Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Ostatnio posłuchałam sobie kawałka GET DOWN MAKE LOVE oraz covera Nine Inch Nails --> http://www.youtube.com/watch?v=bTdqxa1op4o(+18)
Nie wiem, który mi się bardziej podoba... w sumie Freddie to Freddie, poza tym dość trafny jest jeden z komentarzy:
Reznor doesn't really seem like the type to 'make love' at any speed. My guess (sadly, only a guess here) would be he is more of a 'fucking' kind of guy.
-- jak na tamten czas Reznora. ;))) Tenże cover to wczesne lata 90-te, dokładnie rok 1991, kiedy pojawił się na singlu (cd) SIN.
Czy umielibyście wybrać....gdyby pojawiła się sonda typu:
Michael Jackson vs Freddie Mercury ??
Ja ostatnio trafiłam gdzieś na taką sondę...a raczej na wybór najlepszego teledysku: Bohemian Rhapsody vs Thriller ...przecież tego nie można porównać! Oba są kultowe, niesamowite, jedyne w swoim rodzaju...
Wg strony TV4 jutro będzie koncert Queen na Wembley. Dziwne jest to, że w programie drukowanym jest popołudniu, w programie na innej stronie internetowej nie ma w ogóle, a na oficjalnej nie ma tego, ani tego tylko rano.
Sobota-04 września 2010r.
05.05 Queen - Live at Wembley 40 min
05.45 Queen - Live at Wembley 20 min
To jest to samo co wtedy:
amj pisze:W środę (18 sierpnia) o godz. 13.30 na kanale TV4 będzie koncert: Queen - Live at Wembley
Szkoda, to był drugi i ostatni odcinek, miałam nadzieję, że poświęci mu co najmniej kilka. O Bobie Marleyu były 4 , o Lennonie chyba kilkanaście. Freddie to tak nietuzinkowa postać, że można było lepiej to wykorzystać. Mam nadzieję, że jeśli przygotuje kiedyś materiał o Michaelu, to nie będą to dwa odcinki...
Na antenie 4fun.tv szykuje się niesamowity weekend! Legenda muzyki lat 70-tych i 80-tych, Freddie Mercury, zaśpiewa swoje najlepsze przeboje w 4fun.tv!
10-12 września anteną 4fun.tv zawładnie legenda muzyki – Freddie Mercury! Ten charyzmatyczny wokalista zespołu Queen odegrał wielką rolę w historii muzyki. Widzowie będą mogli przypomnieć sobie szalone, obecnie już kultowe, teledyski z Freddiem w roli głównej, jak i jego wspaniałe piosenki.
Weekend specjalny – Freddie Mercury Weekend w 4fun.tv:
Piątek 10 września – 14.00, 19.00
Sobota 11 września – 9.00, 10.30, 15.00, 19.00
Niedziela 12 września – 9.00, 10.30, 15.00, 16.30
Swoją drogą już niedługo premiera ostatniej części The Singles Collection.
CD Single 1
1. The Miracle
2. Stone Cold Crazy (Live)
CD Single 2
1. Innuendo
2. Bijou
CD Single 3
1. I’m Going Slightly Mad
2. The Hitman
CD Single 4
1. Headlong
2. All God’s People
CD Single 5
1. The Show Must Go On
2. Queen Talks
CD Single 6
1. Bohemian Rhapsody
2. These Are The Days Of Our Lives
CD Single 7
1. Heaven For Everyone (Single Version)
2. It’s A Beautiful Day
CD Single 8
1. A Winter’s Tale
2. Rock In Rio Blues
CD Single 9
1. Too Much Love Will Kill You
2. I Was Born To Love You
CD Single 10
1. Let Me Live
2. We Will Rock You (Live)
3. We Are The Champions (Live)
CD Single 11
1. You Don’t Fool Me (Edit)
2. You Don’t Fool Me (Album Version)
CD Single 12
1. No-One But You (Only The Good Die Young)
2. We Will Rock You (The Rick Rubin ‘Ruined’ Remix)
3. The Prize (Instrumental Remix for ‘The Eye’)
CD Single 13
1. Under Pressure Rah Mix (Radio Edit)
2. Under Pressure (Mike Spencer Remix)
3. Under Pressure (Live At Knebworth)
60% - jestem zadowolona z tego weekendu w 4FunTV. Darowaliby sobie wersje pośmiertne, że tak się wyrażę. Z całym szacunkiem dla George Michaela (którego uwielbiam), Eltona Johna itd., ale... niestety nie natrafiłam na orygunalne Freddie'owe SHOW MUST GO ON czy WHO WANTS TO LIVE FOREVER. Smutno.
Subiektywnie: ostatnio ja bardzo emocjonalnie podchodzę do różnych rzeczy i - śmiejcie się ze mnie, ale ...- poryczałam się ilekroć słyszałam HEAVEN FOR EVERYONE, MY BEST FRIEND czy INNUENDO tego weekendu. 4Fun TV zdaje się nie puściło SOMEBODY TO LOVE w oryginale (jezu, mogli dać czarną plamę skoro nie posiadali video!), w ogóle moim zdaniem śpiewanie Freddiego poza nim samym powinno być zabronione. Chociaż ok, TOO MUCH LOVE WILL KILL YOU w wykonaniu Briana May mnie urzeka do głębi, ale tego też nie słyszałam. Postawili na najpopularniejsze, nie zawsze Freddie'owe, widać. Nie mówię,że się zawiodłam, ale mogło być lepiej.
w 60% wlicza się również reklamy, które irytowały do granic możliwości. eh...
Na taką wiadomość fani zespołu czekali co najmniej od wydania longplaya "Made In Heaven"!
Źródła z Hoolywood donoszą, że być może na koniec 2011 r. w 20 rocznice śmierci Freddiego na ekrany wejdzie film o Freddiem. Zespół udzielił zgody na użycie muzyki w filmie, scenarzystą filmu jest Peter Morgan znany dzięki takim obrazom jak The Queen Królowa, Nixon. Budżet filmu jest ogromny. Po wielu latach walk zespół zgodził się na produkcję i użycie muzyki zespołu w obrazie. Film nie ma jeszcze tytułu.
Dodatkowo Brian May kilka dni temu potwierdził na swojej stronie, że rolę Freddiego zagra Sacha Baron Cohen znany z roli Borata.
20 lat po śmierci Freda to już wielki czas na porządny film ilustrujący jego życie.
Niektóre płyty w kolekcji GW są po remasterze, który dokonano w latach 2001. Z tego co pamiętam jedną z tych płyt jest A Night At The Opera. Ogólnie jakości dźwięku nie można nic zarzucić. Te które nie są po remasterze brzmią jak oryginalne pierwsze wydawnictwa płyt zespołu na CD. Tak więc odpowiadając na Twoje pytanie... Tak jest taka sama jak na oficjalnych wydaniach.