Michael Jackson a Polska

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
MJJ

Michael Jackson a Polska

Post autor: MJJ »

Komentarze do tego watku umieszczamy tutaj --> siadeh-

Jak dotąd w różnych tematach forum pojawiały się wzmianki o Michaelu dotyczące jego wizyt w Polsce i różnych rzeczy związanych z Polską.
Dlatego postanowiłem założyć temat, w którym wszyscy chętni w jednym miejscu mogliby znaleźć informacje o związkach Michaela z Polską, zdjęcia Michaela z Polski, albo z Polską związane i wszystko co wiązałoby się z tematem wątku.
Wszystkich, którzy mogą wnieść informacje lub zdjęcia do tego wątku zachęcam do tego gorąco.

A na dobry początek poniższy cytat (bodajże) z 27 lub 28 maja 1997 roku:

I have been around the world six times, and no other country has touched me the way Poland has... I would love to live here.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

Zdjęcie z Pałacu Prezydenckiego

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

MJ na lotnisku Wrocław-Strachowice!
Taka mała ciekawostka a propos wizyty MJ'a w Polsce. :party:

W końcu zebrałam się i poprosiłam kolegę, aby zeskanował moje zdjęcia MJ'a z lotniska we Wrocławiu. Od razu zaznaczam ze fotki nie zostały zrobione przeze mnie. Niestety nie miałam tyle szczęścia aby wejść na płytę. ;( Ja i reszta fanów mieliśmy swoje miejsce za płotem...hehe, ale MJ okazał się bardzo dobrotliwy i przeszedł się po płycie, koło płotu, aby do nas pomachać. Taki miły gest z jego strony. ;-)
Zdjęcia dostałam od koleżanki, której ojciec jakiś trafem się tam znalazł. Niestety koleżanka nie mogła znaleźć kliszy, pewnie jej ojciec wyrzucił :-/ ale dobrze, że chociaż zachowały się te zdjęcia. Wpadły w dobre ręce ;)
Zdjęcia są skanowane więc straciły sporo na jakości. Załadowałam jeszcze te fotki na rapidshare, jeśli ktoś chciałby zobaczyć je w dużo lepszej jakości.

http://rapidshare.de/files/21809449/MJ_ ... y.rar.html

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu jedna fotka MJa w Lubiążu!
Obrazek
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

A ja mam tekie jedno pytanko.... może mi ktos powiedzieć, co to za szczęściara idzie z MJ'em?bo wydaje sie jakaś taka..... no sama nie wiem...
Pozdrawaim, super temacik! ;-)
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
thewiz

Post autor: thewiz »

Anitka pisze:A ja mam tekie jedno pytanko.... może mi ktos powiedzieć, co to za szczęściara idzie z MJ'em?bo wydaje sie jakaś taka..... no sama nie wiem...
Pozdrawaim, super temacik! ;-)

To Marielle Tourel , corka panstwa Tourel ,na zaproszenie ktorych MJ przybyl do Polski w 1997 roku by rozwazyc mozliwosc budowy parku rozrywki. Marielle byla z MJem podczas calej wizyty, praktycznie non stop trzymajac go za reke. Musieli zlapac dobry kontakt. Co do panstwa Tourel to mozna byloby mowic wiele,szczegolnie o pani Joannie. (Przez dlugi czas podawala sie za oficjalnego przedstawiciela MJa w Polsce, nawet gdy marzenia o parku staly sie nierealne i do niedawna utrzymywala ,ze wciaz ma kontakt z MJem) Chyba po dzien dzisiejszy panstwo Tourel sa wlascicielami ekskluzywnych restauracji w Warszawie.Zamkneli juz jakis czas temu swoj sklep Kidiland. Joanna Tourel byla prezesem World Trade Poland. Grala takze pierwsze skrzypce w tworzeniu miedzy innymi Blue City w Warszawie i byla w zarzadzie Blue city. Obecnie nie wiem, czym sie zajmuje.
Ostatnio zmieniony sob, 04 lis 2006, 20:58 przez thewiz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dzina

M.Dż.* pisze:
dzina pisze:Kasiu, chciałabym ale niestety z Wrocławia nie mam więcej.
Szkoda, szkoda, bo oczy cieszą takie obrazki :love:
No i na wspominki pozwalają....
No właśnie na wspominki :-)
Właściwie jeszcze jakieś mam z Wrocławia, ale są to zdjęcia robione przeze mnie szajsowatym aparatem-ujęcia do bani wyszły, dlatego nie zamierzam ich w ogóle umieszczać.

Przypomniało mi się, że mam jeszcze parę innych zdjęć z Polski, które kupiłam swego czasu w polskiej agencji prasowej w Warszawie. Mam tylko 6, bo jedno zdjęcie, jak dla mnie, kosztowało fortunę. To są oryginalne i bardzo bliskie ujęcia. Z tego co już zauważyłam podobne ujęcia można znaleźć na necie ale na wszelki wypadek wrzucam scan moich. ;-)

Tu można ściągnąć te same foty w nieco lepszej jakości!
http://rapidshare.de/files/23164707/Michael.rar.html

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Terminator pisze: Zresztą jeszcze w 1997 miał do nas przyjechać dać kolejny koncert w ramach HIStory Tour i nic.
W 1997 r. był w Polsce ale w celach biznesowo-turystycznych, nic mi nie wiadomo o tym, że były plany drugiego koncertu w RP. Może jakiś Polski organizator marzył o takim czymś i się podzielił swoimi marzeniami z resztą Polski ale żeby Team Michaela coś takiego planował nie słyszałem.

Z wizyt które nie doszły do skutku znana mi jest tylko ta z 1999 lub 2000 r. podajże za kadencji Piskorskiego w Wawie. Wówczas miał przyjechać aby tym razem z nowym prezydentem stolicy snuć plany o budowie parku rozrywki. Wizyta została odwołana w ostatniej chwili co mówiąc delikatnie rozwścieczyło fanów którzy przybyli do Wawy z zagranicy. Niestety nie pamiętam oficjalnego powodu odwołania wizyty.
Awatar użytkownika
dzina

Terminator pisze:Zdjęcia są super! :-)
Pank pisze:Dzina, świętne zdjęcia! Dzięki! :)
Cieszę się :)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Terminator pisze:Słyszałem, że miał być u nas już podczas Dangerous Tour ale potem została ona odwołana z powodu zarzutów..., ale nie wiem czy to jest prawda...
Z tego, co pamiętam, to część europejska trasy "Dangerous" odbyła się na samym poczatku :knuje:
Oskarżenia padły podczas Amerykańskiej części trasy.
Polskę już w samych planach pominięto :surrender:
Pamiętam, rozpoczęcie trasy w Monachium- przedstawiono wtedy bardzo szczegółowo całą część europejską- była nawet Rumunia, ale Polski niestety nie :smutek:
Terminator pisze:Ale mi bardziej chodzi o to co mówił, że go Polska najbardziej wzruszyła, że pragnie tu zamieszkać. I wątpie aby Michael nie przyjeżdżał do nas bo mamy Kaczyńskiego...
Zresztą jeszcze w 1997 miał do nas przyjechać dać kolejny koncert w ramach HIStory Tour i nic.

Sam już nie wiem co mam sądzić o tych jego wszystkich gadkach, że chce nas częściej odwiedzać i że pragnie tu zamieszkać...
Bo Michael'owi się ponoć Polska naprawdę spodobała i naprawdę chciał tu zamieszkać.
Poczyniono nawet pewne poważne kroki na wyskim szczeblu w tym kierunku, ale Polska, jak to Polska- zawsze rządziła się swoimi prawami.
"Nasi" u nas Michael'a nie chcieli, co w pewnym sensie mogło i samego Michael'a zniechęcić do nas i naszego kraju :-/
THRILLER pisze:Z wizyt które nie doszły do skutku znana mi jest tylko ta z 1999 lub 2000 r.
Marzec 2000 ;-)
THRILLER pisze:Wizyta została odwołana w ostatniej chwili co mówiąc delikatnie rozwścieczyło fanów którzy przybyli do Wawy z zagranicy. Niestety nie pamiętam oficjalnego powodu odwołania wizyty.
Oficjalny i nie oficjalny powód był taki, że strony nie doszły do porozumienia. Negocjacje pomiędzy pełnomocnikami Michael'a, a tureckim inwestorem zostały "zawieszone" (na wieczne nieodwieszenie zresztą :-/ )
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Kingoosia pisze:Na zdjęciu tego szklanego wieżowca jedno piętro jest jakby ciemniejsze... Może tu chodzi o to, że to właśnie był apartament Mike'a?
Piętro jest ciemniejsze, jednak dzięki wizji architektów budynku warszawskiego Marriotta. To nie jest zaznaczenie. Już nie pamiętam, na którym piętrze był Michael. Raczej wysoko. Miał przyjemny apartament (pokazywano w TV). Do apartamentu przed przyjazdem MJ zamówił wtedy tacę z serami, mms'y oraz czarne i czerwone balony :) Wspomniała o tym kobieta - pracownik hotelu - też emitowano w TV.

Niestety Marriott nie jest hotelem, z którego MJ mógł rzucać prześcieradła lub poduszki w fanów, albo chociaż zakiwać łapką :surrender: .
japrosic
Kto z Was był pod Marriottem 10 lat temu?
Obrazek
Awatar użytkownika
dzina

huczek pisze: Już nie pamiętam, na którym piętrze był Michael. Raczej wysoko.
Apartament był dwupoziomowy więc MJ zajmował 40 i 41 piętro, pokój 4006.

Hehe...wróciły do mnie miłe i bardzo szczeniackie wspomnienia. Pamiętam, że podczas jednego ze zlotów, które organizował mój kolega, zazwyczaj w stolicy a były to z reguły dwudniowe spotkania, poszliśmy do Marriottu. Właściwie było już po zlocie, ludzie się rozjechali do swoich miejscowości a trzech moich znajomych i ja zostaliśmy, bo późno mieliśmy pociąg do Wrocławia. Ktoś z nas wpadł na pomysł, aby wkręcić się do Marriottu a dokładnie do apartamentu, gdzie swego czasu wielki Michael się zatrzymał. Hehe...jeszcze wtedy, każdy znał na pamięć numer pokoju a było to może 2000 roku. Teraz musiałam zerknąć na pamiątkowe foty, aby sobie przypomnieć, wszystko mi cholera wywietrzało.
Jak sobie pomyśle jakie z nas były wtedy wariaty :glupi: miałam wówczas 17 lub 18 lat, teraz mam 24 lata a wariat chyba ciągle we mnie drzemie ;). Wracając do naszej eskapady, weszliśmy do windy i pojechaliśmy na te słynne 40 piętro, znaleźliśmy pokój i zrobiliśmy photo session :cool: po paru chwilach naszego zachwytu, wow, bo to w tym pokoju spał sam MJ, a po tym korytarzu przecież stąpał :diabel: podszedł pod magiczne 4006 pracownik hotelowy, spojrzał na nas z ciepłym uśmiechem i powiedział, chcecie wejść? Na to my ze stoickim spokojem jak na fanów przystało, jasne, że tak :party:. Teraz już nie pamiętam dokładnie kto co powiedział, ale wszystko to i inne zloty czy jakieś wypady na koncerty są szczegółowo opisane w gazetkach, które swego czasu kolega tworzył. Nie mam ich przy sobie, bo akurat pożyczyłam. Wracając do tematu, przy uprzejmości pracownika hotelowego weszliśmy do apartamentu uzbrojeni w kamerę video, że gość nam na to wszystko pozwolił? Obrazek
Ja już nie wiem czy my się tak na serio zachwycaliśmy tym, że w pokoju dwa razy zatrzymał się nasz idol czy dlatego, że luksus dwupoziomowego apartamentu był powalający? ;-) Wszystko uwieczniliśmy na kamerze video :)
Fajna pamiątka i jest z czego boki zrywać ale też przywraca miłe wspomnienia ze zlotów i tej super wówczas atmosfery :-)

huczek pisze:Kto z Was był pod Marriottem 10 lat temu?
Obrazek

Btw, kulasty ten plakat.
Awatar użytkownika
Kingoosia

Post autor: Kingoosia »

A ja mam taką prośbę. Czy wie ktoś, gdzie konkretnie Michael był podczas swoich wizyt w Polsce? Wiem, że na pewno Wrocław, Lubiąż i oczywiście Warszawa, ale chciałabym się dowiedzieć czy gdzieś jeszcze.

I jeszcze taka jedna sprawa - czy to prawda, że Michael był też nieoficjalnie w Polsce w 1979 roku? Gdzieś tak przeczytałam, nie pamiętam gdzie :-)
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
gemini

Post autor: gemini »

Najmieszniejsze jest to, ze nie ma nigdzie jego koncertu w Polsce do ogladniecia. Ale widzialem na youtube The Way you make me feel w Polsce, i byl znaczek Polsatu, czyzby bylo to puszczane w TV? Moze ktos ma? lol
MOJ NAJNOWNIEJSZY FILMIK TANECZNY Z PIOSNKĄ MORPHINE (yeah, yeah baby):
http://www.youtube.com/watch?v=-oxB222Q1tM
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

gemini pisze:Ale widzialem na youtube The Way you make me feel w Polsce, i byl znaczek Polsatu, czyzby bylo to puszczane w TV? Moze ktos ma? lol
Polsat miał wyłączność na ten koncert i na pewno go nagrywał- cały lub chociaż fragmenty.
Urywki "The Way You make me feel" były emitowane w Polsacie przy okazji wiadomości na temat Michael'a i koncertu.
Cały koncert z Bemowa nie był jednak nigdy emitowany.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Jeszcze takie zdjęcia - ciekawostki, ze strony Przegubowca. :cool:

Obrazek
Obrazek
Przegubowe 603 za chwilę zabierze pasażerów na Bemowo. W 1996 roku przeguby na nockach pojawiły się tylko dwa razy: na Sylwestra i z okazji koncertu Michaela Jacksona.

Obrazek
ODPOWIEDZ