Najsłabsze Ogniwo
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
-
- Annie Jackson
Oj, ja nie raz, nie razOla2003 wrote:bo która fanka o tym imieniu choć raz nie wyobrażała sobie, że to właśnie o niej śpiewa Michael?

Wybór jest bardzo trudny i obie straty będą mnie bolały ogromnie. Jednak jak ktoś już wspomniał, jedna piosenka jest związana z czasem, gdy Michael był u szczytu swojej kariery i cały świat z zapartym tchem przyglądał się jego poczynaniom. Jedna z tych piosenek pochodzi, z najlepszego moim zdaniem, okresu Michaela. Jedna z tych piosenek pochodzi z jednej z najlepszych płyt Michaela. Jedna z tych piosenek ma teledysk idealnie przemyślany ze świetną fabułą. I tą piosenką jest Smooth Criminal.
Dlatego z wielkim bólem, ale oddaje głos na They Don't Care About Us.
Ten utwor od samego poczatku rozgrywki byl dla mnie absolutnym NR 1.
Pokochalam go od pierwszego slyszenia. Wprowadza mnie w trans, z ktorego nie chce wyjsc i ktory sprawia, ze chce jeszcze jeszcze jeszcze...
Wartosc sentymantalna - a jakze, bo ja wogole sentymantalna jestem :)
A ze mna i z Michaelem bywalo roznie, raz bylismy blizej raz dalej i to z mojego powodu, bo bywaly czasy gdy pasjonowalam sie innymi rodzajami muzyki
Wszystko jednak ma swoj cel poniewaz wlasnie poprzez to pasjonowanie sie innymi gatunkami muzycznymi zaczelam od nowa, inaczej postrzegac muzyke Michaela. Jakby na nowo do niej dojrzalam.
I przyszedl dawno temu ten dzien, kiedy zaniemowilam, dostalam gesiej skorki i wszystkie wloski na rekach stanely deba. Michael???
Nieee... To niemozliwe. A jdnak! Ta piosenka przypomnial mi o sobie. Hallooo... jestem... i w dlaszym ciagu spiewam
Tak wiec glos na Smooth Criminal, nie ukrywam ze w obronie twardego, surowego, buntowniczego, walacego po roznych czesciach ciala Thay Don't Care About Us.
Amen.
Pokochalam go od pierwszego slyszenia. Wprowadza mnie w trans, z ktorego nie chce wyjsc i ktory sprawia, ze chce jeszcze jeszcze jeszcze...
Wartosc sentymantalna - a jakze, bo ja wogole sentymantalna jestem :)
A ze mna i z Michaelem bywalo roznie, raz bylismy blizej raz dalej i to z mojego powodu, bo bywaly czasy gdy pasjonowalam sie innymi rodzajami muzyki

I przyszedl dawno temu ten dzien, kiedy zaniemowilam, dostalam gesiej skorki i wszystkie wloski na rekach stanely deba. Michael???

Tak wiec glos na Smooth Criminal, nie ukrywam ze w obronie twardego, surowego, buntowniczego, walacego po roznych czesciach ciala Thay Don't Care About Us.
Amen.
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
If I saw You in heaven..."
Ano przegapiłam.
Skoro BJ odpadło, to teraz moim zdaniem powinno odpaść Smooth Criminal. Sensowie chyba swojego wyboru nie uargumentuję, mogę tylko napisać że na klipie do TDCUA wiele rzeczy było wyjątkowo rzadkie jak na MJa. Po pierwsze MJ w jeansach. Po drugie MJ z gołą klatą. Po trzecie MJ przeklinający. Po czwarte, tekst polityczny. Po piąte rytmika rodem z Afryki. Po szóste, wielki hit w Europie lat 90tych.
Szkoda, że to piosenka, która pogrzebała karierę MJa w USA.
Smooth jest wielki, w szczególności w długiej wersji z Moonwalkera. Powiedzmy, że dostanie ode mnie eliminację za to, że MJ w refrenie śpiewa tak niewyraźnie, że nie wiadomo czy się pyta czy z tą Anią wszystko ok, czy też może Ania sobie spaceruje
.

Skoro BJ odpadło, to teraz moim zdaniem powinno odpaść Smooth Criminal. Sensowie chyba swojego wyboru nie uargumentuję, mogę tylko napisać że na klipie do TDCUA wiele rzeczy było wyjątkowo rzadkie jak na MJa. Po pierwsze MJ w jeansach. Po drugie MJ z gołą klatą. Po trzecie MJ przeklinający. Po czwarte, tekst polityczny. Po piąte rytmika rodem z Afryki. Po szóste, wielki hit w Europie lat 90tych.
Szkoda, że to piosenka, która pogrzebała karierę MJa w USA.
Smooth jest wielki, w szczególności w długiej wersji z Moonwalkera. Powiedzmy, że dostanie ode mnie eliminację za to, że MJ w refrenie śpiewa tak niewyraźnie, że nie wiadomo czy się pyta czy z tą Anią wszystko ok, czy też może Ania sobie spaceruje

Last edited by thewiz on Sat, 27 Mar 2010, 13:47, edited 1 time in total.
- Annie Jackson
thewiz chyba przegapiłaś, którąś rundę NO bo:

już odpadło dzisiaj o godzinie 12:09.thewiz wrote:Billie Jean
siadeh_ wrote:trzecie miejsce wg szanownego gremium złożonego z nie do końca zdrowych na umyśle wyborców w liczbie 71, a skupionych wokół tego genialnego forum PartyTime przypadło wielkiej królowej BILLIE JEAN
agusiaa_w wrote:Wybieramy między TDCAU a TDCAU Nenenene

They Don't Care About Us
vs
Smooth Criminal
Ludzie. To moje 2 ulubiona kawałki. Na co ja mam głosować?? Jakby brać pod uwagę teledysk to SC wygrywa. Jeżeli brać pod uwagę sentyment to wygrywa TDCAU. To wkoncu od tej piosenki zaczeło się moję zainteresowanie MJ. To co mam wybrać no co? Tutaj nawet nie pomoże przesłuchanie tych 2 piosenek. Widzę ,że głosujecie na TDCAU. A ja bym bardzo chciał ,żeby był remis dlatego oddaje głos na Smooth Criminal
vs
Smooth Criminal
Ludzie. To moje 2 ulubiona kawałki. Na co ja mam głosować?? Jakby brać pod uwagę teledysk to SC wygrywa. Jeżeli brać pod uwagę sentyment to wygrywa TDCAU. To wkoncu od tej piosenki zaczeło się moję zainteresowanie MJ. To co mam wybrać no co? Tutaj nawet nie pomoże przesłuchanie tych 2 piosenek. Widzę ,że głosujecie na TDCAU. A ja bym bardzo chciał ,żeby był remis dlatego oddaje głos na Smooth Criminal
Ani SC, ani TDCAU nie jest w mojej prywatnej finałowej trójce, ale niestety tak się stało, że właśnie te dwie piosenki walczą o złoto. No cóż, parafrazując "Zemstę"...niech się dzieje wola ludu (nieba), z nią się zawsze zgadzać trzeba...Wybór mój jest prosty w tej sytuacji.
Odrzucam Smooth Criminal - próbowałam robić to od kilku rund, jak widać nieskutecznie, albowiem....
Odrzucam Smooth Criminal - próbowałam robić to od kilku rund, jak widać nieskutecznie, albowiem....
songbird wrote:Smooth Criminal - nie rusza mnie, nie wzrusza, kiedy słucham. Inaczej jest,, kiedy widzę teledysk do tej piosenki.
I w tym tkwi sedno - mocą tego utworu jest w dużej mierze właśnie teledysk. Sam w sobie jest dobry, owszem, ale gdyby nie był tak mocno i nieodwracalnie kojarzony z magicznym wręcz przekazem video, nigdy nie byłby takim hitem. Teledysk to prawdziwy majstersztyk i piosenka wraz z nim to małe dzieło sztuki, ale sama w wersji audio już niekoniecznie. Jest jedną z nielicznych, które "oglądam" poprzez klip, a przy okazji słucham, w większości jest odwrotnie - słucham, a przy okazji oglądam teledysk.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Na marginesie:kaem wrote:Zawsze jak słucham choćby takiego<< wykonania, zdaję sobie sprawę, jak potężna to piosenka. To prawda, Michael powodował, że tańczyliśmy w rytm jego rozterek. Jak trzeba być genialnym, by pod tanecznym, popowym utworem ukryć historie o sobie. To dla mnie dowód na jego wybitność. Billie Jean, bez względu na to czy ograna czy nie, poważana masowo przez miliony, doceniona czy przeceniona, zasługuje na #1 w tej rozgrywce.
Moim zdaniem, to spalone wykonanie. Nie udało się jej unieść siły tej piosenki, choć w takiej aranżacji mogę wyobrazić sobie również moc BJ.
Ha no i jest zwycięzca tak myślę po oddanej ilości głosów...Chyba że coś się zmieni.
Smooth Criminal nie ukrywam od tego się wszystko zaczęło u mnie, bezapelacyjnie najlepszy kawałek na ,,Bad". Dla mnie na pewno jest niezmiennie od dawna w ścisłej czołówce top 3 jeżeli chodzi o całą twórczośc Michaela.
Mogę słuchać codziennie i nigdy, przenigdy mi się nie znudzi.
głos oddaję zatem na They don't care about us
Edit: Moja trójka jak zaczynaliśmy zabawę, była inna jednak nie ukrywam że Smooth Criminal się tam znalazło;) Powiem szczerze że myślałam że może wygra Who is it.
W życiu nie pomyślałam że TDCAU zajdzie tak wysoko.
Smooth Criminal nie ukrywam od tego się wszystko zaczęło u mnie, bezapelacyjnie najlepszy kawałek na ,,Bad". Dla mnie na pewno jest niezmiennie od dawna w ścisłej czołówce top 3 jeżeli chodzi o całą twórczośc Michaela.
Mogę słuchać codziennie i nigdy, przenigdy mi się nie znudzi.
głos oddaję zatem na They don't care about us
Edit: Moja trójka jak zaczynaliśmy zabawę, była inna jednak nie ukrywam że Smooth Criminal się tam znalazło;) Powiem szczerze że myślałam że może wygra Who is it.

Głosuję na Smooth Criminal!
They Don't Care About Us to Wielka piosenka, która nie jest tylko piosenką... jest buntem. Ten tekst zawsze powoduje u mnie ciary.
Jestem przeciwny segregacji rasowej, nienawidzę gdy ktoś z kogoś szydzi z powodu koloru skóry. Wstydzę się za moją rasę, że tak krzywdzili innych ludzi, niewinnych ludzi. Powiem tyle, samym tekstem wygrywa.
W teledysku do TDCAU (więzienna wersja) są pokazane sceny, których wydarzenia nie powinny mieć nigdy miejsca. Teledysk do Smooth Criminal jest fenomenalny ale nie wygra z taką mocą. Słuchając samej piosenki TDCAU jest lepsze.
Smooth Criminal mogłoby zostać odnowione, jak to gdzieś pisał kaem.
Nie, nie, nie... Smooth Criminal wystarczająco daleko zaszło. 2 miejsce to bardzo dobry wynik. Wolałbym by to było Billie Jean ale cóż, większość tak chciała.
Mam nadzieję, że wygra They Don't Care About Us. Zasługuje na to. Jest moim faworytem. Jeśli wygra Smooth Criminal to się naprawdę zdziwię
Czekam z niecierpliwością na wyniki.
They Don't Care About Us to Wielka piosenka, która nie jest tylko piosenką... jest buntem. Ten tekst zawsze powoduje u mnie ciary.
Jestem przeciwny segregacji rasowej, nienawidzę gdy ktoś z kogoś szydzi z powodu koloru skóry. Wstydzę się za moją rasę, że tak krzywdzili innych ludzi, niewinnych ludzi. Powiem tyle, samym tekstem wygrywa.
W teledysku do TDCAU (więzienna wersja) są pokazane sceny, których wydarzenia nie powinny mieć nigdy miejsca. Teledysk do Smooth Criminal jest fenomenalny ale nie wygra z taką mocą. Słuchając samej piosenki TDCAU jest lepsze.
Smooth Criminal mogłoby zostać odnowione, jak to gdzieś pisał kaem.
Nie, nie, nie... Smooth Criminal wystarczająco daleko zaszło. 2 miejsce to bardzo dobry wynik. Wolałbym by to było Billie Jean ale cóż, większość tak chciała.
Mam nadzieję, że wygra They Don't Care About Us. Zasługuje na to. Jest moim faworytem. Jeśli wygra Smooth Criminal to się naprawdę zdziwię