Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Estrella

Post autor: Estrella »

Tak jak w poprzedniej rundzie.... głos na Billie Jean.
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Maverick

Post autor: Maverick »

Smooth Criminal
Awatar użytkownika
Poola

Post autor: Poola »

Normalnie zrobiłam podliczenie to mi wychodzi tak

dośc gładkie przestępstwo - 6 głosów
Ci, którzy nikogo nie obchodzą - 24 głosy
ta, która niczyją kochanką - 28 głosów! :komp:

ja nie ogarniam tego ludzie! ja już tego nie rozumiem, BJ niżej niż TDCAU? Ja rozumiem że ten drugi to świetny kawałek, ja też tak uważam, ale świetny kawałek przed znakiem rozpoznawczym, świętością?!

ide się pociąć żelkami haribo. będę imoł
PEACE.
Obrazek

;p

Post autor: natuskka »

noi na co tu głosować? wszystki przecież są świetne . ale jak mus to mus więc głosuje na Billie Jean .. :surrender:

:nerwy:
Celem mojego życia jest dać światu to, co ja szczęśliwie dostałem – ekstazę boskiego zjednoczenia przez moją muzykę i mój taniec.

Annie are you okey?.
Awatar użytkownika
Ginny352

Re: ;p

Post autor: Ginny352 »

Kurcze, wszystkie są superowe, ale chyba ja też głosuję na Billie Jean :-)
Heal The World
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race
Awatar użytkownika
MJ_Aniuta

Post autor: MJ_Aniuta »

Po raz kolejny głosuje na Billie Jean, to nie tak, że ja jej nie uwielbiam, bo jak najbardziej. A koncertowa wersja po prostu hipnotyzuje. Ale jesteśmy w finałowej trójce, myślę że ta zła kobieta o inicjałach BJ nie obrazi się jak raz nie stanie na pierwszym miejscu. Michael to nie jest artysta jednej piosenki i inne utwory takie jak właśnie Smooth Criminal, TDCAU i wiele innych MJ'a mogą spokojnie się do niej równać. Wystarczyłoby sięgnąć dalej, spróbować poznać więcej, a wiele innych utworów mogłyby być uznawane za tak samo mistrzowskie. Może to tylko moje sentymenty, ale co ja na to poradzę nenene . Będąc na miejscu Michaela, na pewno strasznie irytowałoby mnie, że po takich albumach jak Bad, Dangerous czy History większość ludzi widzi tylko Billie Jean. Nie mówiąc już o Off The Wall przyćmionym przez Thrillera.
Pomijam oczywiście fanów.

A tak poza tym, mnie też zaskoczyło (pozytywnie) to jak wysoko dotarło They Don't Care About Us. :-) Należy się medal bez dwóch zdań !! Teraz ciekawe tylko który medal....
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

Dobra już wiem, głos naSmooth Criminal
TDCAU - ciary, ciary i jeszcze raz ciary
Billie Jean - klasyk nie do zajeżdżenia.
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
~~ToMi~~

Post autor: ~~ToMi~~ »

They Don't Care About Us, niestety.
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Smooth Criminal
Drogą eliminacji.. BJ jest wspaniała, kocham ją, nigdy mi się nie znudzi. Myślę, że lepsza od SC. Dla niektórych przereklamowana bo w radiu najczęściej puszczają itp. Nie rozumiem tego. Piosenka ma spadać w NO za to bo jest świetna i, że mamy okazję ją słuchać w jednym momencie z innymi ludźmi? To się dla mnie nie liczy. SC jest słabsze.
TDCAU również jest lepsze. Wystarczy zwrócić uwagę na tekst. Nic nie trzeba mówić i nie zamierzam. Powiem coś w finale. Nawet jeśli nie przejdzie. Nie ma szans by SC było od tego lepsze. TDCAU ma prawdziwą MOC!

Mam nadzieję, że mój faworyt wygra. Zasłużył...
Obrazek Obrazek
Annie Angel

Post autor: Annie Angel »

"Billie Jean" mogę słuchać w kółko i mi się nie nudzi. A za każdym razem, gdy oglądam wersję z koncertu i taniec Michaela, to zawsze patrzę jak zahipnotyzowana na niego :lal: Chciało by się żeby tak tańczył i tańczył i nie przestawał ;-)

"Smooth Criminal" mam nadzieję że wygra.

"They Don't Care About Us" jest bardzo dobre, zwłaszcza TDCAU połączone z Drillem jest super. Ale najsłabsze z tej trójki, która została. Tak więc mój głos ponownie na They Don't Care About Us.
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Nie wszyscy głosują na BJ, dlatego że jest przereklamowana i puszczają ja ciągle w radiu. Uwielbiam wykonanie live, ale uważam ze piosenka jako piosenka jest gorsza od SC i TDCAU.
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Canario

Post autor: Canario »

Głosuje na piosenke o nazwie Smooth Crimial

bo to nie jest konkurs teledysków.
Awatar użytkownika
littleme

Post autor: littleme »

Smooth Criminal

Po długiej walce z samą sobą...
Canario napisał w swoim uzasadnieniu, że to nie jest konkurs teledysków i ma chłopak świętą rację. Jeżeli oceniamy tylko muzykę, to Billie Jean i TDCAU stoją u mnie wyżej od ukochanego, mistrzowskiego Smootha.
Larellay

Post autor: Larellay »

Billie Jean -> w obronie mojej ukochanej piosenki They Don't Care About Us ;))
BJ jest fajne i przyjemnie się tego słucha ,ale trochę irytuje mnie to ,że ludzie tylko ten kawałek kojarzą z Michaelem ,a przecież Billie Jean nie jest jego jedynym hitem;/
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Billie Jean. Wszystko tylko nie Smooth Criminal :rocky:
Obrazek
Zablokowany