Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
11 października 1989 roku Michael Jackson odwiedził Gardner Street Elementary School, szkołę do której uczęszczał przez krótki okres czasu, od kiedy wraz z rodziną przeniósł się do Kalifornii w 1970 roku.
Podczas wizyty Michael spotkał się z uczniami i pedagogami, a także uczestniczył w nadaniu szkolnego audytorium imienia Michaela Jacksona. Odebrał także z rąk Laury Gerson, swojej dawnej nauczycielki pamiątkową nagrodę upamiętniającą to wydarzenie.
Można tam przeczytać także o tym, że w 2003 roku z powodu oskarżeń o pedofilię oraz rozpoczęcia procesu nazwisko MJa umieszczone nad wejściem do audytorium zostało zakryte. Niedawno powstała petycja, mająca na celu przywrócenie imienia i nazwiska Michaela nad wejściem do budynku. Bardziej szczegółowe informacje na stronie, do którego linka dałem powyżej.
Audytorium Gardner Street Elementary School w Hollywood znów nosi imię Michaela Jacksona.
To ostatnia szkoła, do której chodził Michael, wtedy w wieku 11 lat.
Audytorium nosiło imię Michaela od roku 1989, po oskarżeniach - litery zostały przykryte. Z uwagi na muzyczne dziedzictwo pana Jacksona i jego wkład w rozwój współczesnej kultury, podjęliśmy kroki zmierzające do usunięcia tablicy przykrywającej Jego nazwisko, mówi LAUSD Superintendent Ramon Cortines. źródło
Jodi Gomes cytuje Katherine Jackson: Po kilku szczerych rozmowach między mną, moim wnukiem Tajem, przyjaciółką rodziny Jodi Gomes oraz LAUSD, jestem ogromnie szczęśliwa, że Audytorium szkoły znów będzie dumnie nosiło imię mojego syna. Nie doszłoby do tego bez wielkiego oddania ze strony Jego fanów, a w szczególności wspaniałych członków Kampanii "Uncover Michael Jackson's
Name Campaign