Sam temat wskazuje moje pytanie ...
Czy Michael gra na jakimś instrumencie ?
Obiło mi sie o uszy,że grywa na fortepianie (nie wiem czy to prawda)
POZDRAWIAM

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
1. Tak, Michael potrafi grać na fortepianie.Mroczuś wrote:Witam ...![]()
Czy Michael gra na jakimś instrumencie ?
Obiło mi sie o uszy,że grywa na fortepianie (nie wiem czy to prawda)
POZDRAWIAM
nie tyko na fortepianie. Gra na gitarze. Np. na płycie History. Perkusja już na płycie Dangerous.Mike wrote: 1. Tak, Michael potrafi grać na fortepianie.
Wczoraj na tvp1 Waldemar Malicki mówił o 8 milionach chińskich pianistów, którzy mają zamiar wystąpić na konkursie chopinowskim. MJ będzie musiał naprawdę się postarać.Kuba wrote:Hehe to jak już nie będzie nagrywał(oby to nie nadeszło)to zawsze zostają konkursy Chopin-owskie
Taaa.... Sneddonowi na nerwachMroczuś wrote:Witam ...![]()
Czy Michael gra na jakimś instrumencie
Wiekosc utworow MJa jest oparta na beatboxie. MJ ustami zazwyczaj tworzyl rytm , a wokol tego rytmu obudowywal utwor instrumentami. Wyraznie to slychac w wielu piosenkach, Stranger in Moscow na ten przyklad czy tez Cry sa skomponowane ta technika. Takze Billie Jean, Dangerous i wiele wiele innych. Dlatego tez mimo iz Mike nie uzywa "czystego" beatboxu, to jest on ewidentnie stalym elementem jego tworczosci.Mroczuś wrote:Dokładnie - o ile się nie mylę to używa go tylko do Who Is It ...Blondi wrote:Uwielbiam Mike'a beatbox. Szkoda że tak mało tego pokazał. Jest mistrzem!
Wielka szkoda :(
Archi wrote:o które konkretnie fragmęty chodzi? Wiem że w tabloid.. boxuje ale w BILLY... to już nie wiem