Nowy album (2013?)

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
michael mckellar

Nowy album (2013?)

Post autor: michael mckellar »

Nowy pośmiertny album Michaela Jacksona będzie "albumem z duetami", producentem jest Timbaland??
Timbaland został dodany do listy producentów i artystów, którzy pracują nad nie wydanymi piosenkami Króla Popu.

Timbaland, nigdy nie współpracował z Jacksonem, najbardziej znany jest z współpracy z Missy Elliott i Justin'em Timberlake'em.

DJ Freestyle Steve, oficjalny DJ Timbalanda, ujawnił, że Timbaland pokazał mu niektóre utwory Jacksona, nad którymi ostatnio pracował.

“Ostatniej nocy słyszałem, niektóre nowe piosenki @Timbaland'a, które robi dla Króla Popu… WOW!” powiedział DJ przez Twitter.

To stało sie zaledwie kilka dni temu po kilku podobnych opiniach prominentnych osób m.in. Fred Jerkins, Max Methods i Justin Bieber.

Wszystko zaczęło się tydzień temu, 11 sierpnia 2013 gdy Fred Jerkins III, brat Rodney'a Jerkins'a i część grupy “Darkchild”, ogłosili, że nie wydane piosenki z lat 1999-2001 gdy pracowali z Jacksonem, będą przygotowywane do tajemniczego nowego projektu.

“Mamy wiele nie wydanych piosenek i wszystkie posortowane materiały video,” oświadczył Jerkins.

“Pracujemy nad projektem, który będzie zawierał wszystkie te piosenki. Pracowałem z Jacksonem przez dwa lata na wyłączność – to najważniejszy czas w mojej karierze.”

Następnie wyciekł “Slave To The Rhythm” – nie wydany utwór Michaela z 1989 roku, który został ostatnio nagrany przez Justin'a Bieber'a.

Głos Bieber'a został skompilowany z oryginalnym wokalem Jackson’a i zremiksowany jako duet.

“Jestem podekscytowany z powodu tego, co sie zaraz stanie. MJ wszystko zrobił. Nie tylko dla muzyki ale dla bycia wykonawcą i tego, jak wy traktujecie fanów. Chciałbym aby tu był… Będzie sie działo!” napisał na tweeterze Bieber dla swoich 43 milionów fanów.

Max Methods, DJ który wyprodukował duet Jackson / Bieber także zabrał głos na Twitterze.

“Darzę wielkim szacunkiem The [Michael] Jackson Estate i to był zaszczyt móc pracować nad tym nagraniem ale niestety utwór wyciekł zanim został skończony.”

Jednakże pomimo głosu Maxa Methodsa na Twitterze, The Michael Jackson Estate szybko zareagowało, oświadczając, że duet Jackson / Bieber był zrobiony nie legalnie i nie planowano wydania tego utworu.

Dobrze udokumentowano natomiast trzy duety Jacksona z Queen'em, legendarnym Freddie Mercury'm, oryginalnie nagrane 30 lat temu w domu Króla Popu w studio w Encino. Piosenki zostaną wydane pod koniec tego roku.

“Pracujemy nad kilkoma rzeczami. Będziemy coś mieć dla fanów do posłuchania za kilka miesięcy, miejmy nadziejęy,” oświadczył gitarzysta Queen, Brian May, pod koniec lipca 2013.

May, z pozwoleniem The Michael Jackson Estate, współpracował nad piosenkami z takimi osobami jak Roger Taylor i producentem William Orbit; informowano, że dodał nowe solo na gitarze i wokal.

Nie jest jasne, jak zostaną wydane piosenki duety Jackson / Mercury. Jednakże jak przy każdej nie wydanej piosence i ich dyskusjach i wycieku “Slave To The Rhythm” prezentującym nowe wokale od Justin'a Bieber'a, mówi się, że album duet będzie wydany całkowicie przez Sony i The Estate.

Podczas wydawania pierwszego pośmiertnego albumu "Michael" przez The Michael Jackson Estate , i Sony Music w 2010 roku, rozpoczęły się rozmowy o projekcie, który zawierałby w pełni nowe nagrane duety.

Teddy Riley, który wyprodukował muzykę Jacksona wraz z albumami "Dangerous" i "Invincible" oświdczył w radiowym wywiadzie, że wiele piosenek jest nie skończone i duety będą budowane z tego, co było w zasięgu ręki.

“To co on nagrał, to poszczególne słowa, pierwsze wersy i refreny ale nie nagrał drugiego wersu,” powiedział Riley gdy pisał lub nagrywał wersje demo. “To nie dokończenie pomysłu. Więc, następny album, który nadchodzi i nie chcę o nim zbyt dużo mówić, to będzie album duet z wieloma wspaniałymi artystami, dlatego, że on zrobił tylko pierwsze wersy.”

W ten sposób pracował Jackson nad materiałem, to był jego porządek aby rozszyfrować utwór i czuć, czy jest on dobry, czy nie.

“To co robię gdy piszę, to to, robię strzępy, wersję brudną, tylko po to, aby usłyszeć refren, aby tylko zobaczyć czy podoba mi się refren,” wyjaśniał Jackson w 2007 roku, w wywiadzie dla magazynu Ebony. “Jeśli jest to dla mnie dobre w wersji roboczej, wtedy wiem, że będzie to dobre … Robię tak z każdym utworem. To melodia. To melodia jest najważniejsza. Jeśli melodia może mnie ponieść to robię kolejny krok.”

źródło:http://geniusmichaeljackson.com/news.html
http://www.damienshields.com/producer-t ... c-says-dj/

A dzisiaj jeszcze to:

Al Berry ‏@altberry21
Just finished A session for a Michael Jackson project.. Laid down some funky bass ! #LoveMusic

Al Berry ‏@altberry7
Lips are sealed about MJ Session.. Those who know, know.. For now!

https://twitter.com/altberry/status/370273567759273986
https://twitter.com/altberry/status/370566332699246592

źródło:http://historycontinues.com/forums/show ... #post23953[size=18][/size][b][/b]
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Timbaland przemówił dla Revolt TV (nowa stacja telewizyjna, została założona przez Sean'a “Diddy” Combs'a):

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6VC2Dsy1SU

Pierwszy singiel "Chicago"

Hmm czyżby chodziło o "Chicago 1945" ? Piosenka ta pierwotnie miała znaleźć się na albumie "Bad", po latach MJ wrócił do niej pracując nad "Invinicible", ale ostatecznie trafiła z powrotem do "szuflady".

Diddy potwierdził informację na swoim twitterze:
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Mamy się cieszyć czy płakać?
Obrazek
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

myślę, że cieszyć :)
Awatar użytkownika
michael mckellar

Poczekajmy do jutra, może czegoś się dowiemy.
Nie jestem fanem Timbalanda, ale to on produkował najlepszy album Nelly Furtado Loose, które jest naprawdę dobry. A jego wspólpraca z Timberlakem też dała niezłe efekty.
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

Możesz dać link do wywiadu z Teddym, w którym mówi zacytowane słowa?
Obrazek
Awatar użytkownika
pedros82

Post autor: pedros82 »

Wszystko wydaje się już być potwierdzone - oto link do pełnego wywiadu:
http://www.youtube.com/watch?v=WzJUlQ5dw8A#t=106
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

pedros82 pisze:Wszystko wydaje się już być potwierdzone - oto link do pełnego wywiadu:
Zastanawia mnie dlaczego w tym filmiku pojawia się postać Prince'a, dokładnie w 2:16-2:17 oraz 2:24 :podejrzliwy: ? Może jakiś duet ! ?
Awatar użytkownika
pedros82

Post autor: pedros82 »

Sephiroth820 pisze:
pedros82 pisze:Wszystko wydaje się już być potwierdzone - oto link do pełnego wywiadu:
Zastanawia mnie dlaczego w tym filmiku pojawia się postać Prince'a, dokładnie w 2:16-2:17 oraz 2:24 :podejrzliwy: ? Może jakiś duet ! ?
Byłoby fajnie, ale wątpię to pewnie niedopatrzenie, choć wydaje mi się, że coś wspominał o współpracy z nim (niekoniecznie przy tym projkecie).
Awatar użytkownika
Marzena07

Post autor: Marzena07 »

Jeśli chodzi o niewydanane utwóry takie jak np ,,Chicago,,, to potwtórzę po raz któryś na tym forum...
$ONY- nieprzerobione czyste DEMO ze studia poproszę.
Poproszę o to nagranie bez udziału Trimbalanda, który teraz chce wszystko co było niewydane i zaśpiewane demo przez MJ i pochodzące ze studia MJJprodutions z lat 80-tych przerobić według swojej nieudolnej wizji na zremiksowaną papkę,która idzie,, z duchem czasu,,w roku 2013 :zly: Na tym singlu ma widnieć nazwisko Michaela Jacksona-Król Popu, a NIE Michael Jackson& Trimabland,czy nie daj Bóże odwrotnie i ma to być czyste demo ze studia Michaela Jacksona a nie przeróbka Trimbalanda! :wsciekly: :smutek:
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Nie da się we wszystkim zrobić czystego dema. Gdybyśmy dostali takie Hollywood Tonight jako czyste demo to byłoby kiepsko. Nawet utwory z Bad 25 raczej czystym demem w pełni nie było. Musieli je raczej choć trochę zmiksować.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hera

Post autor: Hera »

Marzena07 pisze:Jeśli chodzi o niewydanane utwóry takie jak np ,,Chicago,,, to potwtórzę po raz któryś na tym forum...
$ONY- nieprzerobione czyste DEMO ze studia poproszę.
Poproszę o to nagranie bez udziału Trimbalanda, który teraz chce wszystko co było niewydane i zaśpiewane demo przez MJ i pochodzące ze studia MJJprodutions z lat 80-tych przerobić według swojej nieudolnej wizji na zremiksowaną papkę,która idzie,, z duchem czasu,,w roku 2013 :zly: Na tym singlu ma widnieć nazwisko Michaela Jacksona-Król Popu, a NIE Michael Jackson& Trimabland,czy nie daj Bóże odwrotnie i ma to być czyste demo ze studia Michaela Jacksona a nie przeróbka Trimbalanda! :wsciekly: :smutek:
Dokładnie jak już chcą wydawać to niech to będzie dokłądnie to co Michael po sobie zostawił nawet jeżeli to nie będzie moze tak dobre jak te dopieszczone przez Michaela za życia , ale ja jeśli już też wole takie niż jakieś rzekomo ulepszone...
Awatar użytkownika
michael mckellar

Tylko nie zapominajmy, ze w tym wszystkim liczą się pieniądze. Wydanie albumu, który będzie zawierał w całości dema jest nieopłacalne dla Sony. Oni nadal chcą zarabiać na Michaelu, więc będą zapraszali do współpracy takie nazwiska, które przyniosą im spodziewany zysk.
Oczywiście jest to nieuczciwe wobec fanów Michaela, bo my chcemy usłyszeć to nad czym pracował Michael. Ale kiedy Sony obchodziło zdanie fanów? Wiadomo, że to czego my chcemy dla Sony się nie liczy.
Awatar użytkownika
inna08

Post autor: inna08 »

Oczywiście, że w tym wszystkim chodzi o pieniądze... A nie zdziwię się wcale, jeśli faktycznie pojawi się płyta z demo, ale będzie wydana nieco później i dołączona do czegoś, co już wszyscy posiadają!!
(z cyklu hity Michaela + 1 utwór, który wcześniej nie był wydany). Mnie to osobiście do szału doprowadza, bo mam 5 płyt z tymi samymi utworami i wszystkie różnią się jednym albo dwoma.
A jeśli chodzi o Timbalanda, to nie pogniewam się, jeśli jego wkład w ten utwór będzie taki, jak w przypadku "Apologize" One Republic, gdzie "feat. Timbaland" powinno być zastąpione przez "feat. eh eh eh".
Awatar użytkownika
michael mckellar

Dem możemy się spodziewać przy projektach typu 25th anniversary.
Zablokowany