Prasa i Internet: artykuły o Michaelu

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply
Speed Demon

Prasa i Internet: artykuły o Michaelu

Post by Speed Demon »

Nie mam skanera, ale oto co zamieścił dziennik w dodatku "Kultura":

Tajemnica pokręconej psychiki Michaela Jacksona rozwiązana! - Winny jest wypadek sprzed lat, kiedy podczas kręcenia reklamy włosy Jacko stanęły w płomieniach. To zrujnowało jego psychikę. - twierdzi David Gest, przyjaciel Jacko. My twierdzimy, że Gest leczy się w tej samej klinice psychiatrycznej co Jackson.

To już taki drugi atak Dziennika na Michaela, czas przekonać rodziców do zmiany opinii na temat tej gazety.
MJowitek

Post by MJowitek »

E tam atak.
Według mnie to oni się śmieją nie z Jacksona a Davida Gesta, że rozpowiada takie głupoty.
Przeczytaj uważnie ostatnie zdanie.
Może ja mam spaczone poczucie humoru, ale mnie w sumie to rozbawiło :)
Stanisław Leon Kazberuk

Post by Stanisław Leon Kazberuk »

Speed Demon wrote:Nie mam skanera, ale oto co zamieścił dziennik w dodatku "Kultura":
Który dziennik?
Chodzi o Dziennik na Polskę, Europę i Świat? Wydawnictwo agorowe?
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Stanisław Leon Kazberuk wrote: Który dziennik?
Chodzi o Dziennik na Polskę, Europę i Świat? Wydawnictwo agorowe?
W rzeczy samej, poprzednio nawiązywali do nowej płyty.
Spearmint

Post by Spearmint »

Przeglądając najnowsze Mojo-The music magazine , natrafiłam na listę 100 nagrań,które zmieniły świat. O Thrillerze,kochani,nie zapomnieli. Tyle,że cudo jest na 33 miejscu, :wariat: , wraz z komentarzem Akona :
The ivention of the genre-bending blockbuster,50 milion sales and counting...
Akon: It redefined the whole music industry,and how you market a record. It took it to another level,and made everyone step their game up,like 10 or 15 thousand times.
He was the first artist to bring Hollywood and pop music together and present it to people like that.I'd just arrived in the United States[from Senegal],when I first heard it,I was about 10 or 11. It was just crazy,everybody was wearing Michael Jackson T-shirts- I made sure I got myself a Michael Jackson jacket.He had Eddie Van Halen on there. Thriller was rock music,soul,funk,pop.
That's the direction I want to take myself,to be able to play any kind of music.Michael's one of those artists who can do anything they want,and his fans will support him.
He inluenced me a buisnessman too.No one had ever been bigger than The Beatles at that point,but when Michael bought up their song publishing[in 1985],he made it seem like he's the boss!When you make an album that big,it almost impossible to come up withanother like it. Classics can't be duplicated,and every artist is gonna 'peak' at some point. Once you reach a peak,it's hard to peak a peak.But nobody's outsold him yet.
Without this no...Timberlake,Neverland,modern chart pop.
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Speed Demon

Post by Speed Demon »

Aby tylko potwierdzić tezę, że MJ jest wszędzie, dodaję cytat ze wstępniaka w najnowszym Wproście, autorstwa Wiesława Kota:

gdy tylko Michael Jackson w roku 1997 zapowiedział, że założy park rozrywki na warszawskim Bemowie, minister Kołodko od razu wręczył mu swą pracę "Polska - strategia 2000". Zapewne licząc na więcej. Niestety, i gwiazdor, i minister przeszli do historii szybciej, niż się spodziewali

Z przyjemnością wyślę panu redaktorowi najnowszą płytę MJa, gdy tylko pojawi się na rynku;)

Speed Demon

PS. A może dobrze byłoby zmienić tytuł tematu na "Michael w prasie"? Lub coś podobnego (a la Michael w Telewizji, Michael w supermarketach...)[/i]
nikolka

Post by nikolka »

W programie telewizyjnym TO & OWO są 2 strony poświęcone Michaelowi.Kupiłam i nie żałuję,bo chociaż artykuł krótki to bardzo,bardzo pozytywny ;-)
Image
Ania R.

Post by Ania R. »

Moja mama kupiła ostatnio "Show", które czyta regularnie.Natknęłam się tam na artykuł o Michaelu, który w 80% składał się ze zdjęć.Na jednym z nich był pokazany 14-letni Michael,a pod nim podps "Rok 1979.Michael cieszy się z sukcesu solowej płyty <Off the Wall>.Jest już prawdziwą gwiazdą!".Zdjęcie wyżej przedstawaiało Michaela grającego w kosza, w tym samym ubraniu i tak samo wyglądającego, tylko według owego pisma był to już rok 1972.Potwierdziło to moją opinię na temat takich gazet-to po prostu brukowce, które nie starają się nawet na przekazanie choć w minimalny sposób prawdy-czyhają na sensację.Nie tak dawno przeczytałam w gazecie podobnych lotów artykuł o rozpadającej się twarzy Michaela i wybielaniu, a teraz nagle wszyscy zauważają Jego "smutne dzieciństwo" oraz "bielactwo nabyte".Zero klasy i taktu!!!
"May we continue to remember not to judge man by the color of his skin, but the content of his character." Michael Jackson
paty092

Post by paty092 »

W gazecie Gala jest 6 stron poświęconych Michael'owi ale tam są głównie zdjęcia i podpisy do niektórych zdjęć są głupie np. że Mike spał w komorze tlenowej. No ale cóż można się spodziewać po takich gazetach glupija
Image
kaem

Post by kaem »

Przeglądałem wczoraj Hello! To brukowiec na poziomie polskiej Vivy. Ale ma chyba najładniejsze zdjęcia z gazet, które przeglądałem; i w dużym formacie. Sięgnęli do archiwum i umieścili sporo czarno- białych zdjęć z Michaelem z tej sesji, z której pochodzi zdjęcie w Dancing The Dream, umieszczone przy opowiadaniu o rybie która była spragniona.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Mary_Jackson

Post by Mary_Jackson »

W poprzednim numerze Polityki też jest artykuł o ceremoni pogrzebowej, postaram się wstawić skan, bo na stronie Polityki nie ma dostępu do tego artykułu.
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
a_gador

Post by a_gador »

W sierpniowym wydaniu JazzForum jest bardzo ciekawy artykuł pana W. Majewskiego Seven steps to heaven o MJ. Moim zdaniem bardzo rzetelne omówienie twórczości artysty bez komentowania jego życia osobistego. Polecam wszystkim.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Image
pijej1

Post by pijej1 »

dziś w Vivie artykuł: Cała prawda o dzieciach króla!
ogólnie pozytywny wydźwięk: "to nie są rozpieszczone bachory podobne do pociech innych celebrytów. ale bardzo mądre i grzeczne dzieci."
Zakochany
agusiaa_w

Post by agusiaa_w »

Dzięki Mandey za artykuł, bardzo fajny, trochę błędów faktycznie jest, ale ma bardzo obiektywny wydźwięk - porusza wszystkie aspekty życia Michaela, także te nieciekawe, ale bez oceniania, osądzania. Naprawdę fajnie się czytało. Ode mnie duży plus dla tego Pana.
ImageImage
Mary_Jackson

Post by Mary_Jackson »

w nowym Popcornie jest duzy plakat MJ z Thrillera ;)
You can pray to the angels
and they will listen,
but the best way to call them,
I am told, is to laugh.
Post Reply