Premiera płyty "Michael" 14 XII 2010r. [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Zakupisz nowy album "Michael"?

Jasne! W dzień premiery koczuję od rana przed sklepem muzycznym!
97
35%
Najprawdopodbniej pobiorę z sieci by się upewnić jak to brzmi, później ewentualnie zakupię.
123
45%
Nie ma mowy! Ta płyta nie stanie na mojej półce! $ony Sucks!
38
14%
Zakupię z sieci utwory, które nie będą zostawiały złudzeń, że to wokal Michaela. Całości nie kupię.
18
7%

Liczba głosów: 276

soulsation

Post autor: soulsation »

Uwielbiam Cie Zu za twoje poczucie humoru:):)

Mogli to od razu umieścić i dać na pierwszy ogień jako singiel promujący:)

http://www.youtube.com/watch?v=PIm12LBuAlk
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

HOLLYWOOD TONIGHT - zawiera wokale z piosenki The Hurt znajdujacej się na płycie The Jacksons - Victory. Właśnie słuchając tej piosenki w części zaczynającej się 1:20 usłyszałem znane mi chórki Michaela.
Okazało się, że są to przecież chórki pojawiające się na końcu piosenki HT, podczas osobliwego gwizdania.

Sprawdzcie to:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Rzeczywiście bardzo podobne, ale trudno mi jednoznacznie stwierdzić, że to napewno sample wokalu Michaela. Z drugiej strony, nie zdziwiłabym się skoro w "Another Day" ewidentnie są fragmenty "2 Bad", a w "Keep Your Head Up" początkowo były fragmenty "Earth Song".
lebeau

Post autor: lebeau »

Xander pisze:HOLLYWOOD TONIGHT - zawiera wokale z piosenki The Hurt znajdujacej się na płycie The Jacksons - Victory. Właśnie słuchając tej piosenki w części zaczynającej się 1:20 usłyszałem znane mi chórki Michaela.
Okazało się, że są to przecież chórki pojawiające się na końcu piosenki HT, podczas osobliwego gwizdania.

Sprawdzcie to:)
zauwazylem to juz wczesniej. malo kto zna ta piosenke (tym bardziej za na wokalu jest randy). ale chorki to niby wszyscy jacksonowie. jesli to jest sampel, to w ksiazece powinna byc informacja. malo tego, autorzy utworu, powinni dostac za to kase. nie wierze, zeby to by byl przypadek, to raczej autocytat, tribute, whatchagoncallit. az dziw ze teddy to zrobil, bo to uklon w strone rodziny, z ktora jest chyba jednak na noze
23 years in the game. damn, it's been long :)
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

Pewnie $ony myślało że całe "The Hurt" śpiewa MJ tak jak w Breaking News Keep Your Head Upi i tym trzecim Potworze. ;)
Awatar użytkownika
KarolinaMandolina

Post autor: KarolinaMandolina »

Post z oficjalnego facebooka Jasona Malachiego!!

Jason Malachi
Sheesh guys, I guess it's time to confess. I've lied to many people, including someone today, but.... It was me. It was me who sang Breaking News, Keep Your Head Up, Monster and Stay.

I had a agreement with the record company, but now the cat is out of the bag. Sorry to all my fans, and fellow Michael Jackson fans.

http://www.facebook.com/jasonmalachimus ... 9334783600

Dla nie znających angielskiego :)

Czas na wyznanie. Okłamałem już za dużo ludzi, włączając w to kogoś dzisiaj, ale..To byłem ja. To ja zaśpiewałem Breaking News, Keep Your Head Up, Monster i Stay.
Miałem umowę z wytwórnią płytową, ale teraz pora pokazać kota w worku. Przepraszam wszystkich swoich fanów i fanów Michaela Jacksona.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Ivy z MJJC skontaktowała się z managerem Malachiego - jego klient padł ofiarą hakerów. zobacz tutaj.
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

teledysk "MONSTER" bardzo udany.

http://vimeo.com/18850132

rozglasniajcie, dawajcie na facebook, NK itd.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Ciekawy ten teledysk, ale widać, że amatorski, pomontowany z różnych filmów.
Long live MJ and may he Rest in Peace.
?
Dziwnie to napisał. Niech MJ żyje długo i spoczywa w pokoju?
Nauden says Jason -- a Deputy Sheriff in Maryland -- wants everyone to know beyond a shadow of a doubt ... he did not sing a single note on the album.
Czyli teraz mamy coś odwrotnego - Jason twierdzi, że nie zaśpiewał ani jednego dźwięku na nowej płycie. Więc jednak to nie on.
Ja płyty nadal nie kupiłem i nie kupię, dopóki sprawa się nie wyjaśni. A jeśli się nie wyjaśni, to trudno, nie chcę jej.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

W takim momencie powinno się łapać gościa za język puki jest okazja,może coś palnie konkretnego albo ktoś inny z otoczenia.
A co z nowym singlem który miał się ukazać w połowie stycznia,jakaś dziwna cisza nastąpiła?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

Prawdziwy fan, musi wiedziec czego chce, bedzie dokladnie wiedzial i rozpozna w 100% MJ'a arcydzielo, prace. Ja slysze na plycie "Michael" ze MJ w kazdyn utworze mocno i wszedzie maczal swoje palce. Michael od samego poczatku swojej kariery byl inowacyjny, sam BAD byl dla ludzi wielkim rozczarowaniem, bo porownywali go do THRILLER. Byl zupelnie niepodobny do "Thrillera" czy "Rock With You" Glos MJ'a w piosence BAD jest zupelnie inny niz w THRILLER, Michael'a to wlasnie zawsze wyroznialo od innych wykonawow. Michael zawsze szokowal, przez zmiane stylu muzyki, wygladu, cheografii.

Fan, który sledzi swojego bohatera, jest szczególnie na takie drobiazgi uczulony. Ja czuje i slysze w kazdej piosence na plycie/albumie samego Michaela Jacksona. Poznalem juz wczesniej Jasona M., czy Marcus'a Joseph'a czy jak mu tam) sorry ze te nazwiska mnie sie nie wpisuja w pamiec. Wiemy dokladnie ze utwory na MICHAEL to wersje "demo" czyli MJ nie zaspiewal je na 100% to sa tylko podklady, pomysla ktore MJ chcial zrealizowac, lecz nie doczekal sie tego przez nagla smierc. Dla mnie maja nawet takie niedokonczone nagrania, niewyobrazalna wartosc. Juz mam dosc sluchac, tych ludzi, ktorzy wmawiaja innym ich teorie spiski, bojkotuja album, "bo by MJ nigdy tego nie wydal" brak slów. Ludzie ktorzy wmawiaja sobie przrozne teorie, poprostu zeby pokazali innym ze jednak maja racje, to ich zadawala to dowartosciuje tych kldz bo njmaja problem psychiczny, bo objetywne to nie jest, nie moge sobie wyobrazic, zeby ktos inny wymyslil taki utwór jak MONSTER, tam jest tyle ciekawych zupelnie eksperymentalnych ciekawyh elementów, ktore nikt inny mógl by wymyslec niz MJ. Po Monster "Best Of Joy" insiracja Bee Gees, piekna melodia, slychac ze tez niedokonczony utwor- cos co wzrusza. Jak moga fani tak oceniac ciezka robote Michaela, dla mnie to ludzie sa jak choragiewka. Gdyby MJ zyl i jak by uslyszeli nawet werssje demo "Breaking News" to by sikali ze wzruszenia sobie do majtek.... przez propagande braci, La Toya Jackson, itd, fanowie podddali sie manipulacji, a przeciez MJ nas uczyl ze "KLAMSTWA maja krotkie nogi, prawda wytrzyma MARATON, w wypadku plyty "MICHAEL"v tak bedzie, ale nawet wlasni niszcza legende MICHAEL JACKSON i daja image ze Michaelem Jacksonem mpgo by byc kazdy inny imitator, co jest wielka bzdura, niesstety. Michael traci wartosc, bo sami fani w niego watpia, to dziekuje bardzo!!!

a tu macie "fake" dla ludzi lubiacych manipulowac sie...... ale tak na powaznie, ale demo przez zfakenowany teledysk MONSTER: http://vimeo.com/18850132
lebeau

Post autor: lebeau »

Damian
niepotrzebnie tutaj mieszasz dwie rzeczy. jedna to teoria Will.I.AM'a ze Michael nie wypuscilby demowek, a druga ze sukin$ONY wypuscily plyte, gdzie trzy piosenki nie sa zaspiewane przez MJ'a.
ja osobiscie nie wierze tym fanom ktorzy twierdza, ze Michael by nie chcial zeby demowki ujrzaly swiatlo dzienne i dlatego bojkotuja album. co by robili w sieici, jesli nie szukaliby kolejnych leakow, takich jak genialne demowki z :Thrillera"?

natomiast inna jest kwestia utworow "lewych" na plycie. nie obrazaj innych fanow, ze ulegaja propagandzie, ze kazdy trufan to rozpozna.
ja slucham jego muzyki od blisko cwiercwiecza (jak to brzmi :)) i 99% jego piosenek poznaje po kilku nutach, ba nawet dzwiekach. jego wokal jest tak niezwykly, ze po prostu nie da sie go podrobic. nikt nie podwaza tego, ze utwory Cascio mogly byc przez Michaela napisane, mogl spiewac w chorkach, mogl je wyprodukowac. jesli chodzi o ich "fajnosc", ja osobiscie uwazam ze te utwory sa srednie. to co mnie maksymalnie wkurza to fakt, ze wmawia mi sie ze glownym wokal to Michael.

tylko po to zaczalem sie udzielac na tym forum, bo po przesuchaniu plyty mialem wrazenie, ze ktos mnei robi w wala! i chcialem sprawdzic, czy to ja mam paranoje, czy moze inni fani tez maja takie zdanie jak ja. okazalo sie ze ludzie na calym swiecie podwazaja autentycznosc dokładnie tych trzech nagran, ktore od pierwszych dzwiekow wydaly mi sie podejrzane. nie, cofam. ktore od samego poczatku, bylem pewny nie sa nagrane przez Michaela. Nie slyszysz tego, nic na to nie poradze :(

do modow, sorki za dlugosc, ale poczulem sie sprowokowany.
23 years in the game. damn, it's been long :)
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Michael nie wypuściłby demówek, ale te zostały tak podrasowane, że brzmią jak finalna wersja, więc to co innego.
Damian chyba nie do końca zrozumiał, o co tu chodzi. Nikt nie powiedział, że to Malachi jest autorem piosenek, że to on wymyślił tekst i muzykę. Chodzi tylko o to, że w trzech piosenkach ktoś uzupełnia wokal Michaela i podszywa się pod niego, a to nie jest w porządku.
Powinni dać oryginalne demówki bez żadnego montażu, z oryginalną muzyką i głosem, wtedy wszystko byłoby jasne.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

Damian pisze:
a tu macie "fake" dla ludzi lubiacych manipulowac sie...... ale tak na powaznie, ale demo przez zfakenowany teledysk MONSTER: http://vimeo.com/18850132
ze niby o co ci chodzi z tym teledyskiem? jaki fake? jakie demo? przeciez na pierwszy rzut oka widac ze to fanmade.
Obrazek
Awatar użytkownika
kubag02

Post autor: kubag02 »

Myślę, że gdyby po śmierci Michael mógł zadecydować o tym, czy dokończyć jego pomysły i pokazać ludziom, czy też zostawić w spokoju, wybrałby pierwszą opcję. To jest taki gest w stronę fanów - coś, jak "Private Home Movies". Skoro nie ma szans na posłuchanie ukończonych utworów, zadowólmy się chociaż podrasowanymi demówkami. Sony edytuje te nagrania - to jest pewne, ale problem polega na tym, że najwyraźniej to jest przeciwko moralności niektórych. Można to odebrać jako skok na pieniądze, ale spójrzmy na ten wielki koncern z innej, ludzkiej strony, pomyślmy, że tam też pracuje kilku fanów Michaela, którzy chcą dobrze dla Jego muzyki i fanów. To, że mamy szansę słuchać dokończonych przez nich projektów jest dobre, ale moim zdaniem powinni również wypuścić surowe nagrania ze studia, żeby wszyscy wiedzieli, ile w konkretnej piosence Michaela, a ile technologii.
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
ODPOWIEDZ