Michael Jackson na Google Street View Poland

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
pabloschenker

Michael Jackson na Google Street View Poland

Post autor: pabloschenker »

Cześć moi drodzy.

Bardzo rzadko tutaj zaglądam, ale jestem (finally). Większość forumowiczow zapewne mnie nie pamięta. Nieważne, wpadłem ostatnio na świetny pomysł, by Polska a dokładniej Polscy fani pokazali światu że pamietają Mike'a doskonale, niech cały świat się o tym dowie, że Michael uwielbiał Polskę. Z racji że pracuję przy projekcie Google SV ( Google SV to możliwość obejrzenia rzeczywistych zdjęc wybranego miejsca na ziemi, wystarczy że wpisujemy google maps w wyszukiwarce wpisujemy Warszawa i np. ulica Emili Plater, i tym sposobem możemy dookoła obejrzeć co znajduję się na Emilli Plater, możemy nawet poruszać się z Emilii Plater wyznaczając trasę do Gdańska, Szczecina, Kopenhagi czy Dubaju. Całą trasę będziemy mogli obejrzeć na Street view) fajnie by było uwiecznić np flagę, banner z postacią Michael'a w jakimś mieście.
Jakie są zasady i jak powinno to wyglądać?

Mianowicie potrzebujemy flagę, baner minumym 1.5x1.5 metra z wizerunkiem Michaela, z racji że moje kontakty w branży muzycznej nie sięgają aż do rodziny Jacksonów będziemy zmuszeni napisać tylko jego inicjały tj: M.J( Rozumiecie, nie mamy pozwolenia na wykorzystanie napisu Michael Jackson) do tego możemy dopisać np: Polish fans never forget you, coś takiego, wymyślcie coś jeśli jesteście na tak.
Gdy już wizerunek na fladze będzie gotowy wraz z napisem, możemy umówić się ....gdzieś w Polsce na zdjęcie. Fotka trafi do Google Street View najwcześniej za 7 miesięcy i pozostanie tam minimum 2,3 lata. Uważam że to fantastyczna sprawa. Michaeł Jackson to największy artysta w dziejach ludzkości , był fantastycznym człowiekiem poza sceną, pokażmy na co nas stać.
Jeśli jesteście na tak to wpisujcie się z pomysłami, fajnie jakby ktoś tym pokierował tzn zorganizował flagę i napis.
Moi drodzy, z racji że rzadko jestem pod netem gdyż większość czasu jestem w trasie będe zaglądać tu raz dziennie.

PS. Kiedyś spotkałem dziewczynę która naśladowała Michaela, dawała występy po hipermarketach i na róznych dniach miasta, czy ona może tutaj jest. Było to ponad 10 lat temu.

Pozdrawiam was gorąco !

Przeniesiono do odpowiedniego działu /Sephiroth820
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Jest grupka osób, która spotyka się co jakiś czas w Warszawie.
Fajnym miejscem jest Bemowo pod tablicą Michaela.
Dobrym terminem jest też taka akcja na Mjowisku.Myślę,że dałoby się to zrobić.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

Wow, super! :) Bardzo ciekawa inicjantywa - Otóż ja uważam, że powino to być w Warszawie, najlepiej Bemowo(tam, gdzie Michael dał koncert) :-) Bardzo super by było zobaczyć takie coś na mapach. Jestem na tak i bym chciał się pojawić na takim zdjęciu!

P.S. Takie prywatne pytanie... Co jaki czas są aktualizowane mapy Google SV? Jak napisałeś, co 2,3 lata? Otóż w Płocku niektóre ulice(główne) są podczas remontu i są niedostępne. Czy one mają coś specjalne, że ponownie przez nie przejedzie "Googlowski samochód". ;-)
Awatar użytkownika
pabloschenker

Witajcie, co do miejsca niestety nie może być to bemowo, gdyż szefostwo ustala miejsce do przejechania, my jedynie możemy się dopasować, jeżeli wszystko ładnie zorganizujemy (szybko) to postaram się dopasować coś najbliżej Warszawy ( chyba że dostałbym zgodę by zrobić zdjęcia przy wjezdzie do Warszawy pod znakiem Warszawa).
Wyjdzie to naprawdę fajnie, znak drogowy z nazwą miasta i flaga z MJ'em dumnie trzymana przez was :).
Mamy czas do 27 lipca.
I've been lost in so many places
Seen the love in so many faces
Awatar użytkownika
bj

Post autor: bj »

ale przecież street view już istnieje, czyżby to było jakieś uaktualnienie? Ja np. dyspoduję tarasem na dachu wieżowca i jestem zainteresowana kiedy Google będzie robić zjdęcia lotnicze, to ułozyłabym napis na tym tarasie.

Zastanawiam się też, czy napis Michael Jackson musi mieć jakąś autoryzację - to nie jest nazwa reklamowanego produktu, nie używamy tego w celach komercyjnych. Przecież na street view w google jest pokazanych wiele murali z MJem, z napisem Michael Jackson.

Sądzę, że Echo nie występowało do rodziny MJa o to: Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Awatar użytkownika
pabloschenker

SV już istnieje, racja są aktualizacje miast, zmieniają się firmy, powstają nowe osiedla, domy.
Musimy miec pozwolenie, dlatego musimy ograniczyć się do inicjałów M.J, jego twarz w zupełności wystarczy.
Echo musiało wystąpić o zgodę, to ewidentna reklama dla hotelu Marriott.
Rok temu probowalem zrobić taką flagę z napisem SCORPIONS, niestety flaga została lecz napis na niej Google zatuszowało.
I've been lost in so many places
Seen the love in so many faces
ODPOWIEDZ