Dema, niewydane piosenki i cała reszta
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Dema, niewydane piosenki i cała reszta
hmm od dłuższego czasu zastanawia mnie skąd się biorą
niewydane piosenki i dema...Ktos wykrada je podstępnie
ze studia nagrań czy jak...??
niewydane piosenki i dema...Ktos wykrada je podstępnie
ze studia nagrań czy jak...??
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Re: Skąd się biorą dema i niewydane piosenki?
Nie znam się dokładnie na temacie, ale być może i ktoś się podkrada (ostatnio chociażby mała afera z Stadium Arcadium Red Hot Chili Peppers), albo robią to po prostu pracownicy wytwórni. Czasem różne materiały trafiają też do nieodpowiednich ludzi (n.p. płyta z demem konkretnej piosenki, czy nawet całego albumu Dangerous) albo rozprowadzone są w bardzo ograniczonym zakresie - kaseta z Someone Put Your Hand Out, Mind is the magic, czy chociażby fragmenty z niewydanego drugiego dysku Dangerous (special edition). Rzecz z tym o tyle dziwna, że wykradający nie ma właściwie z czegoś takiego zysku.
Część dem, n.p. z We Are The World, pojawiły się w wywiadach, dokumentach i zostały z nich wycięte. Podczas rozprawy z listopada 1993 r. o plagiat ktoś też nagrywał Michaela... i w ten sposób mamy sądowe wersje Billie Jean, czy Dangerous.
Część dem, n.p. z We Are The World, pojawiły się w wywiadach, dokumentach i zostały z nich wycięte. Podczas rozprawy z listopada 1993 r. o plagiat ktoś też nagrywał Michaela... i w ten sposób mamy sądowe wersje Billie Jean, czy Dangerous.
bardzo fajny temat. Więc ja sobie myśle że tak samo jest u Michaela jak i Madonny ktoś poprostu ma wtyki w wytwórni [pracuje w niej albo coś]bierze ripuje to co chce albo czasem wytwórnie niszczą In House Promo CD's które są tylko i wyłącznie na potrzeby wewnętrzne i wtedy pracownik je bierze... np jakiś kawałek czasu temu na ebayu było In House Promo CD fever madonny pełne 15 mixów w tym dema ii instrumentale cena około 1000 funtów ;/ . Ludzie którzy robią tak zwane przecieki nie mąją czasem zysku ale mają przychylność fanów i myśle że powinno być więcej przecieków ale zaś artysta czasem traci na tym..... aż strach myśleć ile tego przecieknie po jego śmierci ..... sorry za rozdrapanie tego tematu :P
- Baboon -->Pataya
- Speed Demon
Dzięki, miło się czyta... I pomarzyć też fajna rzecz. Usłyszeć Victory z Freddiem Mercury i inne ciekawe pozycje z tych list. Jestem tylko szczerze zdziwiony, że One more chance, The way you love me czy We've had enough powstało na potrzeby Invincible... Na pewno jest to poprawnie?
Swoją drogą, nagrań jest podobno jeszcze więcej. Chociażby niedawno odkopane, jak Interia celnie napisała, nagrania Jackson 5.
Swoją drogą, nagrań jest podobno jeszcze więcej. Chociażby niedawno odkopane, jak Interia celnie napisała, nagrania Jackson 5.
Lista jest bardzo solidnie opisana, lecz przynajmniej z powodu języka użytego na tej stronie mogę się jedynie domyślać co oznaczają kolory itp.
Z obycia wiem (kojarzę po tytułach), że piosenki które nie mają opisu, są niepogrubioną czcionką i/lub nie mają linku do źródła pod spodem, to są tylko domniemane tytuły, które nie wiadomo skąd krążą po internecie. Poniżej odpisują ludzie, że znają więcej tytułów, których nie ma na liście. To są właśnie tego typu piosenki.
Pozostałe pozycje są bardzo bogato opisane, gdzie, skąd, jak i dlaczego. Przy niektórych wypisane są różne istniejące wersje z długością ścieżki. Częśc ma zostawione puste miejsce. Z początku myślałem, że w ten sposób zaznaczono iż nie wiadomo ile trwa ta wersja, bo nie wyciekła do internetu, ale później znalazłem wersje, które są tak zaznaczone, a sam je posiadam.
Tak czy inaczej bardzo ciekawa lektura.
Z obycia wiem (kojarzę po tytułach), że piosenki które nie mają opisu, są niepogrubioną czcionką i/lub nie mają linku do źródła pod spodem, to są tylko domniemane tytuły, które nie wiadomo skąd krążą po internecie. Poniżej odpisują ludzie, że znają więcej tytułów, których nie ma na liście. To są właśnie tego typu piosenki.
Pozostałe pozycje są bardzo bogato opisane, gdzie, skąd, jak i dlaczego. Przy niektórych wypisane są różne istniejące wersje z długością ścieżki. Częśc ma zostawione puste miejsce. Z początku myślałem, że w ten sposób zaznaczono iż nie wiadomo ile trwa ta wersja, bo nie wyciekła do internetu, ale później znalazłem wersje, które są tak zaznaczone, a sam je posiadam.
Tak czy inaczej bardzo ciekawa lektura.
- malakonserwa
Żeby nie zakładać nowego wątku, odkopuję ten.
Mam pytanie.
Z którego roku pochodzi piosenka "Get Her Off My Mind"?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
P.S.
Mam jeszcze jedno pytanko - czy ktoś wie coś na temat tego?!
http://pl.youtube.com/watch?v=oPgrZWPOH ... re=related
Mam pytanie.
Z którego roku pochodzi piosenka "Get Her Off My Mind"?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
P.S.
Mam jeszcze jedno pytanko - czy ktoś wie coś na temat tego?!
http://pl.youtube.com/watch?v=oPgrZWPOH ... re=related
- malakonserwa
Powstała w 1977 i występowała pierwotnie w rozszerzonej wersji "You Can't Win". Na początku zamiast słowa "rain" miała "game". Poźniej je zamieniono. Samodzielnie ukazała się na B stronie singla "The Girl Is Mine" w 1982 roku.malakonserwa pisze:"You Can't Get Out Of The Rain"
Z tego co wiem powstała w latach "Invincible" i wstępnie miałamalakonserwa pisze:"We've Had Enough"
być kolejnym duetem z siostrą Janet. Wydana na "The Ultimate Collection" w 2004 roku.
Napisana na potrzeby filmu "E.T." czyli w 1982 roku. Był zamysłmalakonserwa pisze:"Someone In The Dark"
by wydać ją na albumie "Decade" który miał się ukazać po "Bad" ale od wydania płyty odstąpiono. Dodano ją w 2001 roku na
specjalną edycję "Thrillera".
- malakonserwa
Fall Again - demo z 1999. Autorzy: Walter Afanasieff, Robin Thicke.
Nagrana na album Invincible.
Beautiful Girl - demo z 1998 roku, piosenka autorstwa Michaela.
On The Line - piosenka z 1995 r. napisana przez Babyface'a.
Miała być na soundtracku filmu Spike's Lee "Get On The Bus" (1996) ale jednak się tam nie znalazła.
Someone Put Your Hand Out - demo z 1987r, autorstwa Michaela.
Nagrana na album Bad.
Scared Of The Moon - piosenka z 1985 r., napisana przez Michaela.
Nagrana na album Bad.
Beautiful Girl - demo z 1998 roku, piosenka autorstwa Michaela.
On The Line - piosenka z 1995 r. napisana przez Babyface'a.
Miała być na soundtracku filmu Spike's Lee "Get On The Bus" (1996) ale jednak się tam nie znalazła.
Someone Put Your Hand Out - demo z 1987r, autorstwa Michaela.
Nagrana na album Bad.
Scared Of The Moon - piosenka z 1985 r., napisana przez Michaela.
Nagrana na album Bad.