Szkoła tańca w Warszawie.

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
NicuniaMJ

Szkoła tańca w Warszawie.

Post autor: NicuniaMJ »

Witam
Czy jest ktoś, kto mógłby podać jakiś kontakt do szkoły tańca w Warszawie która uczy Jackson style?
Za odpowiedź dzięki.
Obrazek
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Riviera - gdzieś na stronie jest tez grafik zajęć.

Trudno mi polecic bo sam nie uczęszczam, ale kiedys sam szukałem i znalazłem to :)
Obrazek
Awatar użytkownika
bj

Post autor: bj »

Skontaktuj się z Moniką Bral - organizowała ostatni flashmob w Wwie do Bad, ma szkołę tańca i od wielu lat uczy Jackson Style. Kontakt przez facebook albo stronę http://www.souldance.pl/
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
kulesza11

Post autor: kulesza11 »

Przyjedź do mnie ja cię lepiej przeszkolę :D niż ta pani Bral
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

Też planuję jechać kiedyś do Wa-wy w celu nauki Jackson Style! ^,^ I tak sobie ostatnio szukałem w internecie... ale nie pamiętam już kto tam... ale w necie dużo o Monice Bral.
Awatar użytkownika
KaroKrakers

Post autor: KaroKrakers »

http://www.kokko-art.com.pl/node/152
http://www.salsalibre.pl/web/content/vi ... 8/lang,pl/
Nw czy pytanie jest jeszcze aktualne, ale to ją linki do jackson style. :D Ja chodzę i szczerze polecam. Zajęcia są super, a instruktorka jest najlepsza na świecie :D <3
Gość

Post autor: Gość »

a zna ktoś taką szkołę we Wrocławiu?
Awatar użytkownika
kamlox

Post autor: kamlox »

A w Łodzi?
Awatar użytkownika
KaroKrakers

Wątpię żeby były bo Pani Monika Bral jest jedyną instruktorką MJ style w Polsce, a ona uczy w Warszawie... :(
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Co najwyżej jedyną aktualnie uczącą, bo jedyną ogólnie nie jest ;-)
Obrazek
Obrazek
pawel1991-1992

Post autor: pawel1991-1992 »

Moim zdaniem najlepszym nauczycielem w Polsce jeśli chodzi o MJ style jest Artur Hess. Tzn. nie byłem nigdy na jego zajęciach, ale widziałem jego umiejętności w telewizji w programie Got to dance ( występował z grupą JDC ), na yt, brał udział w widoswisku Michael Jackson Symfonicznie ( http://www.goldenline.pl/artur-hess2/ ). Kiedyś widziałem, że w na grafiku szkoły JDC w Krakowie były jego zajęcia, teraz jak patrzyłem już ich nie ma - może straciły popularność przez co musiały być zawieszone.
Monika Bral moim zdaniem podgina MJ style pod nietaneczne społeczeństwo, tzn. tworzy z tego łatwe party dance do nauczenia i zabawy. Jednak szanuję jej pracę i wkład włożony w tworzenie występów czy szerzeniu po prostu twórczości Michaela wśród ludzi, zwłaszcza wśród tych "nietanecznych", to według mnie bardzo dobra inicjatywa.
We Wrocławiu podobno są zajęcia z belly dance a'la Michael Jackson, chyba w Akademii Ruchu, myślę jednak, że zajęcia są przeznaczone dla miłośników belly dance a nie fanów MJ :-P. Jeśli ktoś chce ćwiczyć MJ Style we Wrocławiu zapraszam na treningi/próby zespołu Michael Jackson Wrocław dance team ;-) - https://www.facebook.com/pages/Michael- ... 09?fref=ts

Pozdrawiam ;-)
Michael Jackson is THE BEST
Jael

Post autor: Jael »

Czy w krk.naprawde nic nie na?! ;(
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

pawel1991-1992 pisze:Moim zdaniem najlepszym nauczycielem w Polsce jeśli chodzi o MJ style jest Artur Hess.
OTÓŻ TO. :-)

Wierz mi, występ JDC Crew w "Got to dance" tak, jak to było widać w telewizji... totalnie nie oddawał tego, jak Artur tańczy, serio.
Na Michael Jackson Symfonicznie nie byłam, więc nie wiem, jak tam wypadał...
...ale nie musiałam Go widzieć w tym projekcie, ponieważ chodziłam rok na Jego zajęcia w JDC właśnie, gdzie tańczył tuż obok mnie :dance:

No i powiem tak: widziałam MNÓSTWO osób tańczących układy MJ, ale nikt się nie umywa do Artura. Nikt :wariat:

Jego miałam na myśli, pisząc "Co najwyżej jedyną aktualnie uczącą".

Zajęć już nie ma, bo faktycznie chodziło za mało osób. Część krakowskiego Dance Teamu (pod koniec już tylko ja) i sporadycznie ktoś jeszcze. Niestety. Bo zajęcia z Arturem były bezcenne. Nie dość, że GENIALNY tancerz, to jeszcze kapitalny facet ;-) zawsze z powerem, którym zaraża, 100% pasji i umiejętności, jakich nie widziałam u nikogo innego.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
KaroKrakers

pawel1991-1992 pisze:Monika Bral moim zdaniem podgina MJ style pod nietaneczne społeczeństwo, tzn. tworzy z tego łatwe party dance do nauczenia i zabawy.
Haha widzę, że nigdy nie byłeś na zajęciach u Pani Monika Bral, a szkoda bo łatwo jest oceniać jak się nic o kimś nie wie. Z tego co wiem to zawsze zaczyna się od łatwych choreografii, a dopiero potem przechodzi się do trudniejszych -_-. Pani Monika jest najlepszą nauczycielką MJstyle i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej bo nauczyła mnie więcej w jeden rok niż wszyscy inni instruktorzy tańca w 3 lata. Do tego jest wspaniała osobą, a jak tańczy to nie można oderwać od niej wzroku.
pawel1991-1992

Post autor: pawel1991-1992 »

Może kiedyś uda mi się załapać na jej lekcje ( mam nadzieję, że mi się uda :) ).
Oceniłem po prostu to co widziałem na filmikach z youtube :P. Czytałem jej "bio" na internecie, i z tego co wyczytałem jej fundamenty taneczne stanowi taniec nowoczesny ( popularnie zwany disco dance ) i gimnastyka arystyczna, brała udział w spektaklach teatralnych (za to wielki szacun ) główne style jakie tańczy to jazz, modern, hip-hop, house itd. Więcej - http://www.souldance.pl/monika.html
Po tym opisie wiem, że to bardzo utalentowana tancerka, ale nie koniecznie w funky styles takich jak popping, locking jakie dominowały w tańcu MJ.
Jestem pewien, że jeśli bym chciał nauczyć się robić "robota" jak Michael to jej zajęcia nie są idealnym rozwiązaniem, wolałbym pójść do jakiegoś konkretnego poppera na zajęcia.
W każdym razie takie są moje osądy po obejrzeniu yt i przeczytaniu opisu w internecie, co w rzeczywistości potrafi Pani Monika Bral tego nie wiem, ale jestem bardzo ciekawy :P
Michael Jackson is THE BEST
ODPOWIEDZ