzecznik Szymborskiej sprostował tą informację, że nigdy nie było takiej sytuacji. Ale informacja, że Szymborska nie zdała matury ze swoich wierszy, tak silnie się zakorzeniła, że stała się już legendą i na okrągło jest powtarzana dalej. Nie wiele osób słyszało o tym sprostowaniu i nadal sądzi, że Noblistka oblała maturę.

Tak samo może być z Eminemem i jego wypowiedziami o Polsce, czy paleniem flagi na koncertach. Nie znam jego twórczości na tyle i nie interesuję się za bardzo nim, więc nie jestem jakimś ekspertem, ale póki co nie ma żadnego materiału filmowego o jakiś incydentach na koncertach czy wywiadu, w którym by tak mówił o Polakach.
Ktoś, coś, kiedyś napisał, ale nie poparł żadnym źródłem, a plotka poszła dalej... :D
Zreszta o MJ też pisali i nadal piszą różne cuda-niewidy :P.
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Jeśli ktoś byłby zainteresowany i ma Twitter, można "follow'ować" Hailie oraz Kim. Niezweryfikowane, bo nie są osobami publicznymi, ale potwierdzone jako prawdziwe:
Hailie Jade Mathers
Kim Mathers
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ