Niedocenione utwory Michaela

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

KinGa *

Post autor: KinGa * »

KateMJ pisze:"Just Good Friends"
Jest niezastąpiona podczas nudnych poranków (i wygłupów przed lustrem, gdy się ma odpały). Uwielbiam jej słuchać kiedy idę do szkoły, od razu poprawia mi humor. Nie rozumiem dlaczego została uznana z najgorszą z 'Bad' :wtf:

'Streetwalker'
Moja piosenka numer jeden. Najlepsza! Najcudowniejsza! Naj, naj, naj!
Jak można jej nie kochać? Jest taka wesoła, lekka, rytmiczna. No i ten moment jak Misiael śpiewa 'You see, I never met a girl, just like you...'.
To nawet nie jest perełka, to prawdziwa PERŁA!
Awatar użytkownika
Kacmurka

Post autor: Kacmurka »

Uważam,iż w całej twórczości Michaela najbardziej niedocenionymi utworami są: Who is it- dla mnie to zagadka,dlaczego,w jaki sposób.
Melodia,przejścia,chór są genialne,a sam teledysk uważam za jeden z najlepszych.
Whatever Happens-błąd w promocji.Piosenka powinna zostać wydana jako singiel promujący Invincible, powienien zostać nakręcony teledysk- w zamian za niegenialne Cry.
Butterflies-esencja doskonałości czarnego soulu-istna bomba bez wybuchu-nie wiem czemu?
I piosenka,której chyba niedocenił sam Michael-Hot Street-z wielką chęcią widziałabym ją na Thrillerze. Myślę,że odniosłaby sukces równy sukcesowi Wanna...
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ-ka

Post autor: MJ-ka »

Z niedocenionych piosenek to :
Streetwalker - dlaczego nie jest doceniona ? Jest taka przyjemna dla ucha,rytmiczna...
Just Good Friends - ....hm...że co? Najgorsza piosenka w albumie? Ona jest cudowna i to jeszcze nagrana ze Steviem Wonderem.Cudo :-)
Keep The Faith - mądry tekst,jedna z mojego Top10 nigdy nie słyszałam jej w radiu tak samo jak You Rock My World.
Hot Street - ona powinna lecieć non stop w radiach
Kacmurka pisze:z wielką chęcią widziałabym ją na Thrillerze. Myślę,że odniosłaby sukces równy sukcesowi Wanna...
Też tak myślę.Jest bardzo miła dla ucha i zawsze podgłaśniam głośniki jak ją słyszę.
Cóż,jest wiele niedocenionych dzieł Michaela,szczególnie te z albumu Invicible.Niestety,tak czasami bywa ;-)
"We can`t take it,
We arledy had Enough."

The legend never die...MJ 1958-2009

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Awatar użytkownika
Dirty Nancy

Post autor: Dirty Nancy »

Dla mnie niedoceniona jest "Cry".
Z tego co wiem, to ludzie nie lubili jej i tłumaczyli to tym,ze to nie ten sam Michael co kiedyś, nie podobał im się brak rozrywki w . Nie mówię, że wszystkim, ale utwory z płyty Invincible były ostro krytykowane za inne, spokojniejsze brzmienie.
Jak dla mnie, piosenka jest piękna, potrafi odstresować i wzruszyć. Jest zupełnie inna, przez nią poznaje się wykonawcę na nowo , z innej strony.
Obrazek
Awatar użytkownika
M-J

Post autor: M-J »

Wypiszę utwory, które wg MNIE są niedoceniane (choć oczywiście nie wiem jak było!)!

Utwór Off The Wall bardzo mi się podoba, ale raczej nikt z wcześniejszych tego nie napisał! :-) ('Live Your Live Off The Wall')

P.Y.T. - super utwór, niestety niedoceniany! Say Na Na Na! Taki rytmiczny! :)

Podobnie jak niektórzy uważam, że Dangerous jest z pewnością niedoceniany! Taki wspaniały utwór bez teledysku!!!!! Przecież mógłby być następcą Smooth Criminal!

Ghosts i Blood On The Dance Floor - są to wg mnie najlepsze utwory na krążku BOTDF! Teledysk do tytułowego utworu jest fajny! :-)

No i moje cudo! 2000 Watts! Z początku nie wierzyłem, że to Mike śpiewa! :-) Ale szukając ostatniego albumu na Allegro zastałem tą piosenkę i przesłuchałem na YT! :)
The Thriller.....

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady

Post autor: Lady »

Wg mnie najbardziej niedoceniane piosenki Michaela to:
The Lady In My Life- ja poprostu kocham tą piosenkę i moim zdaniem jest to jedna z najpiękniejszych ballad Michaela. No a tekst:
"So listen to my heart
Lay your body next to mine
Let me fill you with my dreams
I can make you feel so right"
'rozwala' mnie za każdym razem, szczególnie ostatni wers glupija
Stranger In Moscow- dla mnie ta piosenka ma niezwykły klimat, szczególnie początek...
Give In To Me i Who Is It- nie potrafie zrozumiec dlaczego nie zostały nalezycie docenione :surrender:
ogólnie płyta "Invincible", którą uważam za bardzo dobrą, a szczególnie:
2000 Watts- niesamowity wokal, też na początku myślałam, że to nie on śpiewa glupija
Whatever Happens- toż to prawdziwa perła xD
You Rock My World- naprawdę lubię tę piosenkę, taka troche w starym stylu Michael'owym jak dla mnie :)
generalnie przy tej płycie wszystko jest winą braku promocji płyty, a szkoda... Osobiście bardzo też lubię You Are My Life, tak znienawidzone przez niektórych ;P ale na hit to by się raczej nie nadawało :P:P
w ogóle jak dla mnie to wiele piosenek Michaela nie została wystarczająco docenione i wiele można by było jeszcze wymienić glupija

a i zapomniałam dodać Shout, uważam, że jeśliby znalazło się na płycie, to byłaby to jedna z lepszych piosenek tej płyty :D
"Zauważyłem, że wszyscy, którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić ”- Ronald Reagan
Awatar użytkownika
Anna_Michael

Post autor: Anna_Michael »

Dla mnie jest bardzo wiele niedocenianych piosenek. Przyznam szczerze, że w mniejszym lub większym stopniu wszystkie piosenki Michaela podobają mi się i mam do nich sentyment, zwłaszcza do tych, które wystąpiły na płytach (niewydane utwory jakoś słabiej mi podchodzą). Oto trójka tych najbardziej wg mnie niedocenianych.

1. You rock my world to moja ulubiona piosenka z płyty Invicible. Cieszę się, że powstał do niej teledysk. Ten rytm na początku jest wspaniały.

2. Privacy występuje u mnie po You rock my world. Jego głos jest w tej piosence po prostu przeszywający. Nie można obok niego przejść obojętnie.

3.If you don't love me To bez wątpienia moja ulubiona niewydana piosenka. Kiedy ją usłyszałam od razu wiedziałam, że mogłaby być hitem. Przez pewien czas była nawet moją ulubioną piosenką Michaela. Jego głos w tej piosence jest po prostu nie do opisania.
Like A Sunset
Dying With The Rising Of The Moon
Gone Too Soon...

You rock my world, MJ.
I will never forget you [*]

Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Członkowie MJPT, w okresie od 6.06.2010 do 3.08.2010 w ogólnodostępnym głosowaniu przeprowadzonym przez M.Dż.* w tym<< temacie uszeregowali najmniej popularne piosenki Michaela Jacksona z okresu solowej twórczości w epic. Wyższa pozycja oznacza mniejszą sympatię do piosenki, oto wyniki:

20. P.Y.T.
19. Superfly Sister
18. Speed Demon
17. Just Good Friends
16. D.S.
15. Don't Walk Away
14. You Are Not Alone
13. It's The Falling In Love
12. I Can't Let Her Get Away
11. Hold My Hand
10. Gone Too Soon
09. You Are My Life
08. Nite Line
07. I'm In Love Again
06. The Girl Is Mine
05. One More Chance
04. Why
03. We Be Ballin' [ex-equo]
03. Girlfriend [ex-equo]
02. Trouble
01. Work That Body

Wszelkie analizy muzyczne, merytoryczne, niemerytoryczne, emocjonalne, statystyczne, psychologiczne, socjologiczne i inne wskazane.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
avatu

Post autor: avatu »

Myślę że taką piosenką jest Unbreakable. Polubiłem ją od pierwszego odsłuchania ;)
EDIT: Mogę jeszcze do tego dodać Privacy
Awatar użytkownika
*Agata* ;)

Post autor: *Agata* ;) »

na moje o najmniej doceniona piosenka to Morphine jeszcze niedawno nie wiedziałam że taka istnieje. Bardzo mało puszczana :mj:
Lubię życie, ale kocham świat
Awatar użytkownika
avatu

Post autor: avatu »

Hmmm... Dziwne że nie została nagłośniona przez magazyny i strony internetowe. Utwór dosyć fajny.
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Jak dla mnie najbardziej niedocenianymi piosenkami Michaela są:
- Threatened (najlepsza piosenka na Invincible, szkoda , że nie na singlu :surrender: )
- Blood On The Dance Floor (tylko fani MJ ją znają, reszt nie wie, że coś takiego istnieje.)
- Earth Song (wiem, że był bardzo dobrze promowany, ale i tak u ludzi się jakoś źle kojarzy)
- Speechless
- Little Susie
- Why You Wanna Trip On Me
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Heart-break-er pisze:- Blood On The Dance Floor (tylko fani MJ ją znają, reszt nie wie, że coś takiego istnieje.)
Absolutnie się z tym nie zgadzam. Utwór był singlem w 1997 roku, więc miałeś wtedy mniej lat niż ja palców na jednej dłoni. Promocja była wtedy wyśmienita, to było tuż po koncercie Michaela w Polsce - szał na Michaela był niebywały. Ludzie kojarzą tę piosenkę. Pewnie, że nie wszyscy i nie po tytule. Młodzi ludzie mogą nie znać, bo obecnie puszczana jest bardzo rzadko, ale starsi kojarzą jak najbardziej.
Heart-break-er pisze:- Earth Song (wiem, że był bardzo dobrze promowany, ale i tak u ludzi się jakoś źle kojarzy)
A to już jest, wybacz, KOMPLETNA bzdura. Ludzie znają i piosenkę, i teledysk, i na dodatek nie spotkałam się z niepochlebną opinią ani razu na temat Earth Song. Kompletnie nietrafiony typ, kompletnie.
Awatar użytkownika
Maciek89

Post autor: Maciek89 »

@Zu: zgadzam sie, w świadomości nieco starszych osob ten kawalek zdecydowanie jest. Pamietam dobrze jak mówili o tym utworze nawet w naszej telewizji świeżo po rozpromowaniu.

Niedocenione utwory? ojej niestety ale cale mnóstwo wg mnie! Postaram sie moze na szybko przypomniec cos sobie:

* This place Hote Heartbreak Hotel) - megasny numer, niesamowicie porywający, uwielbiam!
* For All the Time - ja wiem ze to nie wyszlo oficjalnie, ale mnóstwo ludzi interesujących sie MJ zna ten kawalek, a jakos mimo to wydaje mi sie ze jest bardzo niszowy
* Cala płyta Invincible!
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Maciek89 pisze:* For All the Time - ja wiem ze to nie wyszlo oficjalnie, ale mnóstwo ludzi interesujących sie MJ zna ten kawalek, a jakos mimo to wydaje mi sie ze jest bardzo niszowy
Wyszło to oficjalnie na "Thriller 25" w 2008 roku (jako jeden z dodatków).
ODPOWIEDZ