The Jackson 5 - Come And Get It: The Real Pearls

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
kaem

The Jackson 5 - Come And Get It: The Real Pearls

Post autor: kaem »

Obrazek
Premiera: 28.08.2012

Spis utworów:
Disc 1:
1. (We're The) Music Makers 1:00
2. If The Shoe Don't Fit 3:18
3. Come And Get It (Love's On The Fire) 3:12
4. I Got A Sure Thing 3:21
5. After You Leave Girl 2:38
6. Mama Told Me Not To Come 3:04
7. Iddint 3:47
8. Since I Lost My Baby 2:52
9. Keep An Eye 3:08
10. Movin' 3:23
11. Feelin' Alright 3:13
12. You Better Watch Out 3:06
13. I'm Your Sunny One (He's My Sunny Boy) 2:49
14. Someone's Standing In My Love Light 2:52

Disc 2:
1. If You Want Heaven 3:07
2. You Can't Hurry Love 2:50
3. Keep Off The Grass 3:08
4. Going My Way 3:57
5. Makin' Life A Little Easier For You 3:18
6. Up On The Roof 3:07
7. If I Can't Nobody Can 2:45
8. Our Love 3:25
9. I Can't Get Enough Of You 2:48
10. Cupid 2:54
11. Let's Go Back To Day One 3:02
12. Would Ya Would Ya Baby 3:57
13. Love Trip 3:07
14. Label Me Love 3:31
15. Jumbo Sam 3:05
16. That's How Love Is 3:25
17. If I Have To Move A Mountain 4:47
18. Mama's Pearl 4:10

Wytwórnia Motown w przeddzień 54. rocznicy urodzin Michaela Jacksona i na krótko przed wydaniem Bad 25 przygotowała niespodziankę. 28. sierpnia będzie można kupić dwupłytowy zestaw z nowymi, wcześniej nie publikowanymi piosenkami zespołu. W zestawie pojawia się też min. cover Supremes You Can't Hurry Love oraz znane z poprzednich płyt The Jackson 5 That's How Love Is, If I Have To Move A Mountain, Mama's Pearl i Feelin' Alright - tu prawdopodobnie w nieznanych dotąd wersjach. Część nagrań może być znana największym fanom, jako że niektóre piosenki krążą od pewnego czasu w drugim obiegu jako niewydane.
Ostatnio zmieniony pt, 24 sie 2012, 23:27 przez kaem, łącznie zmieniany 2 razy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Myślę, że to świetny pomysł. Wydawnictwa Motown są świetne w przeciwieństwie do Sony i pewnie zakupie ten album.
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Obrazek
Awatar użytkownika
majkel1994

Post autor: majkel1994 »

Chyba sobie to kupię. Na pewno pośmiertne wydawnictwa motown są lepsze niż sony. Zapowiada się ciekawie. Ciekawe czy będzie można kupic w Polsce bo narazie to tylko na amazonie widziałem.
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Powtórzę się z tym, co napisałam na fb. Motown do tej pory mnie nie rozczarowało. Wydawnictwa na naprawdę wysokim poziomie, pełne smaczków, bez udziwnień, remixów z księżyca i tym podobnych fajerwerków. Świetnie wydane, a do muzyki z tych krążków wraca się z przyjemnością. Audio dostępne na amazon bardzo zachęcające i po pierwszym szybkim przesłuchaniu wiem, że album jest wart zakupu. Ciekawa inna wersja Mama's Pearl, a pewnie nie tylko tutaj kryją się niespodzianki :-) Czekam więc z niecierpliwością!

A tak na marginesie: będzie jak nic "uzupełnienie" dla rocznicowego "Bad" ;-)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
King.

Post autor: King. »

To są niewydane wcześniej utwory, tak?
Obrazek
Awatar użytkownika
component

Post autor: component »

Część niedostępna nigdzie wcześniej, spora część od dawna krąży już w internecie jako rzadkie piosenki TJ5, a If I Have To Move A Mountatin będzie w nowej wersji (czego nie można powiedzieć o Mama's Pearl, bo udostępniony przez amazon odsłuch to Guess Who's Making Whoopee With Your Girflriend - znana już dawno wersja robocza Mama's Pearl).
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

Jest już w Polsce?
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Na angielskim amazonie datę premiery przesunięto na 15 października.
Zapowiedź krążka pojawiła się także na fan.pl - premiera 19 października, cena na razie nieznana.

Info: tu i tu .

Edit: fan.pl przesunął "polską premierę" na 26 października. Zniecierpliwionym pozostaje więc amazon ;-)
Ostatnio zmieniony śr, 10 paź 2012, 15:44 przez Mariurzka, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

Jestem od wczoraj szczęśliwą posiadaczką tego wydawnictwa i jestem zachwycona. Piosenki brzmią fantastycznie, w klasycznym duchu Motown. Na całość, która znajduje się w gustownym tekturowym pudełku (dość masywnym) składają się 3 płyty, nalepka z logo Jackson 5 i książeczka z historią zespołu, zdjęciami grupy i spisem utworów. Niestety, nie ma tekstów, ale tego się raczej nie spodziewałam, więc nie zawiodłam się. Miłym dodatkiem do 2 płyt CD jest 7"LP z dwoma utworami: "If The Shoe Don't Fit" i "Feelin' Alright" w pełnej wersji. Myślę, że akurat ten album, jak zresztą wszystkie wydawnictwa Motown nie rozczaruje nikogo, przeciwnie, ucieszy możliwość wysłuchania kolejnych, nieznanych dotąd nagrań małego Michaela i braci.
Jak wspomniała wyżej Mariurzka, jest zapowiedź tego wydawnictwa na polskim fan.pl, cena na razie nieznana. Ja swój album zamawiałam na amerykańskim amazonie. Cena wydawnictwa wraz z wysyłką - 37,67$ (31,19 album + 6,48 przesyłka). Zamawiałam 16 września (premiera była 18 września) i wtedy w przeliczeniu na złotówki zapłaciłam 113 złotych. Warto było ;-)
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
ODPOWIEDZ