Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Agnieszkaaaaa
Powinnam teraz zagłosować na People Make The World Go 'Round ale to nie ma sensu więc...
głosuję na We've Got A Good Thing Going
Utwór który miło się słucha ale po kilku dniach bez muzyki po przesłuchaniu tego utworu poczułam zimno, nie ma w niej takiej radości jak wcześniej. Trochę smutna się wydaje i nie przeczę że poprzez ten głos stoję obronnym murem za My Girl. Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak ale dużo bardziej wolę wykonanie Michaela niż The Temptations ( chociaż ich wersję też lubię posłuchać). Tyle ode mnie.
głosuję na We've Got A Good Thing Going
Utwór który miło się słucha ale po kilku dniach bez muzyki po przesłuchaniu tego utworu poczułam zimno, nie ma w niej takiej radości jak wcześniej. Trochę smutna się wydaje i nie przeczę że poprzez ten głos stoję obronnym murem za My Girl. Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak ale dużo bardziej wolę wykonanie Michaela niż The Temptations ( chociaż ich wersję też lubię posłuchać). Tyle ode mnie.
Nie mogąc zdecydować między ekologicznym przekazem miłosnym w My girl a motoryzacyjno-naukowym również o miłosnym zabarwieniu w We've got a good thing going, zdecydowałam oddać głos na Greatest show on earth. I choć o miłości jest tu bardziej uniwersalnie, to i znacznie dosadniej jako o cyrkowym przedstawieniu. I tu mi się niejaka Liz Taylor i Richard Burton przypominają. Czytam w ostatnim numerze miesięcznika Film artykuł o kochaniu na planie, a w nim o cyrku Bartonów właśnie: Burtonowie do spółki z mediami sprawili, że granica między ekranem a widownią rozmyła się, a ich kolejne wspólne filmy stawały się uzupełnieniem dla medialnych informacji i plotek. À propos, Liz podobno po raz kolejny ma wyjść za mąż.
Wracając do piosenki, choć wiele prawdy w jej tekście, to jakoś jej wymowa nie jest, moim zdaniem, odpowiednia dla nastolatka, który oczywiście w interpretacji dał z siebie, jak zawsze wszystko. Może za dużo.
Wracając do piosenki, choć wiele prawdy w jej tekście, to jakoś jej wymowa nie jest, moim zdaniem, odpowiednia dla nastolatka, który oczywiście w interpretacji dał z siebie, jak zawsze wszystko. Może za dużo.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
www.forumgim6.cba.pl
Kurde.ddać głos na Greatest show on earth
Jak testowałem tę płytę w drodze, na discmanie marki której tu nie lubimy, to właśnie przy tej piosence mnie wygło najbardziej. Takiej parady dźwiękowego kolorytu próżno szukać w innych piosenkach na longplayu. Ta piosenka tętni życiem i chce się tańczyć, robić piruety i inne takie rzeczy. Muzyczna feta dźwięków, prawdziwie bogata uczta. People Make The World Go 'Round, następująca po tym utworze pięknie tonuje poprzedni utwór dopełniając się jak w małżeństwie i dla mnie ten duet utworów, to Olimp Bena.
Ostatnio zmieniony czw, 15 kwie 2010, 22:27 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Nie wiem, czy powinnam się urywać na tym etapie zabawy... jak gruszka z wierzby...
W każdym razie chciałam powiedzieć, że "Stevie Wonder na dopalaczach" kręci mnie zdecydowanie bardziej, niż słodziutka, piękniutka i urocza my girl w szkolnym fartuszku
Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day? / My girl?
Podium ma zaledwie trzy miejsca, a tutaj ciągle tłok...
W każdym razie chciałam powiedzieć, że "Stevie Wonder na dopalaczach" kręci mnie zdecydowanie bardziej, niż słodziutka, piękniutka i urocza my girl w szkolnym fartuszku
Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day? / My girl?
Podium ma zaledwie trzy miejsca, a tutaj ciągle tłok...
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
w poprzedniej rundzie pozostawiłam My Girl w spokoju ale dziś nadszedł jej kres i chyba zasłużenie ;)
Lubię, dodaje mi energii, ale no na tle pozostałych czegoś jej brakuje.
Ech głosy na Greates Show on Earth? na tym etapie? Dziwią mnie bardzo.
dla mnie top 3 albumu.
I absolutnie love, love love mnie nie irytuje :D wręcz przeciwnie.
Ogólnie jak słucham tej piosenki ( właśnie w tym momencie) to głowa sama mi się kiwa. Tekst też na plus.
Lubię, dodaje mi energii, ale no na tle pozostałych czegoś jej brakuje.
Ech głosy na Greates Show on Earth? na tym etapie? Dziwią mnie bardzo.
dla mnie top 3 albumu.
I absolutnie love, love love mnie nie irytuje :D wręcz przeciwnie.
Ogólnie jak słucham tej piosenki ( właśnie w tym momencie) to głowa sama mi się kiwa. Tekst też na plus.
9 osób przypieczętowało ( ), że najsłabszym ogniwem rundy piątej pozostał:
06. My Girl
Uff...
wchodzimy już w półmetek płytki Ben...
Runda szósta:
01. Ben
02. Greatest Show On Earth
03. People Make The World Go 'Round
04. We've Got A Good Thing Going
09. Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day
Decydujemy do soboty.
+++
Patrzę na swoją top listę i, z tej całej piątki, na tym etapie, Ben plasuje się na najniższym szczebelku. Wykonanie tego utworu na trasie Triumph, na początku lat 80-tych, przez dorosłego Michaela - to czysta poezja. Cenię sobie ten fragmencik 01. Ben 1:15 dużo wyżej niż wykonania z lat 70-tych. Sądzę też, że pozostałe 4 utworki - dużo mniej popularne, mniej ograne i mniej osłuchane oferują więcej emocji, więcej zabawy głosem, więcej napięcia w warstwie muzyczno-wokalnej niż Ben.
06. My Girl
Uff...
wchodzimy już w półmetek płytki Ben...
Runda szósta:
01. Ben
02. Greatest Show On Earth
03. People Make The World Go 'Round
04. We've Got A Good Thing Going
09. Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day
Decydujemy do soboty.
+++
Patrzę na swoją top listę i, z tej całej piątki, na tym etapie, Ben plasuje się na najniższym szczebelku. Wykonanie tego utworu na trasie Triumph, na początku lat 80-tych, przez dorosłego Michaela - to czysta poezja. Cenię sobie ten fragmencik 01. Ben 1:15 dużo wyżej niż wykonania z lat 70-tych. Sądzę też, że pozostałe 4 utworki - dużo mniej popularne, mniej ograne i mniej osłuchane oferują więcej emocji, więcej zabawy głosem, więcej napięcia w warstwie muzyczno-wokalnej niż Ben.
Ostatnio zmieniony czw, 15 kwie 2010, 21:42 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
- Man in the mirror
W związku z zaistniałymi okolicznościami, jestem zmuszony oddać swój głos na We've Got a Good Thing Going. W przeciwieństwie do pozostałych utworów, ten nie zawiera w sobie nic odkrywczego. Jak to powiedział wcześniej kaem, nie wygina i pozbawiony jest jakiegokolwiek feelingu. Przeciętny, niczym niewyróżniający się utwór - ot co. A jak ktoś spróbuje zagłosować mi w tej rundzie na People Make The World Go 'Round bądź Greatest Show on Earth, to zadźgam cyrklem
zgadzam się w 100%. Mój głos również We've Got a Good Thing Going.component pisze:We've Got a Good Thing Going. W przeciwieństwie do pozostałych utworów, ten nie zawiera w sobie nic odkrywczego. Jak to powiedział wcześniej kaem, nie wygina i pozbawiony jest jakiegokolwiek feelingu. Przeciętny, niczym niewyróżniający się utwór - ot co. A jak ktoś spróbuje zagłosować mi w tej rundzie na People Make The World Go 'Round bądź Greatest Show on Earth, to zadźgam cyrklem Bojowy
Monotonia, monotonia i jeszcze raz monotonia.
Na Ben nie zasługuje, mam dreszcze za każdym razem jak słucham. Włos staje dęba.
We've Got A Good Thing Going
Inaczej nie wychodzi. Potencjalnie na wylocie jest jeszcze piosenka Steviego, a ona dużo lepsza. 2 i 3 to moje faworyty, a Ben, dzięki budowanemu wokalnemu napięciu zasługuje na więcej, nawet jak miałaby to być nieszczęśliwa 4 pozycja.
Inaczej nie wychodzi. Potencjalnie na wylocie jest jeszcze piosenka Steviego, a ona dużo lepsza. 2 i 3 to moje faworyty, a Ben, dzięki budowanemu wokalnemu napięciu zasługuje na więcej, nawet jak miałaby to być nieszczęśliwa 4 pozycja.
Bitter you'll be if you don't change your ways
We've Got A Good Thing Going, ale trudno było mi wybrać w ogóle cokolwiek, ponieważ wszystkie utwory są niesamowicie melodyjne, czego nie znajdziemy w dzisiejszej "muzyce", a do tego ten aksamitny głosik małego MJa, nic dodać nic ująć, toż to balsam na me zbolałe uszy.
aaa i nie ważcie się ruszać szubidubidudadej okej???
to już prędzej można by gryzonia Bena wypędzić z domu, choć piękna to i jakby kultowa pieśń. Jednak wykonanie w dorosłej wersji ma więcej smaczku, że tak powiem....
aaa i nie ważcie się ruszać szubidubidudadej okej???
to już prędzej można by gryzonia Bena wypędzić z domu, choć piękna to i jakby kultowa pieśń. Jednak wykonanie w dorosłej wersji ma więcej smaczku, że tak powiem....
There's a place in your heart
And I know that it is love
- Agnieszkaaaaa
Podstępne kreatury Moje ukochane My Girl wypędziliście o wiele za wcześnieAgnieszkaaaaa pisze:głosuję na We've Got A Good Thing Going
Utwór który miło się słucha ale po kilku dniach bez muzyki po przesłuchaniu tego utworu poczułam zimno, nie ma w niej takiej radości jak wcześniej. Trochę smutna się wydaje.