Kto ma zapis koncertu z Bemowa?

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

szczerze wątpię że kiedykolwiek doczekamy się nagrania z rąk MJPolsat - a jeszcze bardziej wątpię że on to nagranie w ogóle posiada no ale nie ważne...
co ja to chciałam ? a właśnie - tak mnie dziś naszło że pewne okoliczności sprawiły że mam kilku znajomych w tv (kiedyś się pracowało dla tej branży-stare dzieje)a jednego nawet w samej Słonecznej Telewizji na P. kupę lat ich nie widziałam ale zaraz pozwolę sobie zaklikać do nich na N-K (wiedziałam że ten potral się do czegoś porządnego kiedyś przyda:))Cudów nie obiecuję więc nie napalajcie się za bardzo - ale że jeden człowiek jest mi winnien przysługę tak więc pozwolę sobie wypytać go to i owo. Może w końcu coś ruszy w tej sprawie i będziemy wiedzieć jakie sa szansę - hmm a może za flaszkę wódki wyniesie tak przypadkiem kasetkę z archiwum heh :)
Bo nasze maile do Polsatu jak widać wpadają z pustego w próżne.
Tak więc jak coś bedę wiedzieć to na pewno od razu dam znać.
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
osica74

Post autor: osica74 »

Przeczytajcie w tym temacie co napisał Willy

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=9752
"Nie stój nad mym grobem i nie szlochaj. Nie ma mnie tam, nie śpię. Jestem tysiącem podmuchów wiatru. Jestem diamentowym iskrzeniem się śniegu. Nie stój nad mym grobem i nie płacz. Nie ma mnie tam, nie umarłem".
http://www.fan.pl/muzyka/WC726WPC
Awatar użytkownika
Tonka

Post autor: Tonka »

Byłem tam 20 września 1996 roku i do dziś ani widu ani słychu o rejestracji całego koncertu przez Polsat. Pojawiły się tylko dwa numer z koncertu na Bemowie: TWYMMF i HTW. Ale o tym już wiemy.
Moim zdaniem Polsat tego nie posiada (ewentualnie nie ma praw, ale raczej to pierwsze). Od początku nie mieli praw do pełnych nagrań, jak sądzę. Wszystko, co mieli - wyemitowali. Niestety.
Gdy Michael występował w Niemczech w ramach tej samej trasy kilka miesięcy później (był to już rok 97), wówczas od razu całość pojawiła się w którejś niemieckiej stacji. W 1997 roku z kumpelstwem od razu oglądaliśmy niemiecką tv, przeżywając to samo wydarzenie, na którym byłem, tyle że w wydaniu Made In Germany. Nie łudźmy się, 7 lat po przemianach w Polsce stacja tv nie pomyślała na dłuższą metę i zaprzepaściła szansę na to, że dziś mieliby z emisji niezłe kokosy. Było - minęło, i nie wróci. Michaela też już nie ma ;(
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

wieści z frontu - rozmawiałam ze znajomym z TV, Polsat na 99% ma cały ten koncert (tyle na razie zdążył się dowiedzieć) I tak jak przypuszczalismy wszystko rozbija sie o PRAWA AUTORSKIE, dlatego wyemitowali tyle ile mogli.

Pod koniec tygodnia będę wiedzieć trochę więcej i może okaze się czy jest jakaś szansa coś z tym zrobić. Jest jeszcze druga sprawa, że operatorzy którzy pracowali w tym czasie przy jego nagrywaniu posiadają go nagranego/zgranego jako pamiątkę na taśmach bo nie wiem czy wtedy już nagrywało się na DVD :) i pewnie puszczają sobie w domu na uroczystościach rodzinnych ku rozpaczy wszystkich fanów w Polsce. glupija Tego też postaram się dowiedzieć......Muszę jeszcze się dwa razy uśmiechąć do kilku osób....
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
Wercia

Post autor: Wercia »

Jest to najpiękiniejszy post jaki przeczytałam ta tym forum!!! :mj:

Uśmiechaj się, i to jak najładniej w imieniu całego MJPT. Trzymam mocno kciuki.

Jak tylko coś będziesz wiedziała pisz!
Obrazek
peter.wyrzel.78

Post autor: peter.wyrzel.78 »

klawisz98 pisze:Skoro mają wszystko z '97
To pewnie angażowali się też w zdjęcia z koncertu, co tylko potwierdza nasze domysły, że Polsat w archiwach ma ten koncert.

Sorry, że nie wyjaśniłem :PP

Ludzie kochani!!! Przecie zpisalem Wam juz ze Polsat nie jest wlascicielem koncertu z 20 wrzesnia 1996r. tylko zapewne Nocturn Production albo inni i to polsat kupil te dwie piosenki ktore notabene mamy bo na wiecej go niestac bylo! To oczywiste ze Michael i jego produkcja krecila koncert a nie nasza "polsatowska" telewizja bo by po pierwsze spieprzyli nagranie itd. takze dajcie sobie spokuj bo POLSAT NIE MA KONCERTU Z BEMOWA!!!
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Post autor: Mjpolsat »

POLSAT NIE MA KONCERTU Z BEMOWA!!!
MYLISZ SIĘ OTO DOWÓD
SCREAM W POLSCE !!
http://www.youtube.com/watch?v=DTYBLLwa ... re=related
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Mjpolsat pisze:MYLISZ SIĘ OTO DOWÓD
SCREAM W POLSCE !!
http://www.youtube.com/watch?v=DTYBLLwa ... re=related
Akurat Scream to żaden dowód. Razem z TDCAU to najczęściej udostępniane wideo stacjom telewizyjnym nadającym relacje z koncertow HIStory. Powyższy filmik nadany przez Polsat nie pochodzi nawet z Polski, tylko z Pragi.
http://www.youtube.com/watch?v=XlQZLHxXmq4
Awatar użytkownika
Billie Jean

Post autor: Billie Jean »

O ile się nie mylę, wszystkie koncerty Bad, Dangerous i HIStory Tour zostały zarejestrowane z inicjatywy Michaela i trafiły do jego prywatnych zbiorów. Gotowe, wyedytowane koncerty na VHS dostawali niektórzy zaangażowani w produkcję lub znajomi jako pamiątkę. Ludzie niestety są bardzo chytrzy i nie dzielą się tym z nikim, bo wiedzą, że ich taśmy są ekstremalnie rzadkie (dwie, trzy na cały świat). Z takiego źródła pochodzi m. in. koncert z Buenos Aires 1993, który o mały włos nie wyciekł (niestety!). http://www.youtube.com/watch?v=H6t_d9T0MTM
Koncert z Warszawy też na pewno trafił do kolekcji Michaela i ewentualnie do kogoś jeszcze na VHS, ale nikt do tej pory nie wykazał chęci podzielenia się nim. Istnieje jeszcze możliwość, że któryś operator zachachmęcił i ma materiał, ale tylko ze swojej kamery.
Nie mniej uważam, że telewizja Polsat nie posiada ani koncertu, ani praw do niego. Byłoby wspaniale, gdyby któregoś dnia wyciekł, ale wydaje się to bardzo mało prawdopodobne. Na amatorski też nie liczę, bo przez tyle lat nikt się nie podzielił, więc czemu teraz nagle miałby to zrobić.
Obrazek
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Billie Jean pisze:Na amatorski też nie liczę, bo przez tyle lat nikt się nie podzielił, więc czemu teraz nagle miałby to zrobić.
Cóż, małe szanse na to są nie tylko z powodu ludzkiego skąpstwa, ale również z powodu biedy lat '90 w Polsce ;) Mało kogo było stać na sprzęt do nagrywania, a o MAŁYM sprzęcie do nagrywania, który można było ukryć przed ochroną, ogromna większość mogła tylko marzyć. Pozostaje więc liczyć na jakiegoś bogatego polskiego fana, któremu udało się przemycić małą kamerę (jasne, jasne) albo na jakiegoś zwyczajnego fana z bogatych Niemiec ;) No i jeszcze módlmy się, żeby był to I sektor, żeby cokolwiek było widać. Straszliwie małe prawdopodobieństwo. Żal...
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

Ile razy w tym watku mamy napisac ze koncert z Bemowa NIGDY NIE BYL W CALOSCI EMITOWANY W TV?
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Awatar użytkownika
Idea

Post autor: Idea »

Też bym bardzo to chciał. Może był ktoś tam z kamerą, ukrytą, z maksymalnym zoomem, może słabą jakością ale może ktoś ma... Mi nawet to wystarczy
Pozdro, Idea
Awatar użytkownika
Maruderkis

Post autor: Maruderkis »

Idea pisze:Też bym bardzo to chciał. Może był ktoś tam z kamerą, ukrytą, z maksymalnym zoomem, może słabą jakością ale może ktoś ma... Mi nawet to wystarczy
To był 1996 rok! Nie 20**! Wtedy prawie nikt nie miał kamery to po pierwsze, po drugie, nawet jeśli to one były bardzo duże, więc po pierwsze nie mógłby jej schować, po drugie mogli by ukraść w tym tłumie, lub fani mogli by ją zniszczyć, po trzecie przeszkadzałby sobie i innym oglądać koncert.

Także, takie rozwiązanie odpada...
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

trzeba liczyć, że ludzie/firma zarządzający majątkiem Michaela pozwolą nam to kiedyś zobaczyć...
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
Maruderkis

Post autor: Maruderkis »

Pitrzel pisze:trzeba liczyć, że ludzie/firma zarządzający majątkiem Michaela pozwolą nam to kiedyś zobaczyć...

O i to już lepszy pomysł. Myślę, że prędzej właśnie w taki sposób to kiedyś zobaczymy...
ODPOWIEDZ