Ja wiadomo,czas to pieniadz

To jak?
Jeżeli chodzi o forum MJPT - spytaj admina - dlaczego tak się dzieje? Spróbuj na forum pt. "o forum"kaem pisze:To skoro thewiz otworzyła kącik porad w sprawie komputera, to ja zgłaszam swój problem. System odznacza mi samoczynnie wszystkie posty jako przeczytane. Nie otwieram kilku okien na forum, nie wylogowywuję się, poziom bezpieczeństwa i prywatności w ustawieniach internetowych mam na średnim poziomie. Komputer skanowany przez zaktualizowanego nortona i ad-aware. Nic. Zmiana przeglądarki nie pomaga. Nie chcę formatować wszystkich partycji. Jakieś pomysły?
-ale spróbuję wyjaśnić.System odznacza mi samoczynnie wszystkie posty jako przeczytane.
Tak tez chcialam uczynic, ale komputer zupelnie mnie nie slucha. Juz mowie dlaczego. Chce najpierw usunac rozszerzona partycje D, a on do mnie,ze najpierw musze sie pozbyc dyskow logicznych. Wlaczam wiec funkcje usuwania dyskow logicznych ,a on na to ,ze nie moge ich usunac,bo nie istniejaMajkel pisze:cholernie dawno nie używałem fdiska, ale z nim zawsze trzeba było pokombinować co i jak po kolei jak się nie pamiętało, a ja zazwyczaj nie pamietałem.
Tak jak kojarzę: najpierw usunąć rozszerzoną partycję (D), później podstawową partycję (C) i dysk logiczny gdzieś w tym czasie :>
Dokladnie jak bootuje komputer z plyty CD od razu pojawia sie info,ze jest to nieprawidlowy dysk systemowy i kaze wsadzic inny. Nie widze wogole niebieskiego ekranu z bialym tekstem,nic... tylka ta informacje. Problem jest wlasnie w tym,ze ja nie moge sie dostac do instalatora. Zaczelam podejrzewac,ze ja po prostu nie bootuje komputera z plyty CD ,bo nie wiem jak i dlatego komputer nie moze odczytac programu. Tzn czy jest jakas specjalna opcja do bootowania komputera z powiomu tej dyskietki do rebootowania? Czy po prostu po wrzuceniu tej dyskietki i zaladowania wszystkiego co trzeba wystarczy przejsc na dysk D (u mnie CD) i wrzucic komende setup (tak mi poradzil facet, od ktorego dostalam ta dyskietke, ale moze on przyjal za pewnik ,ze ja wiem jak bootkowac komputer z plyty CD.... tymczasem ja nie mam bladego pojecia)Zaczynam podejrzewac,ze to wlasnie jest problemem,ze ja po prostu nie wiem, jak uruchomic plyte cd tak by byla ona odpowiednio czytanaMajkel pisze:"Po wlozeniu plyty z systemem XP komp twierdzi, ze jest to nieprawidlowy dysk systemowy i kaze wsadzic inny."
Dokładnie w którym momencie? Jak bootujesz od razu komputer z płyty CD to pewnie jest info, że dowolny klawisz spowoduje rozruch z CD (ew. może tego nie być), a dalej coś się dzieje, czy od razu taka informacja? Widzisz wogóle ten niebieski ekran z białym tekstem instalatora? Z poziomu tego instalatora (jeśli go masz), na wstępie, oczywiście przed samą instalacją, można usuwać partycje - dobrze by było z jego poziomu usnąć partycje obydwie i stworzyć znów 2 lub 1.
Wlasnie musze zdobyc nowa plytke z Winde XP, bo moze moja plytka z Polski jakims cudem jest trefna ;-( Powinnam byla przywiezc dwie,na wszelki wypadek. Ech ;-(Majkel pisze:"Dysk instalacyjny jest nieprawidlowy" - będę się upierać przy zmianie płytki z WinXP na inną zupełnie kopię.Wtedy w instalatorze XP jak go uruchomisz przy bootowaniu CD, czyli nie z poziomu Windowsa, a ze startu kompa, usuniesz w instalatorze w jednym z początkowych kroków partycje jak opisałem wyżej.
Jak wyzej .... ale ja wybralam wlasnie pierwsza opcje w Biosie, z tego co rozumiem ,to jest to wlasnie opcja z bootowaniem. (uruchom windows z wspomaganiem cd drive) Mimo to pojawia sie informacja ,ze komputer nie moze uruchomic programu(dokladnie "ten program nie moze bycMajkel pisze:"przeszlam na d i sprobowalam uruchomic plyte." - mam nadzieję, że pamiętasz, że płytę należy uruchomić jak dyskietkę startową (w biosie musi być ustawione bootowanie - najlepiej jako pierwsze - z CD/DVD), tak, że komputer z niej startuje.