Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

pLaYmAn pisze:a co do Muscles ... oceniamy piosenki czy klipy do nich, bo się trochę pogubiłem ?
Oceniamy całokształt odczuć. Ulubioną piosenką jest czasem najbardziej kiczowaty utwór z gatunku róż_plusz_plastik tylko dlatego,ze sie nam kojarzy z czyms wyjatkowo przyjemnych... Mam wrażenie, że sam fakt, iż w zestawieniu pojawiają sie utwory, które do dziel wiekopomnych nie nalezą i nigdy należec nie będą, pokazuje, że argumentacja wyboru Najsłabszego Ogniwa może byc różnoraka ;-)

...pzdr
siadeh_the_vampire_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Miałam przez chwilę wątpliwości czy zagłosować na SD czy na Muscles. Po głębszym namyśle zdecydowałam, że będzie to jednak Muscles, które jest tak nudne, że można zsnąć w połowie słuchania. Nie podoba mi się w ogóle.
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Ludzie co Wy chcecie od SD ??? To super muzyczka idealna do szaleństwa na Mjowisku aby zanurzyć się w marzeniach i poczuć imprezę od środka, od samego środka szaleństwa tanecznego. To MJ którego Kocham takiego zwariowanego i ze świetnymi bitami do tańczenia. Zawsze mnie ta piosenka ponosi i jest i niebo lepsza od Muscles Którego tu typuje. Za mało tego powera i Michaela.
A o SD proszę na MJowisko 2010 bo chce się przy niej ponieść emocjom i tańczyć do upadłego upajać się tym utworem.
No niee mogę przez wasze głosowanie na ten utwór postanowiłem zastrajkować i ide tańczyć przy Tej Muzie, lece na parkiet!!!! :-P nara :mj:
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Jeżeli już wybierać między Sunset Driver a Muscles a rozgrywka o best bestów się dzieje... Pierwszy to odrzut przecież jest i, nawet jeżeli na Off the Wall o wiele ciekawiej pasowałby w miejsce takiego Girlfriend, to i tak jest odrzutem. Znacznie odstającym zresztą od poziomu naszej pierwszej trójki albumu z 1979 r. Ktoś dałby to na składankę z tym, co w dyskografii Michaela najlepszego?
Wiecie, lubię posłuchać, nawet pamiętam że na ostatnim MJowisku się dobrze przy tym bawiłem, ale co z tego, co z tego. Eliminuję.

A Muscles jest przynajmniej kompozycją o bardziej ciekawej budowie.
Canario

Post autor: Canario »

Post o tym jak bardzo kochacie Don't Stop 'Til You Get Enough ;-)
Canario pisze:Dlaczego nie lubicie "Don't Stop 'Til You Get Enough"?
Przeciez to absolutnie genialna kompozycja.
Lika pisze:Gdyby nie powstało DSTYGE nie narodziłby się "artysta" zwany Justin Timberlake. Niestety powstało... :diabel:
Maverick pisze: te obrzydliwe, syntetyczne skrzypeczki...
I o tym jak bardzo się zgadzacie z wujkiem :zgon:
Mandey pisze: I Can't Help It, Get On The Floor, Off The Wall czy Rock With You są moim zdaniem o wiele lepsze.
kaem pisze:Zgadam sie z Mandeyem. Wymienione przez niego utwory biją Don't Stop na głowę.
dangerous_girl pisze:wymieniłeś wszystkie moje ulubione songi z tego albumu
absolutnie się z Tobą zgadzam :-)
Lika pisze:Ja ZDECYDOWANIE zgadzam się z Wami :-)
akaagnes pisze:i Mandey, kurcze ,znowu się z Tobą zgadzam w 100%
i uwaga , uwaga!!!!!
siadeh_ pisze: decydujące starcie, starcie tytanów, TUC by MJ PT czyli szukamy najlepszego z najlepszych!

Poniżej lista zwycięzców z poprzednich edycji:
.........

[*]Off the Wall
[*]Don't Stop 'Til You Get Enough
[*]She's Out Of My Life
........
[/color]
:smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech: :smiech:
Awatar użytkownika
MJ_Aniuta

Post autor: MJ_Aniuta »

Póki co nie brałam udziału w żadnej z zabaw NO, ale kiedy ma być wybrany the best of the best to tego niestety już nie moge odpuścić :P a wiec mój głos na Muscles, a to dlatego, że nawet nie mogłam sobie przypomnieć jak to leciało.. :wariat: Żeby się upewnić to włączyłam sobie no i troche przez chwile sie zawahałam czy dobrze głosuje...ale mimo wszystko nie robi na mnie większego wrażenia, do tego ten tekst, który kompletnie do mnie nie przemawia..

A np: Sunset Driver nigdy nie zapomniałabym jak brzmi jak i w przypadku innych piosenek MJ'a - byłoby to niedopuszczalne!! uważam jak tancerz, że to idealna piosenka by się troche rozruszać, rozweselić i zabawić na parkiecie. A Muscles... nuda...
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

mój głos na Muscles, przynudza troche...
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Canario pisze:akaagnes napisał:
i Mandey, kurcze ,znowu się z Tobą zgadzam w 100%

prawie się nie bawiłam tutaj, a ktoś odnalazł akurat to jak zgadzam się z Mandey'em hahaha, dobre nenene

ale skoro to finał....

to głosuję na MUSCLES

dlatego bo... lubię coś co mnie podrywa z fotela(i dlatego uważam, że SD jest lepsze)
... a nie jestem tak zakochana w Dianie Ross jak Michael.... ;-)

pozdrawiam.
p.s. nie wiem jaki był głos Mandey'a... czy tym razem też się z Tobą zgadzam? :hahaha:

xo
Ostatnio zmieniony wt, 02 lut 2010, 14:44 przez akaagnes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DJ SCARECROW

Post autor: DJ SCARECROW »

Głosuję na Muscles, gdyż nie przepadam za pościelówami
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Oj Hanky Panky. Co tak nieśmiało..? Że polecę Pankiem, bo co greatest moments w NO, to greatest moments.
Pank pisze:I to w Muscles właśnie Michael niemal wylewa się: jest w konstrukcji utworu, jest w strzelaniu palcami, jest w sposobie śpiewania i jest nawet słyszalny w chórkach, o ile słuch mnie nie myli. Tylko tekstu pewnie nie napisał... muscle man, I want to love you, in the sun, oil on your body w ustach Jacksona odpadałoby. :-P
Napisał. Można podumać znowu nad Michaelowymi sprawami związanymi z tym i owym, bo tabu na forum wiadomo, żadnego nie ma. Bysio rządzi!

A trójca z Off The Wall i brak wspomnianych utworów w niej to skandal na miarę wokalu Ushera na tegorocznych Grammys. Kochamy Don't Stop, tyle że inaczej. ;-)
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

ołłłł nołłłł nie mówcie, że chcecie odrzucić 'wężową' piosenkę ??? :>
to taka urocza piosnka do pobujania w fotelu,
a i kompozycyjnie całkiem sprytna;)
Nie mam wyboru głosuję na SD/ bo i tak widzę, że ta runda rozegra się między tymi dwoma utworami/
i chociaż de facto nie mam się do czego przyczepić to tak sobie myślę,
że całkiem dobrze się stało,że nie znalazła się na płycie bo w takim zestawieniu wypada naprawdę słabiutko.
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

hm faktycznie "sunset driver" najmniej udany z calego zestawu, toteż glosuje na te piosenke.

to jest w ogole ciekawy przypadek, bo poczatek "sunset drivera" jest bardziej niz obiecujacy jednak z kazdymi kolejnymi sekundami piosenka traci, na dodatek refren bolesnie 'siada', dusi sie by szybko umrzec na rzecz energetycznej zwrotki. kawal swietnego funku jednak w zderzeniu z pozostalymi trackami z "off the wall" prezentuje sie mizernie.
ula

Post autor: ula »

Głos na Muscles, jakoś w zestawieniu z innymi nie brzmi najlepiej. Dianka śni o mięśniach w podtekście złośliwości autora o jego wężu, a jak na erotyk to trochę beznadziejne. Diana z kipieli wstała a potykając się o zwały męskiego ciała zaśpiewała, prawie zamiauczała. Brr... Mój argument jest jeden - nie znoszę tej piosenki.
Awatar użytkownika
po-cichu

Post autor: po-cichu »

Po cudacznych analizach, jakie dokonały się w mojej głowie, po zastosowaniu 3 rożnych rodzajów technik pomiaru, wystandaryzowaniu narzędzia badawczego i wykonaniu dogłębnych badań, na dobry początek zechciałabym pożegnać się z Sunset Driver. Utwór ten aż ocieka nijakością, nigdy, ale to nigdy nie zawiesiłam na nim ucha, zawsze przechodzi koło mnie niepostrzeżenie. A to chyba nie o to chodzi w muzyce... Albo ja taka niewrażliwa jestem, taka opcja też istnieje :P
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

To będzie trudny konkurs, jednak oddanie głosu w pierwszej rundzie przychodzi mi z łatwością - Muscles. Poza majkelowym pstrykaniem palcami, nie ma nic w tej piosence, jest wręcz nudna. A mięśniaki są be.
Sunset Driver?! :o Jest mega-energetyczny i aż mnie przy nim nosi. Luuudzie... :)
Obrazek
Zablokowany