Angelo "Twin Peaks" Badalamenti współpracował z MJ

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
kaem

Angelo "Twin Peaks" Badalamenti współpracował z MJ

Post autor: kaem »

Mam zadziwiające odkrycie. Łażąc dziś sobie po stronach znalazłem informację, że muzykę do teledysku Black Or White (chodzi najprawdopodobniej o końcową sekwencję, tzw. Panther Solo) zrobił... Angelo Badalamenti!
Dla wiernego fana Twin Peaks od lat, to niebanalna wiadomość.
Źródło: http://www.davidlynch.de/ababout.html
Obrazek
Zastanawia mnie, czemu Michael podaje takie niekompletne informacje na swoich wydawnictwach. Bo oczywiście na DVD Dangerous the short films ani słowa na temat.
Awatar użytkownika
billie_jean

Post autor: billie_jean »

no i tu mnie masz...nie miałam zielonego pojęcia i szczerze powiedziawszy jestem w szoku.:podejrzliwy:

tak czy owak to bardzo dobra wiadomość dla wielbiciela "Twin Peaks" za jakiego się uważam ;-) dzięki Krzysiu.

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Rzeczywiście nigdzie nie znalazłem takiej wiadomości. Jest jedynie wzmianka w "DVD Dangerous the short films", że teaser - kilkunastosekundowy film emitowany m.in. w mtv zapowiadający premierę Black Or White i premierę płyty Dangerous - jest autorstwa David Lynch'a. W filmie widzimy czerwone tło - a la Twin Peaks ;-) czarne słupy i twarz Michaela w kuli - w tle intro do piosenki Dangerous - coś w rodzaju zbliżającego się pociągu.
Teaser był prezentowany bez żadnego opisu i bez komentarza. W tym czasie prezenterzy MTV wspominali już o światowej premierze nowej piosenki Michaela. Wspomnę tylko, że autorem muzyki do piosenki "Black Or White" jest Michael Jackson. Co do dźwieku w drugiej części teledysku BOW nie znalazłem żadnych informacji. Nie mam też pewności, że informacja ze strony http://www.davidlynch.de/ o A. Badalamenti jest wiarygodna.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Ta wiadomość pojawia się też na innych serwisach o Davidzie Lynchu, wystarczy wpisać w google badalamenti michael jackson. Zakładam zatem, że to prawda. Tym bardziej, że te wszystkie ślizgi, świsty i pluski w Panther Solo są zaskakująco zbieżne do efektów, po które sięga Angelo.
ODPOWIEDZ