Tak sobie tańczę

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
kulesza11

Tak sobie tańczę

Post autor: kulesza11 »

Jestem Mateusz mam 17 lat, mieszkam w Kędzierzynie Koźlu (Opolskie). Tańczę od prawie 2 lat. Nie mam dość dobrej kamery aby sam się nagrywać więc korzystam z okazji podczas prób z MJWDT i występów. Poniżej jest link do mojego kanału

https://www.youtube.com/user/MrMatijas16

co sądzicie?

Human Nature https://www.youtube.com/watch?v=lURrZhmmJpI

Scream http://www.youtube.com/watch?v=SzmTSy0-Ti8
Ostatnio zmieniony wt, 04 cze 2013, 9:24 przez kulesza11, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Nieźle, choć trochę mało dynamiczne ruchy i nieco oszczędne, ale bardzo dobre obroty i praca bioder. Zabrakło końcówki charakterystycznej dla tej piosenki, zamiast niej pokazałeś niezły mix innych ruchów, ale mogłeś je wpleść wcześniej i dodać standardową końcówkę. Ale ogólnie całkiem nieźle.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
pawel1991-1992

Post autor: pawel1991-1992 »

Dynamikę jeszcze wypracujesz, więcej practisu a będzie dobrze :-). Wyuczyć się dobrze choreografii do The way you make me feel to dobry pomysł :-). Co mi się w tobie podoba to to, że jak "freestylerujesz" dobierasz zawsze różnorodne ruchy, nie siadasz na kilku ruchach typu obót-kick-majkelowy point ( jak np. ja :P ), duży plus za to ;) Oczywiście kwestia prawidłowego wyćwiczenia ruchów, choćby three stepa należy do ciebie ;).

Pozdrawiam ;)
chyba wiesz kto :P
Michael Jackson is THE BEST
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

Osobiście jak bym miał tańczyć, to na pewno nie TWYMMF ponieważ jest bardzo trudno to zatańczyć. W Twoim wypadku jeszcze warunki nie poozwoliły na dobre wykonanie tego. Otóż mi się podoba, ale wydam dość krytyczną opinię(lepiej idzie mi krytykwanie niż chwalenie. ;-)). Powiedzmy trafiłbym na ten filmik i miałbym oglądać dalej - obejrzałbym z powodu sprawdzenia czy będzie lepiej. Zmieniłeś przede wszystkim tą główną choreografię TWYMMF - Najbardziej charakterystyczna dla tego utworu. Do tego prawie żadnych interakcji z partnerką - nie pokazała tego czegoś(chodzi o samo chodzenie)... Aby ona była aktywna, to bym dał już jej mikrofon wykonał wersję MJa z 2001 roku z Britney Spears. Wtedy byłoby ciekawie... a tak to strasznie monotonne, bo nie było tego czegoś.

Podoba mi się jak robisz obrót, bo robisz go prawie idealnie. Do tego nawet ruchliwy jesteś. Myślę, że dopracowanie kilku szczegółów i byłoby lepiej. ;-) Powodzenia i czekam na kolejne wykonanie
firefenix18

Post autor: firefenix18 »

Jak dla mnie za mało mocy, w TWYMMF nie utrzymujesz kontaktu wzrokowego, po prostu sobie tańczysz, a to nie występ.
Występ z grammy 88 (to próbowałeś skopiować) to nie choreografia, a improwizacja Michela.
Jego taniec mówi "Popatrz jestem Michael Jackson i to jest to co dzisiaj wam przekazuje w słowach i tańcu"
Twój taniec mówi "Popatrzcie, próbuję kopiować Michaela Jacksona i całkiem mi to wychodzi"
Skillsy masz ale jeszcze nie potrafisz ich wykorzystać. Więcej ekspresji, a twój taniec będzie przyprawiał o dreszcze.
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
magicznychrupek

:>

Post autor: magicznychrupek »

bardzo fajne ruchy z kroczem haha :D
podoba mi sie, tylko jakbyś poprawił tą lekkośc w ruchach i płynność c:

a The Way You Make Me Feel - perfekcyjne

posty połączone. Chrupku, u góry po prawej masz przycisk "zmień", używaj tej opcji zamiast pisać post pod postem./LittleDevil
ODPOWIEDZ