Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Bardzo się cieszę, że najlepszym kawałkiem wg MJPT zostanie Smooth Criminal - najlepszy kawałek z najlepszej płyty w dorobku MJ. Krótko mówiąc genialna piosenka + mistrzowski, najlepszy klip
Bezapelacyjnie odpada TDCAU.
Szkoda, że podium nie wygląda następujaco :
1) Smooth Criminal
2) Burn This Disco Out
3) Bad
Smooth Criminal to moja ulubiona piosenka już od dłuższego czasu.
Pierwsze miejsce się jej należy
Tylko numer jeden będzie się zgadzał z moim rankingiem tego NO
Cenisz ten utwór tak mocno? Zaskoczyłeś mnie.
Co Cię tak w nim urzeka? Rzadko spotykam się z tym by ktoś tak
wysoko plasował w swoim rankingu w ogóle jakikolwiek utwór z Off The Wall. A gdzie dopiero niesinglowe nagranie.
Ostatnie głosy mnie uspokoiły. SC spokojnie już wygra.
Mój głos na They Don't Care About Us oba utwory są niesamowite, ale większy sentyment mam do SC, poza tym klimat tego utworu i skłon antygrawitacyjny mnie urzekają, za każdym razem :)
Mandey wrote:Rzadko spotykam się z tym by ktoś tak
wysoko plasował w swoim rankingu w ogóle jakikolwiek utwór z Off The Wall.
Ja znam parę osób, które lubią OTW :)
Myślę, że Off the wall jest w ogóle bardzo niedocenianym przez większość albumem, lubię go ze względu na niesamowity klimat utworów i radość jaką dawało MJowi ich śpiewanie :)
Samo OTW czy RWY to dla mnie 4-5 miejsce, jeśli chodzi o MJowe utwory.
they don't care about us
piosenka prezentuje sie znacznie lepiej z teledyskiem, w ktorym michael jest niezwykle pociagajacy w tych swoich niebieskich jeansach i majkelowych okularach. "sc" broni sie i bez obrazu, bo to przeciez kawalek absolutnie genialny, porywajacy od pierwszego odsluchu
hubertous wrote:Głos na Smooth Criminal, bo do They Don't Care About Us mam duży sentyment i kocham ten utwór
Też tak mam, kocham obie piosenki, ale TDCAU po prostu przypomina mi chwile do których chciał bym wrócić, ta piosenka wiąże się z moimi wspomnieniami. Dobrymi wspomnieniami. Więc głos na SC
Heal The World
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race
Z ciężkim bólem serca głos oddaję na Smooth Criminal
Po prostu na TDCAU ręki nie mogę podnieść ludzie przecież ta piosenka niesie takie przesłanie i nie wiem jak możecie na nią głosować fakt Smooth Criminal po prostu niszczy,ale jednak TDCAU bardziej do mnie przemawia.
Mandey: nie umiem ci odpowiedzieć, po prostu czuję ten kawałek jak rzadko który, zwłaszcza przy bardzo głośnym słuchaniu w aucie czy na kolumnach - mimo, że niespecjalnie lubię disco Kiedyś szukałem opinii nt tego utworu właśnie i udało mi się znaleźć paru zwolenników tego kawałka, m.in. kaema.
aha, i co najmniej do pierwszej 10 wrzuciłbym jeszcze moje odkrycie sprzed miesiąca - What More Can I Give czyt. lepsza wersja We Are The World
Mandey wrote:Rzadko spotykam się z tym by ktoś tak
wysoko plasował w swoim rankingu w ogóle jakikolwiek utwór z Off The Wall.
To ja się muszę zgłosić Cenię sobie ten album i bardzo go lubię. Ma w sobie taką młodzieńczą świeżość i łączy disco, funk, pop i soul. Dla mnie to strzykawka dobrej energii. No może po za She's out of my life , która do skocznych piosenek nie należy. Choć, może masz rację, bo gdy wybieram moje top 5 to raczej biegnę myślami do Bad'a czy Thrillera.
Elen wrote:Myślę, że Off the wall jest w ogóle bardzo niedocenianym przez większość albumem, lubię go ze względu na niesamowity klimat utworów i radość jaką dawało MJowi ich śpiewanie :)
Uważam podobnie. Może bierze się to stąd, że następca Off The Wall zmiótł z powierzchni ziemi wszystko inne i to kolejne albumy były brane pod lupę, a nie te, które już wydał.