Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
pLaYmAn

Post autor: pLaYmAn »

Stranger In Moscow - na tym etapie ciężko na cokolwiek głosować więc ... głos strategiczny :P i teledysk mi się niespecjalnie podoba (zwłaszcza Michael)

Jednak zmiana zdania - głosuję na Beat It
Ostatnio zmieniony śr, 17 mar 2010, 20:37 przez pLaYmAn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Billie Jean
super zabawa, nie ma co- głosować na to samo już enty raz.
I Końca Nie Widać.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

Will You Be There - drażni mnie ten chór i MJ się strasznie wydziera :P
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

Ponownie Billie Jean - a kysz!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kamuszka

Post autor: kamuszka »

Beat It po raz nie pamiętam który. Nie każcie mi na to głosować do końca prosze :surrender:
Awatar użytkownika
Poola

Post autor: Poola »

Who Is it po raz kolejny.
Obrazek

Post autor: littleme »

Stranger In Moscow

I mam nadzieję, że tym razem nie będę musiała zmieniać zdania z powodów strategicznych. Stranger odpada na mojej prywatnej liście na długo przed Dianą, Earth Songiem, a nawet BOTDF, soł nie cierpię jakoś straszliwie oddając ten głos...

Słucham teraz SIM i zastanawiam się dlaczego tak, a nie inaczej...
Bo nie podoba mi się monotonia tej piosenki. MJ rozkręca się dopiero pod koniec.
Bo piosenka w stosunku do BJ, WYBT czy BI jest (Jezu, kocham Beat It!!!), jest wokalnie dużo prostsza (no, niech będzie, Michael wymiata w końcówce, ale początek?)
Bo nie podoba mi się fragment instrumentalny. Bo... Nie wiem. Lubię tę piosenkę, ale jest dla mnie najsłabsza na tym etapie. I tyle.
Awatar użytkownika
Maharet

Post autor: Maharet »

Will You Be There kolejny raz...
a kysz chóry, a kysz! Piosenka ta mnie już zwyczajnie drażni na tym etapie, gdy piękniejsze od niej perełki poodpadały :surrender:
thewiz

Post autor: thewiz »

Wszystko to perełki. Prawem serii jeszcze raz zagłosuję na Will You Be There , ale jak to już napisałam tylko prawem serii. Z odrzuconych piosenek do dziś nie mogę Shout i Human Nature przeboleć, a i wyrzucenie BOTDF z taką ilością głosów na tym etapie mnie intryguje. Jak można taką żywiołowośc wyeliminować, no jak?
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

BILI DZIN IZZZ NOT MAJ LOVER...BJ sio...

Niech Was ręka boska broni wywalać SIM..co to ma być jak sie pytam...
a WYBT nabralo dla mnie nowego znaczenia po pogrzebie więc też bedę bronić.
littleme pisze:Stranger In Moscow

Bo nie podoba mi się fragment instrumentalny..
toż to najbardziej właśnie ORGAZMISTYCZNY fragment ;-) a jak jeszcze słyszę koncertówkę to normalnie włosy z głowy rwać z fascynacji :)
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
po-cichu

Post autor: po-cichu »

Maharet pfffffffff. Ja tu cierpliwość dla Twojego seplenienia okazuję (in your trials, and your tribulations), z czystej miłości, a Ty bez skrupułów odrzucasz tak piękną i podniosłą piosenkę? Bój się Boga, kobieto :surrender:

Stranger In Moscow, piękna ballada, a jakże przyjemnie słucha się jej spacerując w ciepłym, letnim deszczu, tak, tak. Może ostatnio mi się przejadła, a może boję się podnieść rękę na Billie Jean na tym etapie (albo boję się Marty:P), ale póki co, z ciężkim sercem... Moskwa nie jest mi szczególnie bliska :P
Maverick

Post autor: Maverick »

Beat It

Blood widziałam w top 5. Na Beat It, Billie Jean i Smoth Criminal miejsca tam nie ma.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Stranger In Moscow - za resztę utworów dałbym się pociąć, mógłbym je określić różnie, doskonałe, idealne, rewelacyjne, kapitalne, blablabla, itd. Za ten dałbym sobie tylko obciąć paznokcie. Ballada powinna przegrać.
Awatar użytkownika
component

Post autor: component »

Jak na razie:

Beat it - 7
Will you be there - 6 (?!)
Who is it - 5
Stranger in Moscow - 8 (?!) :nerwy:
Smooth criminal - 1
Billie Jean - 4

Wobec tego zmuszony jestem podjąć drastyczne kroki (środki? Jak to się mówi? glupija ) w postaci głosu na Beat it. Uzasadnienie? Obrona WYBT i SIM. Innego nie ma, gdyż w tej piosence nie potrafię doszukać się naprawdę niczego, co mogłoby mnie od niej odrzucać, z kolei, jak już wcześniej napisałem - dwie zagrożone cenię tak bardzo, że czuję się w obowiązku je bronić. Dziękuję glupija
Mandey

Post autor: Mandey »

Maverick pisze:Blood widziałam w top 5.
Mi się marzyła pierwsza trójka ale... Nie ważne.

Głosów na Stranger In Moscow nie mogę zrozumieć.
Jeden z najlepszych utworów Michaela w latach 90, cały JEGO!
Przy premierze HIStory w 95 roku pamiętam, że mnie powalił i słuchałem na okrągło. Strasznie podoba mi się głos MJa w tym utworze ale i nie tylko. Smutek wylewający się z nagrania można samemu odczuć wystarczy się dobrze wsłuchać. Szkoda by było jakby odpadł.

Ja nadal głos na Beat It.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Zablokowany