Michael Jackson's Vision - DVD Box Set [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply

Na ile oceniasz wydawnictwo "Vision"?

1
3
4%
2
3
4%
3
11
13%
4
23
27%
5
17
20%
6
28
33%

Total votes: 85

Mandey

Michael Jackson's Vision - DVD Box Set [koment.]

Post by Mandey »

Image

Komentarze do tego tematu.

Chciałbym tylko twórcom zadać pytanie, co stało na przeszkodzie by pojawił się tam również klip do HIStory?
Last edited by Mandey on Tue, 23 Nov 2010, 13:21, edited 1 time in total.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
anialim

Post by anialim »

W końcu oficjalne info. Mimo wszystko, miałam nadzieję na większą ilość niepublikowanego wcześniej materiału (źródłą w $ony z innych forów wspominały o klipach do Dangerous i Smile). A tak, jak zauważa Mandey nawet nie udało im się skompletować pełnej filmoteki.
Swoją drogą nadchodzące miesiące dla fanów Michaela coś mi przypominają ;-)
Będzie coś starego - filmy krótkometrażowe
Coś niebieskiego - album ze zdjęciami Arno Bani
Coś nowego - płyta
Coś pożyczonego - jeśli na niej znajdzie się np. A place with no name...
Abe

Post by Abe »

11 Smooth Criminal 9:27:00
Director: Colin Chilvers

- mam nadzieję, że to nie będzie taki mix jak na poprzednich DVD

12 Another Part of Me 4:45:00
Director: Patrick T. Kelly

- wreszcie :happy:

14 Come Together 5:40:00
Director: Jerry Kramer & Colin Chilvers

- wersją z Moonwalker'a ?

16 Blood On The Dancefloor 5:27:00
Director: Michael Jackson & Vincent Patterson

- tak jak przy SC, mam nadzieję, że oryginalna ścieżka dźwiękowa

17 Ghosts 3:58:00
Director: Stan Winston

- tu największy zawód, kiedy doczekamy się całego GHOSTS na DVD lub Blu :surrender: :surrender:

18 You Rock My World 13:30:00
Director: Paul Hunter

- "najpełniejsza" wersja ??

19 Cry 4:57:00
Director: Nick Brand

- nareszcie, bo mam już dość oglądania tego klipu w małym okienku z singielka :P

4 Say Say Say - Paul McCartney & Michael Jackson 4:57:00
Director: Bob Giraldi

- ciekawostka, tego się nie spodziewałem

5 They Don't Care About Us - Prison version 4:52:00
Director: Spike Lee

- nareszcie :happy: :happy: .. mam nadzieję, że będzie to wersja bez cenzury ...

6 Why? - 3T featuring Michael Jackson 4:33:00

- fajnie ;)

7 One More Chance - previously unreleased 4:03:00

- na to chyba wszyscy czekali :happy: :mj:

...ogólnie, szkoda, że DVD3 zawiera jednak tak mało materiału.
Podkreślę raz jeszcze, największy zawód, brak pełnego GHOSTS ..
billiejean89

Post by billiejean89 »

Fajnie, fajnie ale brak HIStory i pełnej wersji Ghosts mnie dobija.
Jak robią coś konkretnego to powinni już dodać te dwa klipy.

http://www.sonymusicdigital.com/michael ... ackson.com
Tu podana jest juz cena. Mozliwe ze tylko 115zl?
Image
Detox

Post by Detox »

Zestaw z chęcią kupie bo ostatnio szerzy się w polsce problem z klipami w dobrej jakości - na youtube zostały poblokowane a na innych portalach jakość jest kiepska. No i oczywiście One More Chance ;-) Mam nadzieje ,że cena nie będzie wywalona.. ;-) Ta cena na stronie sony dziwi mnie o tyle ,że zawsze było tam wszystko drożej niż w salonach - pamiętam jak walneli cene za This Is It 100 zł a potem była w empiku po 70... I w przypadku innych płyt wydawanych przez sony zawsze tak jest.. Więc jak to ma być jeszcze tańsze niż 115.. Choć pewnie zapomnieli dopisać jednego zera :smiech:
Abe

Post by Abe »

Mandey wrote:Osobiście nie wierzę w taką cenę.
Moim zdaniem w Polsce cena będzie jeszcze mniejsza ...
Ogólnie wstrzymałbym się z pre-orderem z oficjalnej strony, prawdopodobnie będą to płyty z Regionem 1 ... a sądzę, że takie sklepy jak np. FaN.pl będzie miał to wydawnictwo taniej ...
a_gador

Post by a_gador »

Mnie również szkoda Ghosts w całości. Ale coś za coś: TDCAU w wersji więziennej, Say, say, say, You rock my world, BOTDF i One more chance trochę mi inne braki rekompensuje.
Tylko czy
7 One More Chance - previously unreleased 4:03:00

to na pewno będzie właściwy kfm, czy może ta znana już wersja w formie pozlepianych ujęć?
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Image
drewno23

Post by drewno23 »

Pozlepiana wersja był wydana na "The One", jeśli się nie mylę. Tak więc to powinien być właściwy teledysk
Maverick

Post by Maverick »

Tak, to będzie ten teledysk z Michaelem skaczącym po stolikach w zielonej kurtce, z którego mamy kilka slajdów.

A gdzie Whazupwitu?! :beksa:
Pank

Post by Pank »

No to czekamy na nowszą, specjalną edycję Vision, poszerzoną o... Ghosta? Dodatkowy klip The Jacksons?

Widzę brak przynajmniej kilku teledysków. Były przynajmniej dwie wersje Will You Be There, Gone Too Soon czy Blood On The Dance Floor. Jak Why (yes! yes! yes!), to dlaczego nie Whatzuwithu? Już nie mówię o tym, że jak wrzucać Enjoy Yourself, to jeszcze wypadałoby chociaż jakiegoś Dreamera. I coś z Jackson Five też by się znalazło. Ale mnie zawsze będzie mało - zamknę się dopiero przy porządnym wydawnictwie z trasy promującej Triumpha, Victory, albo przynajmniej drugiej części Bad. :cool:

Teledysk do One More Chance - nawet jeżeli to będzie to, co zostało nakręcone w 2003 roku, to w wersji nieukończonej (wzdychać do tego raczej nie będę - fajne stoliki). Mnie bardziej ciekawi czy zostało cokolwiek nakręcone do planowanego w 2002 roku Unbreakable.
Talitha

Post by Talitha »

Maverick wrote:A gdzie Whazupwitu?!
Też pobecze :beksa:
agusiaa_w wrote:A czyli w jakiej? Bo ja mam pełną 9-minutową wersję
Mam audio 10:54, Tatiana coś na początku krzyczy, jakaś wrzawa, muzyczka w tle.
A komercyjna wersja trwa około 9:24.

Ogólnie się cieszę, zasłodziliby nam za bardzo gdyby dorzucili jeszcze cały Ghosts. Zaczełabym ich lubić :nerwy:
Ghosts, Moonwalker i Captain EO to filmy, bo ich ścieżki składają się z więcej niż jednego utworu.
Dlatego czekam na oddzielne DVD lub Blu-Ray, najlepiej z dodatkiem making of.
@neta

Post by @neta »

billiejean89 wrote:Jak robią coś konkretnego to powinni już dodać te dwa klipy.
i wszystkie inne życzenia będą na następnych 20 składankach wydanych przez najbliższe 20 lat a wy płacić- płacić-posiadać milionpięcsetny raz ten sam teledysk plus jakiś ochłap i płacić!!! glupija :wariat: ;-)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
MJ fan

Post by MJ fan »

kaem

Post by kaem »

Jejku, jejku. Znowu wybrakowany towar. Braki Whtzupwitu i HIStory dziwne, skoro 3 DVD takie krótkie. Zrozumiałbym, jakby płyty były wypełnione po brzegi. Oj, powinni wpierw zapytać fanów.

Ale w sumie i tak solidna rzecz, skoro jest dosłownie wszystko z Bad i HIStory. Mogli jeszcze dorzucić Smile, bo był gotów.
Zastanawiam się czy kupię czy poczekam na edycję w zamszowej okładce z bonusami bonusów. Nie kupiłem VHS z HIStory I i II, no i na DVD miałem kompletnie wersje kfm.
Ale dla nie-fanów wydawnictwo, które można pokazywać spokojnie, bo braki nieznaczne. Całkiem fajny prezent dla kogoś. A że Ghosts nie w całości.. Myślę, że to materiał na osobne wydawnictwo.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
anialim

Post by anialim »

95 zł na Amazonie Całkiem przystępna cena. Aż dziwne... Jeśli dorzucicie coś za 5 funtów - darmowa wysyłka do PL :)
Post Reply