Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Justus

Post autor: Justus »

Zdecydowałam się zagłosować po raz pierwszy w tej kolejce ...Podjełam decyzję,że oddaje głos na Human Nature...Według mnie jest o wiele gorszą piosenką od Give In To Me.
Obrazek
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

Justus pisze:Według mnie jest o wiele gorszą piosenką od Give In To Me.
no to jest argument nie do zbicia ;)
mozesz jakies uzasadnienie?
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

polishblacksoul pisze:mozesz jakies uzasadnienie?
spoko na razie wygrywamy, jak pseudo rockowcy szybko nie znajdą posiłków w postaci 5 głosów, GITM wyleci z hukiem na pysk, ole!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
polishblacksoul

ach, to dobrze! dzieki za informacje, nie liczylam glosow ale teraz jestem spokojniejsza. dziekuje ^^
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Ech, ech, ech... sama nie wiem bić czy nie bić. Walka oczywiście tylko pomiędzy dwoma skrajnymi tytulami, bo trudno jest próbowac komukolwiek wytłumaczyć co jest lepsze: przepyszny lodowy deser z wanilią, owocami i delikatnym musnieciem bitej smietany czy może wykwintna kaczka w pomarańczach z nutką chilli.
Dziś przegranymi są zwolennicy GIVE IN TO ME.

Bim Bom
Rozpoczynamy bój pomiędzy piosenkami z TOP TEN wszech czasów by MJ PT! :dance:

• They Don't Care About Us
  • Stranger In Moscow
  • Billie Jean
  • Beat It
  • Human Nature
  • Smooth Criminal
  • Dirty Diana
  • Blood On The Dance Floor
  • Who Is It
  • Will You Be There

Mój głos niezmiennie na Beat it. Artyzmem, przesłaniem, aranżacją, oprawą medialna etc czyli całokształtem nie umywa się do pozostałych wielkich tej rundy. Nie wiem, jak - jeśli już porównywać utwory MJa a'la rockman - można ten otwór stawiać wyżej GITM, ale widac można... O gustach sie nie dyskutuje... No chyba,z e na tym forum ;-)

na glosy czekam do soboty...

...pzdr
s_

"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

* Rozwiewając wątpliwości - nie wierze w żadne oskarżenia Michaela o molestowanie czy też inne sprawy. Taką teorię nieświadomie podsunęła mi Homesick:P

wykluczajac watek pedofiliski, tak o to mi chodzilo.
bo jednak widze wielka roznice miedzy nuceniem pod nosem melodii o wychodzeniu na miasto, rzucaniu sie w wir nocnych klubów i zyciu wedlug wlasnych wartosci, bawieniu jak sie chce, kochaniu z kim sie chce, a pisaniem lekkiej i zwiewnej piosenki o pedofilli, zbyt duza to awangarda jak na Michaela.
to co dla jednego dziwne, dla drugiego naturalne, kazdy jest dla kogos tam dziwakiem i o tym jest piosenka...pochwala wolnego stylu zycia, zycia w zgodzie z wlasna natura. pstryczek w nos dla osadzajacych nasze poczynania.

zreszta znowu mamy tu klasyczny przyklad mylenia indyka ze strusiem, a mi sie juz wykladac roznic nie chce ;]
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
polishblacksoul

EDIT
zaistniala sytuacja, zmasowany atak na "hn" zmusil mnie do zmiany glosu. bo naprawde, naprawde tragikomedia byloby gdyby "dirty diana" zajmowala w rankingu wyzsze miejsce niz "hn". zatem glos na dirty diane
bardzo to naciagane i niby kapiace seksem, ale bardzo dzieciecym, niedojrzalym. michaelu, nie udawaj kogos kim nie jestes ;)
Ostatnio zmieniony sob, 13 mar 2010, 12:20 przez polishblacksoul, łącznie zmieniany 1 raz.
Mandey

Post autor: Mandey »

siadeh_ pisze:Dziś przegranymi są zwolennicy GIVE IN TO ME.
Rychło wczas! ;-)

Rockerom stop ciąg dalszy. Głos na utwór z mojej ulubionej płyty, która w moim mniemaniu dzięki temu utworowi nie jest idealna a mogła być.
Są momenty w tym kawałku, które mnie denerwują jeszcze bardziej przy każdym kolejnym odsłuchiwaniu. Wrzaski, dziwne efekty specjalne itd. Solówka słabiutka. Stevens zdecydowanie lepsze solówy robił dla Billy'ego Idola. Nie cierpię od zawsze! Głos na Dirty Dianę. Pozostałe utwory w zestawieniu biją ten song o kilka klas.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

dobra sprobujmy..Dirty Diana...

jeszcze jest kaem, ktory cos przebakiwal o Dianie, to moze juz trzech odwaznych.

ale z argumentacja juz ciezej, tak jest sexy, jest z dreszczykiem, jest ekscytujaca, ale muzycznie jakos plaska, ta gitara tam niezauwzalna, nijaka.

lubie ten klimat, uwielbiam poczatek, ale co robic, jak jest najslabsza przy konkurencji.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Dirty Diana że się tak podepnę pod atak.
Utwór jeszcze bardziej niemęski od GITM i przy założeniu, że można w jakiś sposób zrozumieć zachwyt faceta nad młodszym z rockowych braci, tak podnieta nad Dianą sztuczną być powinna, ba - musi.
Inaczej dostojny paw wystąpi ze mnie i bodaj zczezne.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

Dirty Diana
piosenka jak dla mnie jak wiele innych utworów rockowych. ona go uwodzi, on ulega zdradzając ukochaną i ma wyrzuty sumienia więc znów to z DD robi :wariat: dobra nie lubię, słucham gdy muszę, ale nie mam innego wyjścia. lubię utwory rockowe, ale to już lekka przesada - niewinny, uroczy Michael z płyty Thriller i Off the wall skonfrontowany nagle z wizerunkiem ostrego rockowca jest tu przesadzony i sztuczny. nie wyjeżdżać mi tu z loczkami, ruchami bioder i rozdzieraniem koszulki, bo uduszę! zajmujemy się głównie muzyką i tekstem, a nie oprawą wizualną.

wara od Human Nature :-P
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Dirty Diana na tle pozostałych piosenek wygląda najsłabiej..
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Jak dla mnie najsłabszym ogniwem w tej rundzie jest Dirty Diana
Awatar użytkownika
Patiii

Post autor: Patiii »

Nadal zostaję przy swoim - HUMAN NATURE.
Just call my name and I'll be there...So I call You - MICHAEL !!

PT <3

Obrazek
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

Human Nature

uzasadnienie: jak ostatnio :)
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY