patrząc na dyskusje na temat wyzszości Dangerous nad HIStory, waśnie dotyczące ballad i sugestie jakoby Shout złym utworem było - jestem wniebowzięta
Dla mnie osobiście nie ma w dorobku Krola Popu lepszej plyty od Dangerous. Muzycznie, wizualnie, promocyjnie... Majstersztyk. Plyta, na ktorej jest i dobry pop, i rock, i R'n'B, i uklon w strone nowych brzmień. Do tego - będące kwintesensją Michaela - Heal The World i szczypta kontrowersji, jako przeciwwaga dla słodyczy. Takie Ying-Yang popu. Nigdy przedtem i potem Michael nie dokonal czegos tak perfeksyjnego. Takie jest moje zdanie... i prawde mówiąc uważam, ze gdyby nie pewien idiota, ktory rozpocząl serie niefortunnych zdarzen w zyciu MJa wlasnie w czasie trwania promocji tej płyty - mialaby ona duże szanse na stanie sie kultową porownywalnie do Thrillera.
...ale wracając do NO.
Tym razem nie po mojej myśli choć żegnam kolejny duecik bez żalu:
Say, Say, Say bye, bye, bye...
Bim Bom
Runda Piąta
Mój glos ponownie na "zaciety syntezator" Unbreakable.
[chciałabym tutaj dodać, że sie zaczynam na was wkurzac i zrobiłam sobie postanowienie, ze jak ktos zaglosuje na Shout to ]
...a zatem...
- They Don't Care About Us
- Stranger In Moscow
- Earth Song
- Off the Wall
- Don't Stop 'Til You Get Enough
- She's Out Of My Life
- Billie Jean
- Beat It
- Human Nature
- Smooth Criminal
- Dirty Diana
- Liberian Girl
- Blood On The Dance Floor
- Morphine
- Whatever Happens
- Unbreakable
- 2000 Watts
- Who Is It
- Give In To Me
- Will You Be There
- Shout
- Someone In The Dark
Głosujemy do wtorku.
I jeszcze jedna uwaga: to TYLKO zabawa. Zabawa podsumowujaca Wasze pprzednie wybory. Nie chodzi tutaj o to, by znaleźć najlepsiejszego z najlepsiejszych , bo to nie mozliwe. W tej zabawie chodzi o to, by - zamiast pisac bzdurne posty na temat obcisłego złotego body - skupić sie na tym, co w Michaelu jest najwazniejsze - na Jego muzyce. I nie ważne, czy ktos woli Dangerous, Off The wall czy może nawet Invincible. Wazne jest dlaczego i jakie to w nim budzi emocje. :)
Jestem absolutnie pewna, że gdybysmy rozpoczęli NO od poczatku - wyniki byłyby różne. I możemy sie tak bawić do końca swiata, bo NAJLEPSZE w muzyce Michaela jest to, że pozwala sie odkrywac na nowo raz za razem. :)
...pzdr
siadeh_pokojowa_nagroda_jobla_