Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

pLaYmAn

Post by pLaYmAn »

Bardzo się cieszę, że najlepszym kawałkiem wg MJPT zostanie Smooth Criminal - najlepszy kawałek z najlepszej płyty w dorobku MJ. Krótko mówiąc genialna piosenka + mistrzowski, najlepszy klip ;-)

Bezapelacyjnie odpada TDCAU.

Szkoda, że podium nie wygląda następujaco ;-):
1) Smooth Criminal
2) Burn This Disco Out
3) Bad
Agnieszkaaaaa

Post by Agnieszkaaaaa »

Głos na They don't care about us

Smooth Criminal to moja ulubiona piosenka już od dłuższego czasu.
Pierwsze miejsce się jej należy ;-)
Tylko numer jeden będzie się zgadzał z moim rankingiem tego NO :surrender:
Mandey

Post by Mandey »

pLaYmAn wrote:Burn This Disco Out
Cenisz ten utwór tak mocno? Zaskoczyłeś mnie.
Co Cię tak w nim urzeka? Rzadko spotykam się z tym by ktoś tak
wysoko plasował w swoim rankingu w ogóle jakikolwiek utwór z Off The Wall. A gdzie dopiero niesinglowe nagranie.

Ostatnie głosy mnie uspokoiły. SC spokojnie już wygra.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
paula20209

Post by paula20209 »

Głosuję na TDCAU.

Smooth bardzo uwielbiam , jestem do tej piosenki przywiązana dlatego że :
pLaYmAn wrote:najlepszy kawałek z najlepszej płyty w dorobku MJ. Krótko mówiąc genialna piosenka + mistrzowski, najlepszy klip
;)
Image

' Billie Jean nie była kochanką Michaela,
gdyż aż ponieważ
byłam , jestem i będę nią JA :D '
natuskka

Post by natuskka »

Musze zagłosować na They don't care about us :-/

:nerwy:
Smooth Criminal 22 głosy
TDCAU 30 głosów

:nerwy:
Celem mojego życia jest dać światu to, co ja szczęśliwie dostałem – ekstazę boskiego zjednoczenia przez moją muzykę i mój taniec.

Annie are you okey?.
hubertous

Post by hubertous »

Głos na Smooth Criminal, bo do They Don't Care About Us mam duży sentyment i kocham ten utwór ;-)
Image
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Elen

Post by Elen »

Mój głos na They Don't Care About Us oba utwory są niesamowite, ale większy sentyment mam do SC, poza tym klimat tego utworu i skłon antygrawitacyjny mnie urzekają, za każdym razem :)
Mandey wrote:Rzadko spotykam się z tym by ktoś tak
wysoko plasował w swoim rankingu w ogóle jakikolwiek utwór z Off The Wall.
Ja znam parę osób, które lubią OTW :)
Myślę, że Off the wall jest w ogóle bardzo niedocenianym przez większość albumem, lubię go ze względu na niesamowity klimat utworów i radość jaką dawało MJowi ich śpiewanie :)
Samo OTW czy RWY to dla mnie 4-5 miejsce, jeśli chodzi o MJowe utwory.
Image
polishblacksoul

Post by polishblacksoul »

they don't care about us
piosenka prezentuje sie znacznie lepiej z teledyskiem, w ktorym michael jest niezwykle pociagajacy w tych swoich niebieskich jeansach i majkelowych okularach. "sc" broni sie i bez obrazu, bo to przeciez kawalek absolutnie genialny, porywajacy od pierwszego odsluchu
Ginny352

Post by Ginny352 »

hubertous wrote:Głos na Smooth Criminal, bo do They Don't Care About Us mam duży sentyment i kocham ten utwór ;-)
Też tak mam, kocham obie piosenki, ale TDCAU po prostu przypomina mi chwile do których chciał bym wrócić, ta piosenka wiąże się z moimi wspomnieniami. Dobrymi wspomnieniami. Więc głos na SC
Heal The World
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race
Sephiroth820
Site Admin

Post by Sephiroth820 »

Z ciężkim bólem serca głos oddaję na Smooth Criminal

Po prostu na TDCAU ręki nie mogę podnieść nenene ludzie przecież ta piosenka niesie takie przesłanie i nie wiem jak możecie na nią głosować :surrender: fakt Smooth Criminal po prostu niszczy,ale jednak TDCAU bardziej do mnie przemawia.
pLaYmAn

Post by pLaYmAn »

Mandey: nie umiem ci odpowiedzieć, po prostu czuję ten kawałek jak rzadko który, zwłaszcza przy bardzo głośnym słuchaniu w aucie czy na kolumnach - mimo, że niespecjalnie lubię disco ;-) Kiedyś szukałem opinii nt tego utworu właśnie i udało mi się znaleźć paru zwolenników tego kawałka, m.in. kaema.

aha, i co najmniej do pierwszej 10 wrzuciłbym jeszcze moje odkrycie sprzed miesiąca - What More Can I Give czyt. lepsza wersja We Are The World japrosic
natpoznan

Post by natpoznan »

Kilka dni odcięcia od internetu i takie niespodzianki! BJ wreszcie odpadła, a ja się do tego nie przyczyniłam :P

Głos na They don't care about us. Bo od początku tej odsłony NO widziałam Smooth criminal na pierwszym miejscu :)
Annie Jackson

Post by Annie Jackson »

Mandey wrote:Rzadko spotykam się z tym by ktoś tak
wysoko plasował w swoim rankingu w ogóle jakikolwiek utwór z Off The Wall.
To ja się muszę zgłosić ;-) Cenię sobie ten album i bardzo go lubię. Ma w sobie taką młodzieńczą świeżość i łączy disco, funk, pop i soul. Dla mnie to strzykawka dobrej energii. No może po za She's out of my life ;-) , która do skocznych piosenek nie należy. Choć, może masz rację, bo gdy wybieram moje top 5 to raczej biegnę myślami do Bad'a czy Thrillera.
Elen wrote:Myślę, że Off the wall jest w ogóle bardzo niedocenianym przez większość albumem, lubię go ze względu na niesamowity klimat utworów i radość jaką dawało MJowi ich śpiewanie :)
Uważam podobnie. Może bierze się to stąd, że następca Off The Wall zmiótł z powierzchni ziemi wszystko inne i to kolejne albumy były brane pod lupę, a nie te, które już wydał.
Jeanny100

Post by Jeanny100 »

natpoznan wrote:Kilka dni odcięcia od internetu i takie niespodzianki! BJ wreszcie odpadła, a ja się do tego nie przyczyniłam :P
I twoje szczęscie.

Normalnie wbiliście mi nóż w plecy...hlip hlip

A macie za swoje: :snajper:

Oddaję głos na Smooth Criminal
bo marynarka na this is it była za duża :smiech:
Image

Post by Paulina_ »

They don't care about us

Od SC wszystko się zaczęło, więc nie mam serca zagłosować na niego :)
Image
Locked