Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
czas najwyzszy na obcego <wnioskuje, ze o Stranger In Moscow chodzi, ale moge nie rozumiec przeslania ;p> a glosujesz na Who Is It ???Madzia pisze:Who is it
to juz na prawde trudny wybor, ale czas najwyzszy na obcego :P. Nie umiem wybrać innej piosenki, dlatego glos leci na to ;]
Beat It. ponownie.
'the road's gonna end on me.'
- majkelzawszespoko
w sensie who is it, że niby it is obcy ja? chytosz?homesick pisze:czas najwyzszy na obcego <wnioskuje, ze o Stranger In Moscow chodzi, ale moge nie rozumiec przeslania ;p> a glosujesz na Who Is It ???
a ja się już nie bawie z Wami.
no, chyba że tu jakiś spisek powstanie, to może się skuszę.
albo prowokacja może jakaś...
- Sephiroth820
- Site Admin
- Agnieszkaaaaa
Stranger In Moscow
Jak ta piosenka "wygra" tą rundę to nie mam pojęcia na co zagłosuję w następnej. Nigdy nie chciałabym się czuć obco gdziekolwiek bym była jednak tak się zdarza chociaż w moim przypadku na szczęście nie często. Ta piosenka naprawdę kojarzy mi się z okropnym, zimnym deszczem, z ciemnymi chmurami które zakrywają piękne słońce, nie zawsze tak mi się kojarzy ale teraz tak. Może to przez zimę
Jak ta piosenka "wygra" tą rundę to nie mam pojęcia na co zagłosuję w następnej. Nigdy nie chciałabym się czuć obco gdziekolwiek bym była jednak tak się zdarza chociaż w moim przypadku na szczęście nie często. Ta piosenka naprawdę kojarzy mi się z okropnym, zimnym deszczem, z ciemnymi chmurami które zakrywają piękne słońce, nie zawsze tak mi się kojarzy ale teraz tak. Może to przez zimę
- Black_or_white
No to dobra, dlaczego zagłosowałam na krew? Skoro wyżej wymienione nie zadowolą to ja stwierdzam że mam uprzedzenie do krwi po tym jak mieli mi ją pobrać i mi się 10 razy wkłuwali, bo albo nie umieli znaleźć żyły, albo jeszcze coś innego czego nie pamiętam, bo za każdym razem mówili coś innego (tak, liczba mnoga bo było ich dwóch i wkłuwali mi się na zmianę )
---------------------------------
To teraz do rzeczy:
Dzisiaj nadszedł dzień aby zagłosować na Beat it. Pomimo tego że jest jedyną piosenką Michaela do której potrafię zatańczyć Mam już jej serdecznie dość po tym jak mój młodszy brat znalazł parodię na YT (kabaretu DNO jakby kogoś interesowało ) i od jakiegoś czasu codziennie przez pół dnia potrafi śpiewać "bideeet, bideeet, chodzę, szukam, gdzie jest bidet..." I po prostu nie dam rady w tym momencie zagłosować na coś innego, chociaż chciałam.
---------------------------------
To teraz do rzeczy:
Dzisiaj nadszedł dzień aby zagłosować na Beat it. Pomimo tego że jest jedyną piosenką Michaela do której potrafię zatańczyć Mam już jej serdecznie dość po tym jak mój młodszy brat znalazł parodię na YT (kabaretu DNO jakby kogoś interesowało ) i od jakiegoś czasu codziennie przez pół dnia potrafi śpiewać "bideeet, bideeet, chodzę, szukam, gdzie jest bidet..." I po prostu nie dam rady w tym momencie zagłosować na coś innego, chociaż chciałam.
Ponownie Smooth Criminalsongbird pisze:Smooth Criminal - nie rusza mnie, nie wzrusza, kiedy słucham. Inaczej jest,, kiedy widzę teledysk do tej piosenki.
I w tym tkwi sedno - mocą tego utworu jest w dużej mierze właśnie teledysk. Sam w sobie jest dobry, owszem, ale gdyby nie był tak mocno i nieodwracalnie kojarzony z magicznym wręcz przekazem video, nigdy nie byłby takim hitem. Teledysk to prawdziwy majstersztyk i piosenka wraz z nim to małe dzieło sztuki, ale sama w wersji audio już niekoniecznie. Jest jedną z nielicznych, które "oglądam" poprzez klip, a przy okazji słucham, w większości jest odwrotnie - słucham, a przy okazji oglądam teledysk.
Skoro mamy wybierać piosenkę, a nie jej oprawę wizualną, Smooth Criminal jest dla mnie w tej stawce najmniej ciekawa, najmniej mnie dotyka i nawet bicie serca Michaela na początku nie wywołuje szybszego bicia mojego, dlatego też z najmniejszym żalem z SC się rozstanę.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
- wiśnia1994
Nie wierzę w to co widzę!!!! BOTDF odpadło?? padne nerwowo!
Mój zdecydowany głos na Who is it. Nie czuję magii piosenki, słucham jej sporadycznie,choc kiedy zacznę zamykam oczy i ogarnia mnie jakieś dziwne uczucie. Ta zabawa jest dla mnie szalenie intrygująca szczerze mówiąc, nie rozumiem niektórych,lecz takie są reguły gry. Niech moc będzie z wami!!
Mój zdecydowany głos na Who is it. Nie czuję magii piosenki, słucham jej sporadycznie,choc kiedy zacznę zamykam oczy i ogarnia mnie jakieś dziwne uczucie. Ta zabawa jest dla mnie szalenie intrygująca szczerze mówiąc, nie rozumiem niektórych,lecz takie są reguły gry. Niech moc będzie z wami!!
what does it mean? ciągle jakieś spiski mają powstawać? ;>majkelzawszespoko pisze:a ja się już nie bawie z Wami.
no, chyba że tu jakiś spisek powstanie, to może się skuszę.
albo prowokacja może jakaś...
No to jazda bez trzymanki się zaczyna. 7 utworów, każdy inny i każdy na swój sposób wyjątkowy. Z miłości do pierwszych 5 z listy na nie podnieść ręki (tudzież głosu) nie mogę, więc w swoim brudnym sumieniu rozważam głos między WYBT i WII.
Po zasanowieniu, i pewnie będzie za to szopa, głos oddaję na Who Is It. Dlaczego? Zupełnie nic nie mam do niej, jest naprawdę bardzo dobra, ale jednak tekst WYBT do mnie bardziej przemawia i przez to nie oddam głosu na nią.
Po zasanowieniu, i pewnie będzie za to szopa, głos oddaję na Who Is It. Dlaczego? Zupełnie nic nie mam do niej, jest naprawdę bardzo dobra, ale jednak tekst WYBT do mnie bardziej przemawia i przez to nie oddam głosu na nią.
Detox, to uderzenie rozpędzoną taczką mogę potraktować jako swoistą pieszczotę, w końcu nie tylko głaskanie wywołuje przyjemne doznania Odwzajemnię się tym samym za Stranger in Moscow, które w moim prywatnym rankingu jest wyżej od SC. Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o Beat It, jeszcze nie jego czas, ale jak widać gusta są różne. Niekoniecznie z nimi się zgadzam ,ale akceptować muszę, niestety.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
- give_in_to_me